Razlika između verzija stranice "Zott"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[pregledana izmjena][pregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m Misli se na kompanije sa sjedištem u X. Nećemo za svaki mogući ured ili podružnicu stavljati posebnu kategoriju i kad bi bila odvojena kategorija s prisvojnim pridjevom.
No edit summary
Red 3: Red 3:


== Zott internacionalno ==
== Zott internacionalno ==
Zott je predstavljen u više od 75 zemalja širom svijeta i također ima prodajna mjesta u Češkoj Republici, Slovačkoj, Mađarskoj i Singapuru te predstavništvo u Rusiji.
Zott je predstavljen u više od 75 zemalja širom svijeta i također ima prodajna mjesta u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj i Singapuru te predstavništvo u Rusiji.


=== Zott u Njemačkoj ===
=== Zott u Njemačkoj ===
Red 33: Red 33:


=== Zott kvalitetno mlijeko proizvedeno sa ljubavi ===
=== Zott kvalitetno mlijeko proizvedeno sa ljubavi ===
Program "Zott kvalitetno mlijeko proizvedeno sa ljubavi" adresiran je prvenstveno na sve njemačke proizvođače Zott-a. Sa ovim programom Zott razvija jedan koncept koji je internacionalno prilagodljiv u idućim godinama u Poljskoj, Češkoj Republici i Bosni i Hercegovini.
Program "Zott kvalitetno mlijeko proizvedeno sa ljubavi" adresiran je prvenstveno na sve njemačke proizvođače Zott-a. Sa ovim programom Zott razvija jedan koncept koji je internacionalno prilagodljiv u idućim godinama u Poljskoj, Češkoj i Bosni i Hercegovini.


=== Johanniter Bozični kamion ===
=== Johanniter Bozični kamion ===

Verzija na dan 30 maj 2021 u 13:45

Zott Logo

Zott je evropska kompanija za proizvodnju mliječnih proizvoda osnovana u Mertingenu, Njemačkoj, 1926. godine.[1][2][3][4] Zott proizvodi mliječne proizvode uključujući mlijeko i proizvode od sira, dezerte, kreme i jogurte. Glavno postrojenje kompanije je u Mertingenu (Bavarska). Ostala proizvodna postrojenja su u Günzburgu, Njemačka, u Poljskoj: Opole, Glogovo u blizini Toruna i u Racibórzu. Mjesto proizvodnje u Bosni i Hercegovini (Gradačac) osnovano je 2013. godine.

Zott internacionalno

Zott je predstavljen u više od 75 zemalja širom svijeta i također ima prodajna mjesta u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj i Singapuru te predstavništvo u Rusiji.

Zott u Njemačkoj

Glavno postrojenje Zott Grupe se nalazi u Mertingenu (Bavarska), gdje se proizvode jogurti, dezerti i mocarela. Još jedan njemački proizvodni pogon nalazi se u Günzburgu (Bavarska), gdje je fokus na tvrdom i polutvrdom siru, prerađenom siru i raznim proizvodima u prahu.

Zott u Poljskoj

Mjesta proizvodnje u Poljskoj su u gradovima Opole, Glogowo i Raciborz. Zott Poljska proizvodi voćne jogurte, prirodne proizvode, dezerte, pića i Twarog.

Zott u Bosni i Hercegovini

Mjesto u Bosni i Hercegovini, Gradačac, je specijalizirano za proizvodnju UHT mlijeka, prirodnih proizvoda i napitaka.

Održivost i humanitarni rad

Toplana na piljevinu

Toplana na piljevinu snabdijeva lokaciju u Mertingenu (Njemačka) sa energijom.

Plant-for-the-Planet

Od oktobra 2012. godine Zott zajednički organizira sa studentskom inicijativom "Plant-for-the-Planet" (osnovana 2007.) u redovnim intervalima "Zott Plant-for-the-Planet Academies". Djeci se na zabavan način predstavljaju pitanja o klimatskoj pravdi i ekološkoj zaštiti.

Kids run for Kids

Od školske 2009/2010 godine Zott je sponzor "Kids run for Kids" (moto: u pokretu napraviti razliku) inicijativa, koja se zalaže za SOS dječija sela u Njemačkoj i širom svijeta. Sa mnogo simpatije i neprekidnom posvećenošću donose inicijative aspekata edukacije ishrane, fizičke aktivnosti i socijalnog angažmana bliže publici.

GM-slobodan

"Znati odakle dolazi i šta je u tome" su dvije glavne tačke od interesa za njemačke konzumente. Anketa u ime Zott-a na Forsa Institutu, također pokazuje da je za 85 % njemačkih konzumenata važno da je hrana proizvedena bez GM-a. To je također važno za Zott iz Mertingena. Stoga su "Zottarella" i "Bayerntaler" promijenjeni u "garantovano bez GM-a i iz slobodne ispaše".

Zott kvalitetno mlijeko proizvedeno sa ljubavi

Program "Zott kvalitetno mlijeko proizvedeno sa ljubavi" adresiran je prvenstveno na sve njemačke proizvođače Zott-a. Sa ovim programom Zott razvija jedan koncept koji je internacionalno prilagodljiv u idućim godinama u Poljskoj, Češkoj i Bosni i Hercegovini.

Johanniter Bozični kamion

Od 2010. godine zaposleni u Zott-u sudjeluju u "Johanniter Božični kamion" inicijativi kako bi donijeli duh Božića (paketi sa iznenađenjima kao igračke itd.) siromašnim porodicama u Istočnoj Evropi. Od 2012. godine djeca iz vrtića, obdaništa i škola u Mertingenu koriste priliku da učestvuju u događaju koji organizira Zott. Svake godine Zott podržava ovu inicijativu sa posebnim kamionom i vozačem.

Brendovi

Monte

Monte je jedan od najpoznatijih svjetskih brendova Zott-a. Monte je dostupan u preko 40 zemalja. Monte je dezert sa kombinacijom mliječne kreme, lješnjaka i čokolade.

Orginal Dupli odjeljak Plus Za ponijeti
Monte pakovanje od četiri Monte biskvit od putera Monte i karamela sos Monte napitak
Monte pakovanje od šest Monte kapućino loptice Monte i čokoladni sos Monte užina
Monte Maxi Monte hrskavo Monte i kapućino sos
Monte samostalni Monte višnja

Krem jogurt

Zott krem jogurt je kremasti jogurt. Krem jogurt je dostupan u više varijacija i ukusa.

Zottarella

Zottarella je brendirana Mocarela Zott-a. Proizvedena od mlijeka garantovano bez GM-a i iz slobodne ispaše. Zottarella je dostupna u brojnim različitim gramažama i ukusima.

Jogobella

Jogobella je poznati vodeći i tržišno brendirani poljski jogurt od Zott-a.

Nagrade

Zott redovno dobija nagrade od nezavisnih institucija za visoku kvalitetu proizvoda, kao što su Bundesehrenpreis, PriMax kao i zlatne, srebrne i bronzane medalje Njemačkog Poljoprivrednog Društva (DLG).

  • 1986: Zott je nagrađen sa „Goldener Zuckerhut“ za krem jogurt.
  • 2010: Viši menadžer Zott-a, Frieda Reiter (rođena 1930), proglašena je počasnim građaninom Mertingena 18. septembra 2010. godine. Mljekara je nazvana po njenom svekru Georgu Zottu.
  • 2013: Zott je nagrađen 11 puta u nizu za Primax od Njemačkog Poljoprivrednog Društva (DLG).
  • 2014: Zott je nagrađen po peti put sa nacionalnom nagradom Njemačkog Federalnog Ministarstva prehrane i poljoprivrede (BmEL).

Reference

  1. ^ FoodBev: Company, 5. 3. 2014
  2. ^ Bloomberg: Company profile, 5. 3. 2014
  3. ^ Google Books: The European Directory of Consumer Brands and Their Owners, 11. 3. 2014
  4. ^ Google Books: Applied Evolutionary Economics and the Knowledge-based Economy, 11. 3. 2014