Razlika između verzija stranice "Neumska džamija"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[pregledana izmjena][pregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m Vraćene izmjene korisnika Mrjazz123 (razgovor) na posljednju izmjenu korisnika Semso98
oznaka: vraćanje
No edit summary
Red 1: Red 1:
Za vrijeme turske uprave u Neumu, sagrađena je [[džamija]], u blizini vojnih, stambenih i državnih zgrada tog doba. Nalazila se na mjestu [[Polača]], neposredno uz desnu stranu magistralnog puta [[Neum]]–[[Dubrovnik]]. Džamija je srušena. Lokalitet na kojem se nalazila džamija nalazi se na privremenoj listi nacionalnih spomenika [[Komisije za očuvanje spomenika BiH|Komisije za očuvanje spomenika BiH]]. Lokalitet je nelegalno pretvoren u parking. [[Nišan]]i su također uklonjeni<ref>Dnevni Avaz 30.6.2008.</ref>.
Za vrijeme turske uprave u Neumu, sagrađena je [[džamija]], u blizini vojnih, stambenih i državnih zgrada tog doba. Nalazila se na mjestu [[Polača]], neposredno uz desnu stranu magistralnog puta [[Neum]]–[[Dubrovnik]]. Džamija je srušena. Lokalitet na kojem se nalazila džamija nalazi se na privremenoj listi nacionalnih spomenika [[Komisija za očuvanje spomenika BiH|Komisije za očuvanje spomenika BiH]]. Lokalitet je nelegalno pretvoren u parking. [[Nišan]]i su također uklonjeni<ref>Dnevni Avaz 30.6.2008.</ref>.


== Reference ==
== Reference ==

Verzija na dan 27 januar 2022 u 00:58

Za vrijeme turske uprave u Neumu, sagrađena je džamija, u blizini vojnih, stambenih i državnih zgrada tog doba. Nalazila se na mjestu Polača, neposredno uz desnu stranu magistralnog puta NeumDubrovnik. Džamija je srušena. Lokalitet na kojem se nalazila džamija nalazi se na privremenoj listi nacionalnih spomenika Komisije za očuvanje spomenika BiH. Lokalitet je nelegalno pretvoren u parking. Nišani su također uklonjeni[1].

Reference

  1. ^ Dnevni Avaz 30.6.2008.