Razlika između verzija stranice "Radio"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[nepregledana izmjena][nepregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
No edit summary
No edit summary
Red 4: Red 4:
Međutim izdvojio bih Radio ISV, Slon, Stari Grad kao svjetlije primjere moderne radio scene.
Međutim izdvojio bih Radio ISV, Slon, Stari Grad kao svjetlije primjere moderne radio scene.


Spisak i adrese svih radio stanica u BiH mozete pronaci na www.cra.ba adresi Regulatorne agencije za komunikacije u BiH.
Jedna od većih podvala je Studentski Radio koji u stvari nije studentski nego se samo tako zove.


Istrazivanje medijskog prostora BiH, sprovele su eminentne agencije za istrazivanje javnog mnijenja.
Ja bih posebno izdvojio BM radio Zenica koji je zasigurno jedan od rijetkih medija koji promoviraju BiH i njene vrijednosti i koji za razliku od drugih medija voli nasu zajednicku domovinu. Naravno svi mediji u BiH imaju jednu ulogu informisanje javnosti. BM radio to cini vise nego dobro i profesionalno.
www.mib.ba SLUŠANOST RADIO STANICA U BOSNI I HERCEGOVINI
Istraživanje javnog mnijenja sprovedeno je u periodu od 15. do 23. Avgusta/Kolovoza 2004. godine na uzorku od 2500 respondenata/gradjana starijih iznad 18 godina u cijeloj Bosni i Hercegovini uzorak: Republika Srpska 850, Federacija BiH 1650), putem face-to-face metode u kuci respondenta. Istraživanje je sprovela vodeca bosanskohercegovacka firma za istraživanje javnog mnijenja, medija tržišta MARECO INDEX BOSNIA, BiH clan Gallup International. Svi respondenti/gradjani su izabrani slucajnom metodom. Uzorak je reprezentativan po sljedecim varijablama: urbano/ruralno, entitieti, regioni/kantoni, pol, starost, obrazovanje i nacionalnost.

Verzija na dan 12 januar 2006 u 13:57

Radio u Bosni i Hercegovini jedan vrlo bitan dio naseg postojanja.

Osamdesetih su program emitovali Radio 1. Sarajevska 202, Omladinski program. Poslije su se pojavili Radio M kao prvi nezavisni radio a za njim prava najezda papanluka i papanskih radio stanica. Trenutno najslušanija radio stanica, prema istrazivanju agencija, u Sarajevskom,Srednejebosanskom i Ze-do kantonu je Kalman radio koji svoj program emituje i na internetu 24 sata. Međutim izdvojio bih Radio ISV, Slon, Stari Grad kao svjetlije primjere moderne radio scene.

Spisak i adrese svih radio stanica u BiH mozete pronaci na www.cra.ba adresi Regulatorne agencije za komunikacije u BiH.

Istrazivanje medijskog prostora BiH, sprovele su eminentne agencije za istrazivanje javnog mnijenja. www.mib.ba SLUŠANOST RADIO STANICA U BOSNI I HERCEGOVINI Istraživanje javnog mnijenja sprovedeno je u periodu od 15. do 23. Avgusta/Kolovoza 2004. godine na uzorku od 2500 respondenata/gradjana starijih iznad 18 godina u cijeloj Bosni i Hercegovini uzorak: Republika Srpska 850, Federacija BiH 1650), putem face-to-face metode u kuci respondenta. Istraživanje je sprovela vodeca bosanskohercegovacka firma za istraživanje javnog mnijenja, medija tržišta MARECO INDEX BOSNIA, BiH clan Gallup International. Svi respondenti/gradjani su izabrani slucajnom metodom. Uzorak je reprezentativan po sljedecim varijablama: urbano/ruralno, entitieti, regioni/kantoni, pol, starost, obrazovanje i nacionalnost.