Razlika između izmjena na stranici "Ministarstvo magije"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Bez promjene veličine ,  prije 13 godina
nema sažetka izmjene
m (robot Dodaje: lt:Magijos ministerija)
Više od dvadeset dizala staje na svim katovima od razine 1 do razine 9.
 
Stubištem se vjerojatnovjerovatno može doći do svih 10 razina u Ministarstvu, ali jedino se njima može doći do sudnica na razini 10.
 
{{spoiler}}
 
*Odred za ispravljanje čarobnjačkih ozljeda
::To je odred čarobnjaka čiji je posao popraviti posljedicce slučajne magije,koju obično uzrokuju mladi vještice i čarobnjaci koji još nisu naučili kontrolirati svoju magiju. Na primjer, ovaj je odred morao intervenirati kad je u [[Harry Potter i zatočenik Azkabana|Harryju Potteru i Zatočeniku Azkabana]] [[Harry Potter (lik)|Harry]] napuhao svoju tetu Margu kao balon. Oderd je vjerojatnovjerovatno morao pozvati i [[oblivijator]]e kako bi oni promijenili Margino sjećanje.
 
*Sjedište [[oblivijator]]a
|žrtve2 = većina zarobljena, dvoje odbjeglih
}}
''Napomena: U tekstu koji slijedi ima puno riječi poput "možda", "čini se" i "vjerojatnovjerovatno" zato što mnoge stvari o Odjelu tajni još nisu poznate, a sve će se vjerovatno razjasniti u posljednjoj knjizi.''
 
Odjel tajni je, kao što mu i samo ime kaže, tajnovit odjel. Većinu operacija izvodi u potpunoj tajnosti. Svega nekoliko čarobnjaka u Ministarstvu zna što se zapravo nalazi u odjelu. Ti čarobnjaci, koji rade u Odjelu tajni, nazivaju se Neizrecivci.
 
Te sobe uključuju:
*Okruglu sobu koja služi kao ulaz u druge. Njezini se zidovi okreću, i tako zbunjuju i dezorijentišu one koji se u sobi nalaze, svaki put kad su sva njezina vrata zatvorena. To je vjerojatnovjerovatno uvedeno iz sigurnosnih razloga, kako bi se zaustavilo one koji nisu zaposleni u Odjelu da dođu do svog cilja. Soba na usmeni zahtjev za izlazom odgovara otvaranjem odgovarajućih vrata.
*'''Odaja misli''' - izdužena soba u kojoj mozgovi plivaju u zelenoj otopini (čini se da tim "mozgovima" upravlja neko stvorenje koje ih koristi kako bi zadavio svoje žrtve). VjerojatnoVjerovatno se koristi za proučavanje uma.
*'''Odaja svemira''' - mračna prostorija puna planeta koji lebde u zraku. I posjetioci mogu početi lebdjeti. Uključuje planete [[Uran]] i [[Pluton]](i ostale planete Sunčevog sistema). VjerojatnoVjerovatno se koristi za proučavanje [[gravitacija|gravitacije]] i drugih prirodnih sila.
*'''Odaja smrti''' - velika soba pravougaonog oblika, koja podsjeća na amfiteatar, sa kamenim podijem u središtu na kojem se nalazi stari kameni luk zastrt crnim velom. Kroz taj je luk u [[Harry Potter i Red feniksa|Harryju Potteru i Redu feniksa]] pao Sirius Black, Harryjev krsni kum. VjerojatnoVjerovatno se koristi za proučavanje smrti.
*'''Odaja vremena''' - soba u kojoj se čuvaju razne naprave povezane s vremenom, kao npr. satovi raznih opisa i vremokreti (lančići sa pješčanim satovima koji onoga koji ih nosi mogu poslati u prošlost). U sobi se nalazi i tajanstveno zvono unutar kojeg se sve pomlađuje, a zatim polako vraća u prvotno stanje kao u začaranom krugu. VjerojatnoVjerovatno se koristi za proučavanje vremena.
*'''Odaja budućnost''' - ogromna soba sa više od stotinu redova polica na kojima se čuvaju proročanstva. U novinskom članku u ''Dnevnom Proroku'' imenovana je kao Dvorana Proročanstava. [[Harry Potter (lik)|Harry Pottera]], [[Ron Weasley|Rona Weasleya]], [[Hermione Granger|Hermionu Granger]], [[Ginny Weasley]], [[Neville Longbottom|Nevillea Longbottoma]] i [[Luna Lovegood|Lunu Lovegood]] su u tu odaju namamili [[Lord Voldemort]] i njegovi [[smrtonoše]]. VjerojatnoVjerovatno se koristi za proučavanje proročanstava i budućnosti.
*'''Odaja ljubavi''' - soba iza vrata koja uvijek ostaju zatvorena i koja se ne mogu otvoriti ni [[Spisak čarolija u Harry Potteru|Alohomorom]] ni nikakvim čarobnim noževima. Prema riječima [[Albus Dumbledore|Albusa Dumbledorea]], iza tih se vrata krije najtajniji predmet proučavanja u cijelom Odjelu: sila koja je istovremeno i ljepša i strašnija od smrti, inteligencije i prirodnih sila. To je moć koju Harry posjeduje i koju Voldemort uopće nema.
 
12.380

izmjena

Navigacija