Razlika između izmjena na stranici "Jolteon"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Bez promjene veličine ,  prije 13 godina
nema sažetka izmjene
m (robot Dodaje: ko:쥬피썬더)
 
Jolteon je četveronožni sisavac kojeg krase karakteristike pasa i lisica. Prekriven je bodljikavim, sjajnim žutim krznom, s bijelim bodljikavim krznom koji mu okružuje vrat. Njegovo krzno konstantno otpušta male iskre elektriciteta te je sposoban koristiti svoje bodljikavo krzno kao oružje.
Jolteonov je izgled vjerojatnovjerovatno utemeljen na japanskoj mitološkoj životinji imena ''raiju''.
 
Jolteona je sposoban sakupiti negativno nabijene ione iz atmosfere te upotrijebiti sakupljeni elektricitet kako bi odaslao udare munje od 10,000 volta. Njegove stanice i same proizvode malenu količinu elektriciteta, što u kombinaciji sa statičkim elektricitetom u njegovu krznu može rezultirati veoma moćnim [[Pokemon vrste|Električnim]] napadom.
 
Jolteon je po prirodi osjetljiv Pokémon. Nakuplja naboj čim mu se raspoloženje počne mijenjati. U Jolteonovim venama, umjesto krvi, teče elektricitet, što mu daje dodatnu energiju, te može postići nevjerojatnonevjerovatno visoku brzinu kada trči (smatra se jednim od najbržih Pokémona). Njegovo krzno, koje je inače mekano na dodir, pretvara se u oštre igle kada je ljutit, i te igle tada može ispaliti na protivnika. Jolteona mnogi smatraju najjačim od Eeveejevih evolucija izazvanih Kamenjem.
 
== U videoigrama ==
Jolteon se ne može uhvatiti u divljini ni u jednoj Pokémon igri. Da bi ga se dobilo, igrač mora upotrijebiti Gromoviti kamen na Eeveeju. Zbog toga, Jolteonova dostupnost u igrama izravno ovisi o dostupnosti Eeveeja.
 
Jolteon ima nevjerojatnonevjerovatno visok ''Speed'', što ga čini četvrtim najbržim Pokémonom, izjednačen s [[Aerodactyl]]om, [[Mewtwo]]om i [[Crobat]]om. Njegovi ''Special Attack'' i ''Special Defense'' također su veoma visoki, što ga čini brzim i moćnim Pokémonom. Ipak, njegov ograničen set tehnika koje može naučiti onemogućuju mu da bude učinkoviti Specijalni minolovac, budući da je jedini neelektrični ''Special'' napad koji može naučiti jest ''Ugriz'' (''Bite''). Svejedno, jedan je od najčešće upotrebljavanih Električnih Pokémona u video igrama.
 
Prije puštanja igara ''Pokémon Gold'', ''Silver'' i ''Crystal'' u prodaju, Psihički Pokémoni vladali su na svim borbama u igri jer su tada imali samo jednu slabost, a to su bili [[Pokemon vrste|Buba]] Pokémoni. Doduše, postojala su samo dva Buba Pokémona koji su koristili Buba-napade: [[Beedrill]], koji je isto tako bio slab na [[Pokemon vrste|Psihičke]] Pokemone zbog svog dvostrukog Buba/Otrovnog tipa, i [[Parasect]], čiji je jedini Buba-napad bio ''Život pijavice'' (''Leech Life''). U ondašnje vrijeme, Pokemon Duhovi nisu imali prednost nad Psihičkim Pokémonima. Jedini Duh-napad, ''Lizanje'' (''Lick''), uopće nije djelovao na Psihičke Pokémone. Jolteon je prirodnim putem mogao naučiti Buba-napad, a to je bio ''Streličasti projektil'' (''Pin Missile'') što ga je činilo dobrim izborom protiv Psihičkih Pokémona, iako je njegov ''Udar groma'' (''Thunderbolt'') činio veću štetu.
12.380

izmjena

Navigacija