Razlika između izmjena na stranici "Velimir Njirić"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
m
Бот: Аутоматска замена текста (-sudjeluju +učestvuju)
m (Бот: Аутоматска замена текста (-sudjeluju +učestvuju))
Znatno manje prihvaćao rad na filmu,radiju i tv, a poslijednji značajniji rad u tim medijima, mu je bio u filmu Holding Tomislava Radića, te uloga Oca u serijalu od 26 epizoda Familija doo., radjena u produkciji FX koncepta iz Sarajeva¸a emitirana na TV OBN. Odustao od statusa Slobodnog umjetnika u Republici Hrvatskoj, nakon godinu dana bivanja u tom statusu. Isto tako odustao nakon dvije snimljene epizode raditi glumački posao u tv trakavici u Sarajevu za Mebius Film, kao i nakon jedne epizode za trakavicu RTL-a u Zagrebu.
Na radiju uspjesno vodio i uređivao dvije emisije. Jednu propagandnu za proizvođača slatkiša HARIBO, na Hrvatskom raduju Herceg Bosne, koju mu je poslije zabranila komisija za komunikacije u BiH, s obrazloženjem da se u toj i takvoj emisiji zloupotrbljavaju djeca u reklamne svrhe, te jednu kolažnog karaktera, informativnu i kulturno zabavnu, na Plavom radiju u Mostaru.
Estradne i humorističke nastupe započeo poslije rata, prvo grupno u predizbornim kampanjama pojedinih staranaka, uzivo i u tv spotovima, te na radiju, a zatim samostalno, sudjelujućiučestvujući nekoliko puta po pozivu u serijalu HTV-a Lijepom našom, potom po narudžbi i pozivu za Lepeničke jeseni, za Večer Hercegovaca na Splitskom sveučilištu, ali i na privatnim prigodnim zabavama i veseljima, kao i za potrebe promocija pojedinih poslovnih firmi (Weltplast Posušje prigodom dodjele certifikata ISO...).
Od završenih škola ima samo Gimaziju u Mostaru. Napustio studij, ili odustao od njega, ili se ispisao, sa par fakulteta tokom studija, Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studija teatrologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu,.....
Sa kvalifikacionog prijemnog ispita za filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, nemilosrdno onemogućen pristupiti praktičnom delu ispita u užem izboru (zadatak i rad s kamerom).
2.644

izmjene

Navigacija