Razlika između verzija stranice "Rita Skeeter"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[nepregledana izmjena][nepregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
JAnDbot (razgovor | doprinosi)
Početak
Red 1: Red 1:
'''Rita Skeeter''' ([[1951]].) je novinarka i spisateljica. Piše za ''[[Dnevni prorok]]'', zlobna je, plavo[[kosa]] i bogata. Može se pretvoriti u [[insekt]]a. U [[film]]u ''[[Harry Potter i Plameni pehar|Plameni pehar]]'' ju glumi [[Miranda Richardson]].
{{Preuređivanje}}
== Život ==
'''Rita Skeeter''' je novinarka iz Harryja Pottera i Plamenog pehara kojoj su pobjednici Tromagijskog turnira (Viktor Krum, Fleur Delacour, Cedric Diggory i Harry Potter) dali intervjue, a ona je napisala neistinite tvrdnje kao npr. da ,,je Harry 12-godišnjak koji žudi za pozornošću.''

Rita je bila prisutna na saslušanju [[Igor Karkaroff|Igora Karkaroffa]]. Tada je imala dužu kosu. Knjizi ''[[Metloboj kroz stoljeća]]'' se narugala: "Čitala sam i gore."
Rita je došla na mjerenje čarobnih štapića te je intervjuirala [[Harry Potter (lik)|Harryja]]. Služila se Brzocitatnim perom. Njezin fotograf Bozo je fotografirao prvake. Napisala je da Harry plače za svojim roditeljima i da je zaljubljen u [[Hermiona Granger|Hermionu]]. Kad se Harry vraćao s prvog zadatka, Rita ga je zaskočila, ali je produžio prema dvorcu. Na sam [[Božić]] se pretvorila u insekta i prisluškivala razgovor između [[Hagrid]]a i [[Olympe Maxime|madame Maxime]]. Tako je doznala da je Hagrid polu[[div]] te je to objavila. Nakon toga se posvađala s Hermionom u gostionici ''Kod tri metle''. Ponovno se pretvorila u insekta i prisluškivala Hermionu i [[Viktor Krum|Viktora Kruma]]. Napisala je članak ''Slomljeno [[srce]] Harryja Pottera'', u kojem iznosi da Hermiona vara Harryja s Viktorom. Jednog dana joj je poslala pismo puno gnoja bubugomoljica koji je opekao Hermioni ruke. Kad je Harry zaspao na Proricanju i probudio se sa bolom u ožiljku, Rita je u obliku insekta to vidjela i smislila priču. U članku ''Harry Potter je "poremećen i opasan"'' piše kako je Harry parsel-ust, te da mu je [[Voldemort]]ova kletva oštetila [[mozak]]. Nakon trećeg zadatka, pokušala je oklevetati Harryja, ali ju je Hermiona uhvatila u obliku insekta. Spremila ju je u staklenku i pustila u [[London]]u. [[1996]]. su Hermiona, [[Luna Lovegood|Luna]] i Rita čekale Harryja u gostionici te je Rita intervjuirala Harryja o povratku Voldemorta, pišući za ''Odgonetač'', časopis Luninog oca. Na [[Albus Dumbledore|Dumbledoreov]] pogreb je došla ponovno bogata, jer je opet počela raditi. O njemu je napisala knjigu ''Život i laži Albusa Dumbledorea''. Podatke je skupila od Bathilde Bagshot te se obogatila. Napisala je i knjigu o [[Severus Snape|Severusu Snapeu]] i Harryju.
== [[Etimologija]] ==

''Rita'' je kraći oblik [[ime]]na Margarita. ''Skeeter'' znači "komarac". Riječ ''[[paparazzi]]'' je izvedena od [[italijanski jezik|italijanske riječi]] za komarca. ''Skeet'' označava tračanje.
== Zanimljivosti ==
*U filmu je Rita dala naslutiti da je znala gdje je Harry spavao kod Dursleyjevih.
*Jedan Ritin članak: "Harry je u [[Hogwarts]]u napokon pronašao [[ljubav]]. Njegov bliski prijatelj, [[Colin Creevey]], kaže da Harryja rijetko viđaju bez stanovite Hermione Granger, prelijepe djevojke bezjačkog porijekla, koja je, kao i Harry, jedna od najboljih učenica u školi."



[[ar:ريتا سكيتر]]
[[ar:ريتا سكيتر]]
Red 20: Red 30:
[[sv:Rita Skeeter]]
[[sv:Rita Skeeter]]
[[tr:Rita Skeeter]]
[[tr:Rita Skeeter]]

[[Kategorija: Likovi iz Harry Pottera]]

Verzija na dan 20 juni 2009 u 18:56

Rita Skeeter (1951.) je novinarka i spisateljica. Piše za Dnevni prorok, zlobna je, plavokosa i bogata. Može se pretvoriti u insekta. U filmu Plameni pehar ju glumi Miranda Richardson.

Život

Rita je bila prisutna na saslušanju Igora Karkaroffa. Tada je imala dužu kosu. Knjizi Metloboj kroz stoljeća se narugala: "Čitala sam i gore." Rita je došla na mjerenje čarobnih štapića te je intervjuirala Harryja. Služila se Brzocitatnim perom. Njezin fotograf Bozo je fotografirao prvake. Napisala je da Harry plače za svojim roditeljima i da je zaljubljen u Hermionu. Kad se Harry vraćao s prvog zadatka, Rita ga je zaskočila, ali je produžio prema dvorcu. Na sam Božić se pretvorila u insekta i prisluškivala razgovor između Hagrida i madame Maxime. Tako je doznala da je Hagrid poludiv te je to objavila. Nakon toga se posvađala s Hermionom u gostionici Kod tri metle. Ponovno se pretvorila u insekta i prisluškivala Hermionu i Viktora Kruma. Napisala je članak Slomljeno srce Harryja Pottera, u kojem iznosi da Hermiona vara Harryja s Viktorom. Jednog dana joj je poslala pismo puno gnoja bubugomoljica koji je opekao Hermioni ruke. Kad je Harry zaspao na Proricanju i probudio se sa bolom u ožiljku, Rita je u obliku insekta to vidjela i smislila priču. U članku Harry Potter je "poremećen i opasan" piše kako je Harry parsel-ust, te da mu je Voldemortova kletva oštetila mozak. Nakon trećeg zadatka, pokušala je oklevetati Harryja, ali ju je Hermiona uhvatila u obliku insekta. Spremila ju je u staklenku i pustila u Londonu. 1996. su Hermiona, Luna i Rita čekale Harryja u gostionici te je Rita intervjuirala Harryja o povratku Voldemorta, pišući za Odgonetač, časopis Luninog oca. Na Dumbledoreov pogreb je došla ponovno bogata, jer je opet počela raditi. O njemu je napisala knjigu Život i laži Albusa Dumbledorea. Podatke je skupila od Bathilde Bagshot te se obogatila. Napisala je i knjigu o Severusu Snapeu i Harryju.

Etimologija

Rita je kraći oblik imena Margarita. Skeeter znači "komarac". Riječ paparazzi je izvedena od italijanske riječi za komarca. Skeet označava tračanje.

Zanimljivosti

  • U filmu je Rita dala naslutiti da je znala gdje je Harry spavao kod Dursleyjevih.
  • Jedan Ritin članak: "Harry je u Hogwartsu napokon pronašao ljubav. Njegov bliski prijatelj, Colin Creevey, kaže da Harryja rijetko viđaju bez stanovite Hermione Granger, prelijepe djevojke bezjačkog porijekla, koja je, kao i Harry, jedna od najboljih učenica u školi."