Queen (album Nicki Minaj)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Gnome-colors-applications-office.svg Ovaj članak nije uopće ili je loše kategoriziran.
Za pomoć pogledajte spisak glavnih kategorija. Nakon dodavanja kategorija uklonite ovaj šablon.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Wikitext.svg Ovom članku ili dijelu članka nedostaju interni linkovi.
Nakon dodavanja internih linkova uklonite ovaj šablon.
Preferences-system.svg Ovom članku potrebna je jezička standardizacija, preuređivanje ili reorganizacija.
Pogledajte kako poboljšati članak, kliknite na link uredi i doradite članak vodeći računa o standardima Wikipedije.
Queen (Nicki Minaj)

Queen je nadolazeći album američke reperice Nicki Minaj. Prvenstveno je trebao biti objavljen 15. juna 2018. godine, ali je datum izlaska istog pomjeren na 10. avgust, 2018. To je njen prvi album nakon četiri godine kada je izašao njen posljednji album ´´The Pinkprint.´´ Producenti ovog albuma su J. Reid,Juice, Messy i drugi. Prvi singl s ovog albuma Chun-Li je objavljen 12. aprila, 2018, zajedno s pjesmom Barbie Tingz koja se nije našla na albumu. Nakon toga uslijedilo je objavljivanje promotivnog singla Rich Sex zajedno s reperom Lil Waynom, 11. juna, 2018, a već 14. juna, 2018 Nicki objavljuje i drugi singl pod nazivom Bed zajedno sa pjevačicom Arianom Grande. Album će biti dalje promovisan njenom turnejom NickiHndrxx Tour sa poznatim reperom Future koja počinje krajem septembra.