Radio Sarajevo

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Radio Sarajevo jedna je od tri gradske radiostanice koje nude slušanje programa uživo putem interneta. Osnovan je 2005, a cilj je promocija urbane kulture. Dostupan je na 90,2 MHz.

Radio Sarajevo dostupan je i kao internetski portal. Osim informacija iz politike, sporta i kulture, portal nudi i redovne kolumne Aleksandra Hemona, Miljenka Jergovića, Ahmeda Burića, Zije Dizdarevića, Dragana Bursaća i Elvisa J. Kurtovića, koji je ujedno muzički urednik i svojevrsno zaštitno lice Radio Sarajeva.

Direktorica portala i radija jest Suada Peštek.

Portal Radiosarajevo.ba jedan je od najposjećenijih bosanskohercegovačkih portala, posebno poznat i popularan među studentima i akademskim radnicima.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]