Radio Sarajevo

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Radio Sarajevo je jedna od tri gradske radio stanice koje nude online streaming program (slušanje radio programa uživo putem interneta) za svoje slušatelje. Osnovan je 2005. godine, a cilj je promocija urbane kulture. Radio Sarajevo dostupan je na 90.2 mhz.

Osim na radijskom programu, Radio Sarajevo dostupan je i kao internet portal. Pored informacija iz politike, sporta i kulture, portal dostupan na adresi Radiosarajevo.ba, nudi i redovne kolumne Aleksandra Hemona, Miljenka Jergovića, Ahmeda Burića, Emira Imamovića i Elvisa J. Kurtovića koji je ujedno muzički urednik Radio Sarajeva i svojevrsno zaštitno lice Radio Sarajeva.

Glavna i odgovorna urednica portala Radiosarajevo.ba je Amina Bijelonja, zamjenica glavne urednice je Lana Sinanović - Ramljak, dok su na poziciji izvršnih urednika Vesna Andree - Zaimović i Amil Dučić.

Portal Radiosarajevo.ba jedan je od najposjećenijih bosanskohercegovačkih portala, posebno poznat i popularan među studentima i akademskim radnicima.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]