Razgovor:Željko Ražnatović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

On nikada nije osudjen za ratne zlocine, prema tome nije ratni zlocinac. Wikipedia pise cinjenice, a ne donosi presude. Veliki su izgledi da bi bio osudjen, ali posto nije, onda treba tako da stoji. Mozda ga je neki hrvatski ili bosnjacki sud osudio u odsustvu, to ne znam, ali ako jeste, treba tako da stoji. Malo je bez veze da u enciklopediji stoji samo "ratni zlocinac". Pogledajte na hrvatskoj verziji, ima dosta toga, cudi me da je samo niste preslikali, kao sto je slucaj sa 50% clanaka, a skoro 100% onih koji se odnose na "velikosrpstvo". Pozz

Ako smijem postaviti jedno pitanje: Jeli Alolf Hitler bio zločinac? Nitije bio osuđen za vrijeme života, niti u odsustvu...--Seha 07:18, 6 juli 2008 (CEST)

Ja sam vec odgovorio na ovo pitanje, ali na zalost neko je obrisao odgovor, iako nije bilo nicega uvredljivog. Sada cu ponovo da odgovorim, ali verovatno ce opet neko da obrise i to...Hitler jeste bio zlocinac. Pored toga rekao sam i da bi onda trebalo da tako nazovete i Franju Tudjmana i mnoge druge cije sada ime ne zelim da napisem, jer znam da ce me neko odmah blokirati ako to uradim :)

Da li postoje neka pravila kako se sačinjavaju tekstovi ovakog tipa (relevantni izvori, navodi, poveznice, dokazi koji potkrepljuju napisano) ili svako po sopstvenom nahođenju može da iznosi kvalifikacije vrednosne i sudske, da u isto vreme bude tužilac, porotnik, sudija, advokat, biograf, vojno-politički i kriminološki komentator, ratni izveštač...a da je pri tom u vreme dešavanja o kojima iznosi tvrdnje bio maloletan i da je i ono što navodno zna čuo na televiziji u nekoj propagandnoj emisiji? (Da ne ispadne da branim dotičnog ili da imam neke dokaze koji mu idu u korist...zna se kako se pišu tekstovi za enciklopedije i po čemu se razlikuju od kafanskih priča).

Naravno, pravila postoje i moramo ih se pridržavati. Mišljenja svih strana se trebaju prikazati, bez izvlačenja zaključaka, ličnih mišljenja i sl.--CER@ (ask) 13:55, 4 juni 2012 (CEST)
Ovaj anonimac koji (loše) izigrava neutralca pokušava oprati Arkana od zločina. To isto pokušava na hr.wiki. Ne nasjedajte na njegove provokacije.--Starčevićanac (razgovor) 14:17, 4 juni 2012 (CEST)
Naravno --CER@ (ask) 15:24, 4 juni 2012 (CEST)

Za sve drzavljane Srpske Republike je i Alija Izerbegovic ratni zlocinac koji je odgovoran za proterivanje 130000 Srba iz Sarajeva i za kidnapovanje ,mucenje i ubijanje 7000 Srpskih civila u SA konc logorima. Ratni zlocinac je onaj za koga sud dokaze da je ratni zlocinac a ne onaj za koga neki idiot to napise na wiki