Razgovor:Alken

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Internet-group-chat.svg Ovo je stranica za razgovor na kojoj možete predlagati izmjene na članku.
 • Opća pitanja
 • Tehnička pitanja
 • Neutralno gledište
 • Ne samo u ovom članku nego i u masi drugih: citirani izvori pod 10. i 11. (između ostalih) javljaju se u X članaka koji su daaaalekoj vezi sa temom knjige/izvora. U oblast genetike ne ulazim niti se razumijem, ali alkene (i hemiju općenito) zasigurno DA. Ako to malo dalje proanaliziramo (ne ulazim u kompetencije, titule etc.. autora knjige) ispada da je dotični profesor sebi priskrbio besplatnu reklamu knjiga (literature) koju tvrdoglavo "gura" u svaki članak koji bi neko iole mogao povezati sa tom oblašću.--سلام - C3r4r2d2 07:36, 8 april 2016 (CEST)

  Ukratko: daj nam TAČNU stranicu gdje se rečenica U laboratorijama se najčešće dobijaju eliminacijom atoma ili atomskih grupa sa susjednih ugljikovih atoma nalazi u knjizi: Bajrović K, Jevrić-Čaušević A., Hadžiselimović R., Ed. (2005): Uvod u genetičko inženjerstvo i biotehnologiju. Institut za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju (INGEB), Sarajevo, ISBN 9958-9344-1-8. Ne riječ "Alken" nego konkretna rečenica.--سلام - C3r4r2d2 07:38, 8 april 2016 (CEST)
  Možete paušalno procjenjivati što god Vam padne na pamet. Od početka suradnje, svi citati u mojim člancima su birani po dva osnovna kriterija:
  1. najlakši pristup - bez dodatnih provjera, tj. gubitka vremena, i
  2. podrazumijevajuća pouzdanost! --Rh+ (razgovor) 10:26, 8 april 2016 (CEST)