Razgovor:Balkan

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

članku treba velika obrada, treba staviti odgovarajući template, ja ih ne znam napamet--Harač 22:09, 10 novembar 2005 (CET)

Na karti se dobro vidi jasna razlika izmedju balkanskih zemalja: Hrvatska, SCG, BH, Makedonija, Bugarska, Albanija, Grcka, Turska, i zemalja koji se ponekad pominju kao "balkanske", a to su SLOVENIJA, HRVATSKA I RUMUNIJA; Svako drugacije tumacenje od ovoga je pogresno i treba se revizirati. Pozdrav

POLITIČKA KATRA BALKANA I DRUGIH REGIONA U EVROPI[uredi izvor]

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6a/Grossgliederung_Europas.png

Crna Gora oko 95 % (bez zaliva Boka)?? Na en.wiki stoji da je CG u potpunosti na Balkanu.--CER@ (ask) 11:54, 18 maj 2010 (CEST)

Politička karta Balkana na glavnoj stranici nije tačna[uredi izvor]

  • Balkan zaprema večini teritorija: Bosne i Hercegovine, Bugarske, Albanije, Srbije (2/3 države, bez Vojvodine), Grčku (85%, bez ostrva), Crnu Goru.
  • Balkan zaprema manje od polovine teritorije država: Hrvatska (45%, bez sjeverne Hrvatske i bez ostrva), Slovenija (1/3, samo teritorija Notranjske i primorje), Rumunija (manje od 10% teritorije, pokrajina Dobrudža).
  • Ovo je tačna karta:
    Politička karta Balkana.
Očigledno da si skroz prolupao. Hrvatska je na Balkanu, hoćeš ti to priznati il ne.--77.77.204.48 11:05, 13 juni 2010 (CEST)