Razgovor:Coca-Cola

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

..."Natpis na koka-koli okrenut u ogledalu ili naopačke daje arapske riječi koje u prijevodu znače:"Nema Muhammeda, nema Mekke"....- iskreno, mislim da ovaj tekst spada pod anti propagandu, a to je jedan vid reklamiranja, te stoga predlažem da bude izbrisan. Ne bih da zvučim ružno,ili da nekog uvrijedim, ali ovaj tekst neodoljivo podsjeća na paranoidnu ideju, o tome kako ih cijeli svijet mrzi, općeprisutnu na sr:wiki i ostalim sr. stranicama.--Lana Zeherović 18:53, 28 januar 2007 (CET)

Ne razumijem Vas nikako.. Ko koga mrzi i kakva antipropaganda? Ta izjava je "ušla" u historiju i općepoznata je i zbog toga "zaslužuje" mjesto u enciklopediji znanja. Druga stvar je to što se to mora i enciklopedijski napisati, a ne vandalistički. I u buduće se potpisujte! Veliki pozdrav! --Kal-El 18:04, 28 januar 2007 (CET)
OK, možda si u pravu, ali ja sam pretragom na net-u ovaj podatak našla samo na forumima, ako kažeš da je ovo historijski bitna i poznata izjava (ne negiram mogućnost da jeste), voljela bih da mi daš neki link gdje se može vidjeti da je to stvarno činjenica, a ne nečiji osobni stav. Da ne budem pogrešno shvaćena, ne branim Coca-colu, upošte mi nisu važni, samo sam smatrala da ovaj tekst pripada nekom blogu ili forumu a ne Wikipediji. Sorry zbog propusta vezanog za potpis. --Lana Zeherović 19:04, 28 januar 2007 (CET)

Ne kažem da je to činjenica, nego samo kažem da je to dio priče (citajte: članka) o Coca-Coli i da SAMO zaslužuje pomen u nekom odjeljku članka, a nikako kao čitav i zaseban članak. Samo to.. I ja se izvinjavam zbog svog prenaglog djelovanja.. Imao sam težak dan, a ovaj Netko mi opet pravi probleme.. --Kal-El 19:08, 28 januar 2007 (CET)


Izbacio sam dio o islamu i coca coli posto nedostaju reference. Mozda sam malo prenalgo djelovao ali ne shvatam kako ovakoj kvazi-hipotezi moze biti mjesta na wikipediji. --EmirA 16:58, 29 januar 2007 (CET)


Ja sam na to pokušala ukazati..ali u jučerašnjoj furtutmi nije baš najbolje shvaćena opaska..Jer na wikipediji treba stavljati samo činjenice, a ovo još zvanično nije dokazano..tako da..:)--Lana Zeherović 17:05, 29 januar 2007 (CET)

Ako ko hoće da bojkotuje Kokakoline proizvode ima drugih razloga osim ovog - a ubacivati nešto što graniči sa teorijama zavjere, izmišljotinama, i anti propagandom - ne. To nije enciklopedija. Propaganda protiv Kole se može voditi na blogovima i nezavisnim stranicama. Enciklopedija nema veze sa tim, i svaki sljedeći unos vezan za to bi trebalo obrisati. Barem ću ja tako djelovati. --Haris 17:52, 29 januar 2007 (CET)