Razgovor:Franjo Tuđman

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Internet-group-chat.svg Ovo je stranica za razgovor na kojoj možete predlagati izmjene na članku.
 • Opća pitanja
 • Tehnička pitanja
 • Neutralno gledište
 • Sta je bilo sa Blazevicem? Neko je izbrisao moje pitanje umjesto da na njega odgovori. Ok, hajde da postavim slicno pitanje (u nadi da ovoga puta nece biti obrisano) - Kako je Tudjman kao bivsi partizan (ako je to uopste tocno), stupio u kontakt sa ustaskom emigracijom, poceo da ih dovodi krajem 80-ih u Hrvatsku, i da u potpunosti sprovodi njihovu ideologiju i program (s tim sto nije uspio da ostvari program na teririju BiH ma da je izvrsio agresiju i neke oblasto etnicki ocistio sa ciljem da ih sjedini sa Hrvatskom koju je cijelu ocistio)? Znaci pitanje je vezano za to kako partizani i ustase saranjuju i ako ne znate odgovor, ne morate ovo brisati. Hvala.


  Molim te lijepo da ne govoriš laži iz puke mržnje i netrpeljivosti... Kako, molim te možeš reći da je Tudjman provodio ustašku ideologiju ?! Koje je to oblasti etnicki ocistio ?! Nemoj da ja počnem pričati o vašem Aliji. Dalo bi se o tome diskutirati... Imam ja par pitanja za tebe. Koje si ti nacije ? Kada je i kako nastala vaša nacija, odakle ste vi kao etnička skupina došli na ove prostore ?? Kada spoznaš neke činjenice, svima će nam biti puno lakše... Mate

  Mate ja sam po nacionalnosti Bosnjak i ne znam sta je tu sporno. Ako nisi dovoljno obrazovan, ti nemoj da ulazis u diskusije, nego procitaj nesto, informisi se, pa onda dodji i drzi predavanja o historiji. Vjerujem da sve sto znas o Bosni i Bosnjacima (ovo znas pod navodnim znacima), si "saznao" iz medija i sovinistickih prica kvazi-naucnika sa tw-a koji su studirali po 10 godina masinstvo, a onda postali experti za povijest. Ja razumijem da ti imas romanticarski pogled i na ustase i na Tudjmana, i na domovinski rat, samo si zaboravio da je Tudjman istovremeno kukao kako su ga Srbi napali, i napao Bosnu i Hercegovinu, pravio nekakvu Herceg-Bosnu... Ustaska ideologija je Hrvatska etnicki cista, koja sadrzi BiH, Srijem i sadasnju RH... Pavelic nije uspio da pobije i protjera sve Srbe (iako se toliko trudio), i samo je djelimicno uspio da pridobije Bosnjake (koji su izabrali da ne prodju kao i Srbi), neke je i ubijao, negirao je bosnjacki narod, izmislio hrvatsku pravoslavnu crkvu, istrijebio Jevreje (Zidove), i desetkovao Rome...a Tudjman je na znatno manjoj teritoriji (bez BiH koji je napao i pokusao da etnicki skroz ociti Mostar i dobar dio Hercegovine, i Srijema) uspio da ocisti drzavu od Srba za sva vremena, a to bi sa velikim zadovoljstvom uradio i sa Bosnjacima samo da ih je bilo u Hrvatskoj (ranije ih je bilo,a li su protjerani jos za vrijeme Austro-ugraske). Sabahudin.

  Ovo nije forum za diskusiju o liku i djelu FT. Stranice za diskusiju sluze iskljucivo za diskusiju o samom clanku t.j. konkretno sta nije u redu i kako poboljsati. Prema tome svi komentari koji ne vode poboljasanju clanka ce biti izbrisani. --EmirA 16:57, 19 maj 2008 (CEST)
  Članak je pristran te obiluje netočnim podacima i mržnjom u duhu radikalnog islamizma. Komentare ne trebam ni spominjati. Ne samo što krše osnovne etičke norme već su i puni kvalifikacija koje su zrele za kazneni progon. http://www.h-alter.org/vijesti/ljudska-prava/franjo-tudjman-na-celu-zlocinackog-pothvata http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=7888:hako-tuiteljstvo-oluja-udrueni-zloinaki-pothvat-na-elu-sa-predsjednikom-tumanom&catid=1:politika&Itemid=9