Razgovor:Gustoća stanovništva

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Trebalo bi da je "gustina naseljenosti".

Pravopis S.H. navodi prvo "gustina" pa slash "gustoća". Ko zna i može, pa kad stigne, korekcije, vraćanja, preusmjeravanje/a... Hvala. SPQR (razgovor) 13:32, 8 mart 2016 (CET)

Ovo nije srpskohrvatski jezik nego bosanski. Ergo validan je samo pravopis bs. jezika.--سلام - C3r4r2d2 13:37, 8 mart 2016 (CET)

Pravopis bosanskoga jezika Senahida Halilovića (S.H.) A šta piše u dokumentima statistike? Naseljenost i stanovništvo nije isto. SPQR (razgovor) 13:45, 8 mart 2016 (CET)

Gustoća je sasvim jasna, razumljiva riječ u bosanskom jeziku. Ako je tako što kažete u pravopisu slash zar to nije isto što i znak jednakosti u matematici. Onda moramo obrisati članak hljeb jer to nije bosanska riječ po istom pravopis mi na zapadu BiH kažemo kruh.--سلام - C3r4r2d2 13:48, 8 mart 2016 (CET)
Zašto jednu pravilnu riječ mijenjati drugom pravilnom riječju? Samo zato da bi za 3-4 godine ponovno vratili na gustoću? Jel to cilj? --سلام - C3r4r2d2 13:49, 8 mart 2016 (CET)
Ovako: Okanite se više rasprava o dubletima (upućeno je svakome – ovo je samo povod); sama riječ "dublet" kaže da su ispravna oba oblika, a jedan mora biti prvi naveden. Samo na ovoj Wikipediji ima toliko prečeg posla da ga ne možemo završiti ni za 5 godina makar svako imao po 3-4 klona, a vječno se smjenjuju iste rasprave (ko je počeo rat, brojanje krvnih zrnaca, koja je riječ bosanska, koja nije itd, itd). Dokle više? Hajdemo raditi konkretne stvari. A pravopis ostavite onima koji su za to odgovorni; njihove greške – njihova odgovornost. Ni meni se sve ne sviđa i ima grešaka, ali ne mislim goniti mak na konac zbog svake moguće nejasnoće. Jednostavno, nismo u poziciji za to. Dakle, čekaju članci, šabloni, moduli, infokutije, navigacione kutije, smjernice za rad... you name it. A grešaka će biti dok je i nas. Kad to kaže neko kome je ispravljanje grešaka hljeb, šta se tu više ima reći? Acta, non verba. -- KWiki (razgovor) 14:13, 8 mart 2016 (CET)
Sintagma "gustoća stanovništva" mi je "upalila lampicu", zato i upućujem na biltene demografa, kod njih je "(gustoća)gustina naseljenosti". Šta da se radi, ovdje ima posla i biće ga uvijek. Ma, uspostavićemo mi pravu sinergiju, i prije proljeća ;) SPQR (razgovor) 22:26, 8 mart 2016 (CET)
Samo da vidim šta Korisnik:SPQR~bswiki radi.--palapabosnia (razgovor) 15:33, 8 mart 2016 (CET)
Naravno, evo ga tu i hrabri palapabosnia. Evo, ja pomalo, bio sunčan dan, žene, cvijeće, ljepota... Nadam se da je bilo sve u redu i na toj strani? SPQR (razgovor) 22:26, 8 mart 2016 (CET)
Nismo tu u vezi privatnog života Korisnik:SPQR~bswiki. Vidim da ponovo radite u korist svoje štete. Čisto da ne kažete kasnije da Vam nisam napomenuo.--palapabosnia (razgovor) 14:00, 9 mart 2016 (CET)
Taman sam se ponadao da slijedimo "mapu puta" prema nečem boljem ali stiže novi kaustični komentar, ničim izazvan, pa mi ubi nadu... SPQR (razgovor) 00:58, 10 mart 2016 (CET)