Razgovor:Isus

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Internet-group-chat.svg Ovo je stranica za razgovor na kojoj možete predlagati izmjene na članku.
  • Opća pitanja
  • Tehnička pitanja
  • Neutralno gledište
  • U prvom retku se ( suprotno pravilima enciklopedije) prejudicira da je Isus Krist Božji Poslanik. Nekoliko redova kasnije potpuno korektno piše da je to tako prema muslimanskom vjerovanju. Stoga je nužno izbrisati riječi Božji Poslanik u prvom redu članka. --Ugrofin 18:09, 25 oktobar 2006 (CEST)

    Šta mi brišete kategoriju Islam? Pa ispada da je Isa samo kršćanski prorok, a naravno da nije. Zar i ovdje vladaju struje koje negiraju islam kao vjeru i kradu njegovu baštinu na način tipičan Zapadu?
    Izbrisano je radi toga što je članak već kategorisan u kategoriji Kategorija:Vjerovjesnici i poslanici koja je potkategorija kategorije Islam i kategoriji Kategorija:Isus koja je potkategorija kategorije Kršćanstvo. Potkategorije su tu radi lakše organizacije. Ne vladaju ovdje nikakve struje koje negiraju islam. --Smooth O 17:18, 8 maj 2008 (CEST)
    Samo je stvarno sramota što je članak o ovakvom čovjeku ovako malen. Informativan jeste, ali može se napisati još mnogo o njemu i uticaju koji je imao na svijet. Amsal 17:24, 8 maj 2008 (CEST)