Razgovor:Lejla Kalamujić

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Interesuju me razlozi i argumenti zašto je članak predložen za brisanje? Ova BH spisateljica je očigledno relevantna obzirom na svoj opseg rada i kritičkog mišljenja. Mislim da se Wikipedia treba koristiti da se članci dopunjavaju i poboljšavaju a ne odmah nominuju za brisanje. AzLove87 (razgovor) 11:18, 30 januar 2019 (CET)

Malo doraditi citate! Ne bi se trebalo brisati! --AnToni(R) 11:31, 30 januar 2019 (CET)
Osim što je drugih "seksualnih afiniteta" šta je još značajna? Postoje pisci / nogometaši / univerzitetski profesori i sl. koji ne prelaze "prag značajnost" da bi se uvrstio u enciklopediju. Stoga se treba zapitati gdje je relevatnost kod ove osobe.--- CH3OHCl3Radodaj H2O 11:05, 1 februar 2019 (CET)

Osoba je značajna jer je relevantna spisateljica te je dobila mnogo nagrada za svoj trud i rad. Ne razumijem zašto je članak izbrisan? Zasto bismo brisali nagradjene spisatelje i spisateljice iz BiH? Naprotiv, ja bih rado da osobe iz BiH koje pisu o razlicitim temama i bivaju nagradjene za svoj rad u svojim poljima budu dio Wikipedije. Lejla Kalamujic je primarno spisateljica, koja je izmedju ostalog drugacija po svojoj seksualnoj orijentaciji i to je javna cinjenica. Ako uvrstavamo licne podatke i historiju o licnom zivotu drugih osoba - ne razumijem zasto bismo skrivali na Wikipediji te detalje za osobe koje su drugacije? AzLove87 (razgovor) 19:33, 7 februar 2019 (CET)

Nema razloga da se briše članak, Lejla Kalamujić je nagrađivana i smatra se jednom od najaktuelnij i najostvarenij spisateljica mlađe generacije. Izvori se mogu dodati za nagrade i slično, ali apsolutno nema potrebe brisati članak.Yaca014 (razgovor) 09:20, 13 mart 2019 (CET)