Razgovor:Lepa Mlađenović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Koji su razlozi i argumenti zašto je članak predložen za brisanje? Ova osoba je visoko relevantna obzirom na njen opseg rada, te reference koje su korištene uključuju knjige, akademske članke itd. Mislim da se Wikipedia treba koristiti da se članci dopunjavaju i poboljšavaju a ne odmah nominuju za brisanje. AzLove87 (razgovor) 11:15, 30 januar 2019 (CET)AzLove87

Doraditi i neće biti pobrisan! Ne vidim razloga da se nečiji seksualni afiniteti prezentiraju u enciklopediji! --AnToni(R) 11:33, 30 januar 2019 (CET)
Osim što je drugih "seksualnih afiniteta" šta je još značajna? Postoje pisci / nogometaši / univerzitetski profesori i sl. koji ne prelaze "prag značajnost" da bi se uvrstio u enciklopediju. Stoga se treba zapitati gdje je relevatnost kod ove osobe.--- CH3OHCl3Radodaj H2O 11:05, 1 februar 2019 (CET)

Ovdje se ne prezentiraju seksualni afiniteti osobe. Lepa Mladjenovic je spisateljica, te je bila jedna od inicijatorki pokreta Zene u crnom u Beogradu koji se zalagao protiv rata u BiH, protiv Milosevicevog rezima, te su aktivno radile sa izbjeglicama iz BiH. Lepa Mladjenovic je takodje radila sa desetine hiljada zena te je dobila nekoliko svjetski priznatih nagrada za svoj rad. Ne razumijem zasto se ona na bosanskoj Wikipediji ne bi smatrala relevantnom. AzLove87 (razgovor) 19:36, 7 februar 2019 (CET)