Razgovor:Mehmed-paša Sokolović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Otključavanje[uredi izvor]

Može li se članak otključati za registrirane korisnike? Treba pod hitno izbrisati one tačke iza rimskih brojeva i same rimske brojeve zamijeniti nazivima mjeseci (npr. 17. novembar 1553) Amsal 00:12, 29 juli 2008 (CEST)

Otključao sam stranicu. Skinuo sam informaciju u prvom djelu o imenu. Taj dio treba doraditi ispod. Pokusacu to uraditi sutra. Pozdravi --EmirA 00:49, 29 juli 2008 (CEST)

"tri do pet mostova"?[uredi izvor]

Zašto "tri do pet mostova na prostoru Bosne" ako se potom nabrajaju četiri (u samoj Bosni)? Koji je peti za koji se pretpostavlja da je njegov i zašto se pominje broj "tri"? Prethodni nepotpisani komentar napisao je Annabelleigh (razgovordoprinosi) 00:00, 8 novembar 2009

Ja mislim da je u pitanju Kozija ćuprija u Sarajevu, koja je navedena u ta četiri mosta, a da se za nju samo pretpostavlja da je gradio Sokolović (zato se spominje 3), a pet mostova je valjda ukupno sagradio (od čega 4 u Bosni i 1 u CG), pa moguće da je samo pogrešno napisano. Ali opet nisam siguran. --Smooth O 09:18, 8 novembar 2009 (CET)

ispravak[uredi izvor]

Nikola Šubić Zrinski je ubijen kad je Siget zauzet ,a ne Nikola Zrinski. Nikola Zrinski je koliko ja znam ubijen u BECKOM NOVOM MESTU ,zajedno sa Franom Krstom Frankopanom. Zrinsko-frankopanska urota ako se ne varam. Toliko.


Lijep pozdrav.


Eh slabo znas...a i varas se....nije Nikola Zrinski obješen u Beckom novom mjestu vec je to bio Petar Zrinski.

Nije obješen nego mu je odrubljena glava. Njegov stariji brat Nikola Zrinski nekoliko godina ranije poginuo je u lovu na veprove. Petar ga je zamijenio na čelu urote. Tako da je i ovaj prvi komentator bio blizu istini. 141.136.191.25 23:09, 10 januar 2018 (CET)