Razgovor:Muhamed Fazlagić

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima.
S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Prebaceno s clanka Muhamed Fazlagić-Fazla. Clanak Muhamed Fazlagić-Fazla obrisan. --Elmir[demicx] 13:17, 30 mart 2007 (CEST)[odgovori]


Muhamed Fazlagić, rođen u Sarajevu 17. aprila, 1967. U muzičkom svijetu poznatiji kao Fazla, frontmen sarajevske grupe Fazla Bend, koji je po prvi put predstavio Bosnu i Hercegovinu na Eurosong-u 1993., sa pjesmom "Sva bol svijeta". Iste godine Fazla je izdao i svoju prvu ploču "Sva bol svijeta", na kojoj je okupio najveća imena balkanske pop muzike: Hari Varešanović, Dino Dervišhalidović, Alka Vujica, Fahrudin Pecikoza, Adi Mulahalilović, Amir Bjelanović, Neno Jelec i drugi. Ploča "Sva bol svijeta" postigla je ogroman uspijeh u Bosni i Hercegovini onoj iseljenoj, raseljenoj i "Bosni i Hercegovini" koja se zadržala na svojim kućnim pragovima.

Pored svog muzičkog talenta, Fazla je uspješno eksploatirao i svoj sportski talenat. Nakon dugogodišnjeg bavljenja nogometom u svom rodnom Sarajevu, prvo kao omladinac FK Sarajeva, a potom i prvotimac sarajevske "Bosne", Fazla je svoju karijeru usmjerio prema trenerskom radu. U gradu Louisville-u, u američkoj državi Kentucky, formirao je Fudbalski klub United 1996 [1]. Iz godine u godinu ovaj klub je napredovao, da bi danas i zvanično postao najkvalitetniji klub u toj državi. Trenutno Muhamed je u pripremi svog novog albuma i definitivnog "come back-a" na estradno nebo brdovitog Balkana. Muhamed je diplomirao poslovnu administraciju 2000. godine na Sullivan University, a magistrirao diplomatiju 2003. na Kentucky State University.