Razgovor:Muhamed Filipović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Internet-group-chat.svg Ovo je stranica za razgovor na kojoj možete predlagati izmjene na članku.
 • Opća pitanja
 • Tehnička pitanja
 • Neutralno gledište
 • Mislim da Muhamed Filipović i nije baš tako nepristran kao što kažeš... Kako može reći da Hrvati nisu postojali na tlu BiH do kraja XIX. stoljeća i da je hrvatski identitet, "posuđeni identitet"... Mislim tragikomično, a sve kao neki intelektualac... Pa morao bi on znati, kao akademik, da su Hrvati prvi došli na prostore BiH kad su naselili i prostore današnje Republike Hrvatske u 7. st. Meni se čini da je to krajnje podlo i neumjesno te da bi se on trebao malo pozabaviti svojom kvazi-nacijom...193.198.150.148 19:27, 17 april 2008 (CEST)Matko

  =[uredi izvor]

  Moguce je da se potkrala greska profesoru Filipovicu,pa svi ljudi grijese,ali vjerujem da je to ipak nas najveci i najnepristraniji filozof i akademik.26-01-2009-Dado

  =[uredi izvor]

  Dragi moj Matko, ono sto je bitno znati da postojanje Bosnjacke nacije koja je ukljucivala sve tri religije na podrucju Bosne (velike Bosne) i nosila svoju drzavnost kroz stoljeca nije ukljucivala postojanje Hrvatske ili srpske nacije sve do kraja XIX stoljeca i taj je utjecaj porastao da se svi katolici u Bosni zijasne kao Hrvati i svi pravoslavci u Bosni izjasne kao Srbi pred stvaranje Kraljevine SHS. Imas toi moj dragi prijatelju jos dosta da ucis, ali ne pristrasno i bez knjiga koje su objavljene u Hrvatskoj u zadnjih 20 godina. Malo probaj da nadjes literaturu iz nekih Europskih izvora ili dodji u Franjevacki samostan u Fojnicu i vidi sto to kazu "Cuvari Bosanskog Blaga". Pozdrav od Bosanskog Katolika koji nije nikad prihvatio Rimo-Katolicku crkvu i koji jos uvijek ide stazama Stare Bosanske Katolicke Crkve i koji mrzi agresivnost ubijanja Bosnjackog duha i Bosanske Historije i Drzavnosti, jer mi jesmo nosici nasljedja naseg Kralja Tvrtka Kotromanica koji je bio Bosanski Katolik, a ne kako Srbi zele da kazu Srbina ili Hrvati zele da kazu Hrvata. Mi smo ponosni i na nasu Kraljicu Katarinu i svu prijasnju vlastelu, na nase stecke i bosanskog vojnika, na nase pismo jer smo jedini narod osim Makedonaca imali svoje pismo i svoj ustrojen i lijepo osmisljen jezik. Ono sto se nama desilo je da zbog pogresne politike od strane Hrvatske nas Bosanskih Katolika od nekadasnje vecine iza WWII od 38% sada trenutno ima 15% i dok smo bili svoji na svome u Bosni, to sada vise polako nije slucaj i mi smo potpali pod primitivizam Hercegovakog lobija koji je jos od davnina bio izdajnicki i rusio Bosnu i nas polozaj u Bosni. Kako je moguce da iz jedne intelektualne sredine Sarajevo, Tuzla, Zenica, Banja Luka ili bosanska Posavina.. nemoze da se ukljuci niti jedan politicar u rad ovih hrvatskih stranaka koje su iskljucivo vodjenje sa ljudima koji dolaze iz Hercegovine.

  Da li je umro akademik Muhamed Filipović? I ako jeste, zašto o tome nema vijesti u medijima?[uredi izvor]

  Poštovani urednici i čitaoci Wikipedije, na jednom mjestu pročitam da je akademik Filipović umro 27.04.2014. Da li je to istina? I ako jeste, zašto mediji ne govore ništa o tome? Komemoracija takve ličnosti, sa takvim intelektualnim zamahom i takvim uticajem na politički milje ove zemlje, bila bi najmanje što se može učiniti u spomen njegovog lika i djela. Bez obzira na političko opredjeljenje svakog od nas!

  Kao što vidite nije: http://www.nap.ba/vijest.php?id=2089 --C3r4pričaj 20:32, 10 juni 2014 (CEST)


  Zahtjev za izmjenu, 10. maj 2015[uredi izvor]

  Prof.Muhamed Filipovic nije objavio 14 nego 56 knjiga. Molim za ispravku ovog teksta. Nadam se da je prilozeni video u kome govori prof. Filipovic, dovoljan dokaz za to. https://www.youtube.com/watch?v=si8JNZUO3VM od minute 14:50! Hvala lijepo.

  Iza treće-četvrte minute govori preko 14 knjiga. --Munja-x86 (razgovor) 18:34, 10 maj 2015 (CEST)