Razgovor:Muharem Bazdulj

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Internet-group-chat.svg Ovo je stranica za razgovor na kojoj možete predlagati izmjene na članku.
 • Opća pitanja
 • Tehnička pitanja
 • Neutralno gledište
 • Čiji je on!?[uredi izvor]

  On sebe lično smatra i bosanskohercegovačkim ali i srpskim piscem i novinarom, ne vezano za to što od 2012 živi u Beogradu a u medjuvremenu je dobio i državljanstvo Srbije.

  I takodje, sam izjavljuje da govori i piše na srpskom jeziku, " Važno mi je samo da imam sigurnost i sposobnost da vladam i ijekavskom i ekavskom varijantom srpskog jezika. U poslednje vreme, ako hoćete, i pišem mahom na toj „istočnoj“ varijanti srpskog jezika, ekavici."

  178.220.189.153 22:35, 23 april 2019 (CEST)

  Ovdje se osobe kategoriziraju po državi a ne po nacionalnosti. Emina Jahović je srbijanska pjevačica, bez obzira na njenu nacionalnu pripadnost. Isto tako je i Zdravko Čolić bosanskohercegovački pjevač bez obzira kojoj vjeri, naciji i boji kože pripada. I ja pričam njemački, srpski, bosanski, engleski, malo danski i švedski, pa nisam Danac niti Nijemac.--- CH3OHCl3Radodaj H2O 07:53, 24 april 2019 (CEST)
  Mozda da se malo članak doradi ili barem prepiše sa sr.wiki?--AnToni(R) 08:05, 24 april 2019 (CEST)
  Da se članci ne kategoriziraju ili da se u člancima, kao i infokutijama ne dodaje nacionalna pripadnost nije istina. Engleska wiki i sruge napredmije su tu stavku izbacili,dok se kod nas ta pripadnost forsira. Slijedom te logike n vidim problem da Bazdulj bude navedens kao srpski pisac!--AnToni(R) 08:53, 24 april 2019 (CEST)