Razgovor:Prolog (Livno)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Cerminator, šta misliš treba li ovo sa prezimenima stajati? Šta uopšte znači „Prezimena su se stabilizirala“. Ja sam već vraćala ovu izmjenu, ali Anđelko je nemoguć i ignoriše sva upozorenja ;-)--Squirrel 11:57, 19 maj 2008 (CEST)

A znaš tko je nepoznati korisnik?:-) Prezimenima nipošto nije mjesto ovdje. Šta bi kad bi pisali sva sarajevska prezimena???:-)--CER@ 12:02, 19 maj 2008 (CEST)
Squirrel, a da stavimo poluzaštitu na članak?--CER@ 13:27, 19 maj 2008 (CEST)

Anđelko strikes again, stavi odmah ;-) --Squirrel 13:28, 19 maj 2008 (CEST)


Poštovani, 1. O Wikipediji nisam ništa znao dok nisam pokušao staviti svoja dva članka. Drago mi je što su se moje frustracije pretvorile u zadovoljstvo jer sam nešto naučio. 2. O kakvom popisu se radi u Prologu 2008? Kontekst ne sugerira takvo pitanje. Riječ Popis znači spisak, navođenje prezimena, a 2008. znači sada, danas. Kada je riječ o prezimenima, da ili ne uvrstiti, ja na tome ne bih inzistirao, kada bi vi bili dosljedni u kriterijima. Pogledajte stranice LS. 3. Riječ stabiliziala, nakon dugo vremena fluktuacija nastao je perijod stabilizacije. 4. Prije mjesec i pol dana boravio sam u Prologu s ciljem da pobrojim stanovnike koji u njemu danas žive-403 i svoj spisak prezimana sam provjerio i potvrdio. Ti podaci i nisu mogli biti negdje objavljeni. Referencu sam vam ponudio ,ali je pobrisana. 5. Od 58 sela u Livanjskom kraju, stranice samo njih desetak su popunjene, ito vrlo šaroliko.

6. Ljepo vas molim da mi objasnite zašto ste pobrisali moju autobiografiju, koju sam poslao u rubriku ZNAMENITI LIVNJACI. Kako nisam našao, a možda postoje, kriterije po kojima netko može biti uvršten, pogledao sam staranice cijenjene gospode, mislim da i ja zaslužujem takvu jednu stranicu, premda ja nisam slikar ili političar. Moj prilog je uvrstio kolaga iz Splita, pa nisam upoznat s razlozima odbijanja. 7. Srdačn vas pozdravljam i zahvaljujem na svemu u ovoj za mene, do sada nepoznatoj komunikaciji.

I sasvim na kraju , ako vas smijem zamoliti da vi stručno uredite ovaj članak. Hvala

Anđelko Tečić

Hvala što ste se javili, objašnejnje za brisanje biografije sam Vam navela na stranici za razgovor na članku korisnika Livno. bilo bi lijepo da se upoznate sa pravilima Wikipedije prije nego počnete sa uređivanjem, jer pravite puno posla drugim korisnicima. pozdrav --Squirrel 14:05, 20 maj 2008 (CEST)


Nisam načistu što trebam raditi s prezimenima. Nije mi jasno što znači "Anđelko stavi odmah" u odnosu na kontekst razgovora. Predlažem da stavim izvorni članak bez posljednje dvije reference. Smatram da je izbačeni dio dragocjen za ukupan kontekst, s obzirom da o našim selima ima tako malo građe. Ako to ne može, neka ostane članak kakav je sada. S poštovanjem

Anđelko Tečić