Razgovor:Sefer Halilović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Rečenice koje nemaju smisla.[uredi izvor]

Jedini je bosanskohercegovački general koji je oslobođen pred sudom Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu.

Znači, svi ostali su osuđeni? --Golden Bosnian Lily (r) 17:34, 10 novembar 2015 (CET)

Moglo bi biti tačno. Rahmetli general Delić je osuđen na 3 godine (ali mu se uračunalo vrijeme u pritvoru) a Hadžihasanović i Kubura su također proglašeni krivim. --سلام - C3r4r2d2 17:41, 10 novembar 2015 (CET)

Historijski nonsensi[uredi izvor]

Citiram rečenicu iz članka o Seferu Haliloviću " Taj plan, međutim, po naredbi Alije Izetbegovića nije proveden." Ovo je vrlo teška rečenica satanizacije kojom se implicira izdajnički odnos Predsjednika BiH Alije Izetbegovića prema državi kojoj je bio predsjednik , a po funkciji vrhovni zapovjednik njene odbrane . Koliko politički i duhovno devijantan profil ima osoba koja ovakvu rečenicu stavlja u bilo koji članak , na wikipediji ili općenito bilo gdje u javnosti ,osim da je njen kreator neprijatelj BiH ispunjen mržnjom prema rahmetli Aliji Izetbegoviću . Alija Izetbegović je tijekom cijelog rata obnašao dužnost vrhovnog komandanta ARBiH . Jasno je da je ARBiH briljantno djelovala tamo gdje je imala visok moral boraca i mudre komandante koji su znali šta i kad treba da čine . Nikada ovakvu glupost niste mogli čuti iz usta generala Keme Karišika koji je bio prvi komandant PLa BiH , generala Dudakovića ili rahmetli generala Nanića niti bilo kojeg drugog oficira ARBiH , nikog osim Sefera Halilovića .Nije li to pomalo čudno .Ne mogu vjerovati da su svi oficiri ARBiH teški papci a jedini ispravan oficir Sefer Halilović koji nije učinio baš ništa , ništa važno , ništa značajno . Čime se taj čovjek može pohvaliti osim dugom jezikom i kratkom pemti .Smijenjen je sa dužnosti na zahtjev svih oficira štaba ARBiH jer je bio mentalno ograničen i nedjelotvoran , razumljivim narodnim govorom bio je čovjek glup . Izbrišite ovu rečenicu koja oslikava rahmetli Aliju Izetbegovića kao izdajnika ,jer ona nije istinita i svakako nije dobronamjerna . (Kapija (razgovor) 11:14, 11 maj 2020 (CEST))

Wikipediju uređuju volonteri, kao što ste vi, ja i ostali. I sami možete ukloniti rečenicu ukoliko smatrate da nije napisana enciklopedijski! Članak kao članak je generalno osrednji, bez ijedne reference, ali ne možete očekivati od male grupe volontera da uređuje i održava svih 80.000+ članaka na Wikipediji bosanskog jezika. Hvala što ste uočili neenciklopedijski tekst, a po smjernici WP:BO, potičemo sve korisnike da budu odlučni i sami izmjene i poboljšaju članke! --Haris (razgovor) 11:22, 11 maj 2020 (CEST)
@Emir Mujadzic: Stranice za razgovor ne služe za iznošenje osobnih mišljenja, stavova i teorija, kao ni određivanje ko je glup, a ko ne! Obratite pažnju na to! --AnToni(R) 13:38, 11 maj 2020 (CEST)