Razgovor:Simpsoni

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Internet-group-chat.svg Ovo je stranica za razgovor na kojoj možete predlagati izmjene na članku.
 • Opća pitanja
 • Tehnička pitanja
 • Neutralno gledište
 • Je li ovo počinje biti hrvatska ili bosanska wikipedija? --Haris 18:15, 6 januar 2007 (CET)

  Preuzimam i prepravljam članke sa hrvatske Wikipedije. Šta je tu problem? :-) Emx 18:21, 6 januar 2007 (CET)
  Pa nije problem, ali svi znamo na šta se to prepravljanje svodi. Konstrukcija je ista, a vidim da se trend prebacivanja povećao, konstrukcija je obično ista gdje se samo nekoliko riječi razlikuju. Strah me je da ne počnemo previše ličiti na hrvatsku wikipediju. Nije to loše - ali se gubi smisao postojanja. --Haris 18:23, 6 januar 2007 (CET)
  Sav sadržaj svih Wikipedija je pod GFDL licencom koja dozvoljava proučavanje, mijenjanje, prilagođavanje, korištenje sadržaja, i prebacivanje sadržaja sa hrvatske Wikipedije nam samo može povećati broj (validnih) članaka, jer na hrvatskoj Wikipediji ima dosta tema koje su mnogo bolje pokrivene od naše. --Emx 18:31, 6 januar 2007 (CET)
  Nisam na to ciljao, ali nema veze. Svejedno mi je. --Haris 18:32, 6 januar 2007 (CET)
  Nisu ni Hrvati cvječke, puno puta sam na hr wikipediji naišao na članke koje sam ja sam napisao ili preveo sa en wikipedije. Puno članaka i oni kopiraju od nas, ali i sa sr wikipedije. Ako su oni već preveli neki članak sa eng. wikipedije, nema valjda potrebe da ga mi opet prevodimo :) Npr. članke o Harry Potteru ja i MayaSimFan smo "zajedno" pisali ili prevodili sa en wikipedije. Jedan dio članaka ja, jedan dio ona, pa smo onda to prilagođavali standardima naših jezika. --Kahriman 18:37, 6 januar 2007 (CET)
  Ok. --Haris 18:48, 6 januar 2007 (CET)