Razgovor:Tuzla

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

"Volim Tuzlu", isti slučaj i sa "Volim Visoko", treba primijeniti naziv posta ako ništa u nešto što odgovara sadržaju, a izgleda da je historijske osnove...barem dio --Harač 23:27, 24 oktobar 2005 (CEST)

Nigdje među muzičarima ili poznatim tuzlacima ne vidim Asima Horozića (kompozitor- Hasanaginica, Kapija, Zmaj od Bosne ...) koji je tuzlak kako ja znam --Harač 23:29, 24 oktobar 2005 (CEST)

Nema medu poznatim licnostima gitariste Emir Hot-a ni rektora univerziteta

Neutralnost[uredi izvor]

Pre svega, meni kao nekome kome su koreni u Tuzli, smeta sto je deo clanka o istoriji rata na prostoru BiH napisan tako pristrasno, a u nekim recenicama ima elemenata i govora mrznje. Prvo, profasisticka-JNA?! Molim autora clanka da objasni sta znaci profasisticka, i naravno da navede izvor, jer je ovako to samo njegovo licno misljenje, kojem svakako nije mesto u enciklopedijskom clanku. Nijedna strana u ratu nije bila fasisticka, niti se tako deklarisala, niti je neki sud na ovom svetu, JNA nazvao profasistickom, stoga molim da ako nema jakih dokaza i izvora za tu tvrdnju, da se epitet profasisticka obrise iz clanka.

Drugi pristrasni i neobjektivan stav je kod Tuzlanske kolone, gde se navodi da su vojnici JNA otvorili vatru na pripadnike TO i Patriotske Lige. Ovaj dogadjaj na Brcanskoj Malti je nesto sto je jos uvek neistrazeno, i ne zna se sa pouzdanoscu ko je prvi otvorio vatru, obe strane optuzuju onu drugu, i mislim da bi trebalo da se ubace oba stava, jer je to jos uvek sporna tacka. Ovako se stice utisak da je sigurno utvrdjeno da je JNA prva otvorila vatru, a to do dana danasnjeg nije potvrdjeno.

Trece, Masakr na Kapiji je gnusan zlocin, i to treba uvek osudjivati, ali napisati srbo-cetnicki, sta to znaci? Da li to znaci da autor clanka zna ko je ispalio tu granatu i da se ti ljudi deklarisu kao srbo-cetnici?! Treba da stoji da su granatu ispalili pripadnici vojske Republike Srpske, a ne da se dodaju licni utisci i licna razmisljanja. Posto se pouzdano zna da je granata dosla sa Ozrena, koja je bila pod kontrolom Srba, ali se ne zna ko je licno tu granatu ispalio, treba da stoji da su taj gnusan zlocin pocinile snage Bosanskih Srba ili VRS, a ne nekakvi fasisti, srbo-cetnici ili slicno.--Boriskovin (razgovor) 14:19, 5 juni 2012 (CEST)

Članak se treba preurediti, pa ako imate volje i uz navođenje pouzdanih referenci, slobodno ga preuredite. Pozdrav! --Toni (razgovor) 14:39, 5 juni 2012 (CEST)


Bez obzira na sve nemoze da se zanemari a kako vidim bogomolje katolika i pravoslavaca koji daju multikulturalnost kojom se hvalimo. Mislim da treba ubaciti istoriju/povjest Katolika i Pravoslavaca u Tuzli uz odgovarajuce slike.

http://www.fst.ba/portal/index.php?option=com_k2&view=item&id=342:samostan-tuzla&Itemid=53

--Alen2303 (razgovor) 21:05, 10 juni 2014 (CEST)

Slobodni ste unositi podatke u članak navodeći neophodne izvore i reference kako je objašnjeno u uvodu i pravilima Wikipedije. Svaka nova informacija je poželjna, naravno pazeći da se poštuje gramatika i pravopis bosanskog jezika. Btw. slike koje ste naveli su na vanjskoj stranici i (možda) su zaštićene autorskim pravima, dakle ne mogu se tek tako postavljati bez odobrenja vlasnika tih slika --C3r4pričaj 21:18, 10 juni 2014 (CEST)

Tuzla (grad, bivša općina) i Tuzla (glavno naseljeno mjesto u Gradu Tuzla)[uredi izvor]

Mislim da treba razdvojiti sljedeće pojmove Tuzla (grad, bivša općina) i Tuzla (glavno naseljeno mjesto u Gradu Tuzla). Obje značajke imaju različite atribute. Naprimjer: površina i stanovništvo. Tuzla (glavno naseljeno mjesto u Gradu Tuzla), ne postoji. Da li je primjereno dodati nedostajući članak?

Protiv  da duže radiš na Wikipediji znao bi pravila, smjernice, običaje i način pisanja i ponašanja. --C3r4r2d2 21:57, 24 januar 2015 (CET) Molim da navedete koju smjernicu moj prijedlog krši. Hvala Sewerload (razgovor) 23:39, 24 januar 2015 (CET)Sewerload

Odgovoreno na korisničkoj stranici. Grad i općina Tuzla, kao i grad i općina Živinice, su jedno te isto i obuhvataju istu temu (sa 99% istog sadržaja). Spojeno u 1 članak.--C3r4r2d2 23:44, 24 januar 2015 (CET)

po popisu 2013 Tuzla kao opstina ima 110.979 stanovnika a ne 120.000 kako je pogresno napisano ISPRAVITI Dino Kotroman (razgovor) 20:12, 19 januar 2019 (CET)