Razgovor:Ured visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Zar nije Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini? Nenaad

Trebalo bi onda Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu, ali ja predlažem da se članak preimenuje u Ured visokog predstavnika kao što je zvanični naziv za ovu instituciju. 1 --Smooth O 22:38, 5 maj 2008 (CEST)
I ja podrzavam predlog, a trebali bi napraviti poseban clanak ,,Visoki predstavnik". Na linku stoji ,,The current High Representative is Miroslav Lajcák, he is the sixth High Representative of the International Community in Bosnia and Herzegovina. " i ,,High Representative and EU Special Representative" (medjunarodne zajednice, The Peace Implementation Council-a, UN-a, EU-a ???) sto je zvanicni naziv funkcije. Nenaad
U naslovnici stranice stoji "Ured visokog predstavnika i specijalnog predstavnika Evropske unije" (za Bosnu i Hercegovinu). Predlažem preimenovanje članka u Ured visokog predstavnika (+ za Bosnu i Hercegovinu) sa naznakom cijele titule u članku, i nove članke Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu i Spisak visokih predstavnika za Bosnu i Hercegovinu. --Smooth O 15:30, 6 maj 2008 (CEST)
Administratori ,,Politike" ce to uraditi prije ili kasnije :)) Nenaad
I ja se slazem. Zaduzujemo Smooth-a da uradi. --Late 17:37, 6 maj 2008 (CEST)
Urađeno u sklopu dva članka. --Smooth O 18:24, 6 maj 2008 (CEST)

Sorensen nije Visoki predstavnik vec šef delegacije EU, Incko je jos uvijek VP OHR-a, to su dvije različite pozicije. Gruss aus Quierschied 217.50.86.145 20:23, 30 august 2013 (CEST)