Razgovor:Wannsee konferencija (protokol)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

OK[uredi izvor]

gledam na en.wiki su prebacili tekst protokola na wikisource. možda bi i mi mogli, kad se napravi kompletan prijevod. Drugo, ako već zadržimo ga na wikipediji, možda bi trebali napraviti i osvrt na pozadinu dokumenta, a ja sam googlajući (davno) našao ovo, gdje se analizira autentičnost tog dokumenta, pa bi se moglo i to spomenuti, nešto kao druga strana medalje.--CER@ 18:22, 18 oktobar 2008 (CEST)

Danke. Meni svejedno gdje završi samo mi je lakše ovako neg u samom članku. Kasnije možemo kako hoćete. Postavlja se samo pitanje koliko se može radioislamu vjrovati. Na drugoj strani ja u dvije knjige imam potpuno isti text. jedanput od Walter Warlimont jedanput od Zentnera, jedan sjedio kraj hitlera čitav rat, drugi poznati historičar. Al otom po tom. Prvo prijevod pa onda gledamo.--Seha 02:35, 19 oktobar 2008 (CEST)
da, upravu si. I meni to zvuči antisemitistički. Još ako se pogleda u svjetlu dešavanja u Palestini i odnosa između njih, onda treba biti skeptičan. No bilo kako bilo, samo ti prevedi (ako ti treba i ja ću, samo reci), pa ćemo dalje. Stojim ti na raspolaganju, wie immer ;-) --CER@ 09:55, 19 oktobar 2008 (CEST)

Cera hocemo li prenijeti na wikisource ili da dodam jos po nesto pa da ostavimo ovdje?--Amir pitaj 13:39, 8 maj 2009 (CEST)