Razgovor:Zlatan Čolaković

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Bosanski-Bosnjacki...[uredi izvor]

Tekst koji je citiran navodi pojmove "bosanski" (Bosnian) a samo jedan konkretan rad ima u nazivu bosnjacki - "The Essence of Bosniak Epics". Koji je ili na ovoj Wikistranici pogresno naveden kao "Unutar bîti muslimanske epike" ili na izvoru koji prevodi "muslimanske" kao "Bosniak".
Dakle postoji jasna distinkcija izmedju ta dva pojma, i jasno je u referenci navedeno da se Colakovic bavio bosanskom epikom, koja ukljucuje i djela kao sto su "Marko Kraljević i Musa Ćeserdžija". Dakle djela koja, niti su bosnjacka, osim ako je Marko Kraljevic bio Bosnjak, niti su "muslimanska" jer veze nemaju sa Islamom, a sasvim sigurno spadaju u bosansku epiku.
Shodno tome, izvrsit cu korekcije, i molio bih buduce urednike da se kane politiziranja tamo gdje stvarno nema potrebe za tim.--89.146.191.98 15:27, 17 septembar 2014 (CEST)

Pošto ni vi niste sigurni šta je tačno, onda ne možete mijenjati postojeći tekst dok ne budete sigurni. Takvo je pravilo. Zašto Bošnjak ne bi mogao spominjati Marka Kraljevića? Ima li potrebe da se krijete iza anonimnosti neke IP adrese. Ako već želite da doprinesete kvalitetu, uključite se u rad pravljenjem naloga na bs wiki.--palapabosnia (razgovor) 16:50, 17 septembar 2014 (CEST)