Razgovor o Wikipediji:Čaraparko

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Moj prijedlog kod čaraparaka :), da ako je u pitanju vandal, ili neko ko izbjegava blokadu, automatski ide blok na sve račune, a u slučaju da je korisnik otvorio više računa iz neznanja ili nečeg sličnog, prvo ga upozorimo i pitamo koji račun želi koristiti, ostale račune blokirati. --Smooth O 19:41, 27 august 2008 (CEST)

Zavisno od korisnika: korisnici koji su na drugim wikipedijama već zbog toga blokirani trebaju i kod nas dobiti kompletnu blokadu. Samo kao primjer Lord V. :) šest ili sedam računa na hr.wiki, čini mi se tri na sh.wiki, svaki put kada se upozori: zaboravio lozinku. Kada ga se blokira: novi račun. Ne ide mi u glavu da neko dijete sa 13 godina svakih mjesec dana zaboravi lozinku a svaki dan je na wikipediji. Haj da ja zaboravim u mojim godinama al... čitaj iznad... Najbolja je bila rečenica: Ne trebaju mi hrvatski računi. Zašto je uopšte potreban jedan rezervni?!? --Seha 19:53, 27 august 2008 (CEST)
Imali smo, i još uvijek imamo, jednog takvog i iskustvo kaže da oni obično prave jako puno posla drugim korisnicima. Znači obično više štete nego koristi. Ado 15:37, 28 august 2008 (CEST)