Razgovor o Wikipediji:Dobri članci/Glasanje

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Možda ja nešto nisam razumjeo, ali zar nije ova stranica suvišna ako se već kod odabranih članaka također može glasati da li će biti odabran ili dobar? -- Edin(r) 10:42, 25 oktobar 2013 (CEST)

Napravio sam ovo posebno radi odvajanja; ono, kad već imamo odvojene stranice za "Odabrane" i "Dobre", onda, po analogiji, da i glasanje bude odvojeno. A lahko je obrisati ako prevlada mišljenje da je višak. :) -- KWiki (razgovor) 10:54, 25 oktobar 2013 (CEST)
Ako je već tako, evo prijedloga: iz glasanja za odabrani izbacimo glasanje za dobar, ali... da bi neki članak došao do glasanja za odabrani prvo prethodno treba da prođe glasanje (i izbor) za dobar. Tako da zapravo u glasanju za odabrani, biramo najbolji među dobrim. --C3r4 11:00, 25 oktobar 2013 (CEST)
Analogija je sasvim na mjestu. Što hoću da kažem je da je glasanje za dobrog članka na stranici odabranih suvišno (zato imamo ovu), tj. trebalo bi tamo obrisati opciju da se može glasati za dobrog članka. (Shvatio sam sad da je ovaj moj komentar ustvari tamo trebao biti umjesto ovdje.)
I sada sam upao u konflikt sa Cerom, pa da ujednom i odgovorim na njegovo. :) Mislim da nije potrebno dva puta glasati, samo se stvara veći posao. Po mojem mišljenu je potrebno da se navedu jasne kriterije, tako da se lahko može razlikovati između dobrih i odličnih članaka. Trenutno stoje sasvim isti uslovi i za jedno i drugo. -- Edin(r) 11:12, 25 oktobar 2013 (CEST)
Tačno, tu nam je minus. Ali hajde budi pametan, pa razgraniči kriterije. :) A ovo za uklanjanje opcije tamo mislio sam maloprije napisati, ali smetnuh; a lijeno mi bilo dodavati naknadno :)) -- KWiki (razgovor) 11:22, 25 oktobar 2013 (CEST)