Razgovor s korisnikom:Almirsahbaz/Arhiva 1

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Ova stranica je arhiva. Ne mijenjate sadržaj ove stranice. Ako imate dodatne komentare, iskažite ih na trenutnoj stranici za razgovor.


Commons-emblem-notice.svg

Almirsahbaz/Arhiva 1, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

Prvo što kopirate bez dozvole sa tuđih stranica, a drugo što je sav tekst na hrvatskom jeziku. --C3r4razgovor 18:35, 7 decembar 2014 (CET)

lzn[uredi izvor]

Za prepisivanje onoliko teksta treba pismeno odobrenje, jer se u suprotnom krše autorska prava.--palapabosnia (razgovor) 18:36, 7 decembar 2014 (CET)

LZN[uredi izvor]

Da li ste zainteresirani da prebacite ove tekstove sa sr.wiki i malo ih prilagodite bs.wiki, kako bi povećali kategoriju "Lud, zbunjen, normalan"? Link: [1] :) --Munja (blitz) 02:17, 28 april 2015 (CEST)

Trenutno nemam vremena za uvođenje novih tekstova, ali sam svakako planirao u budućnosti kreirati nove i proširiti postojeće članke vezane za seriju. Na sr.wiki u spisku epizoda su navedeni i opisi uzeti sa službenih stranica Nove TV, međutim te opise ovdje ne možemo koristiti jer se krše autorska prava i potrebne su posebne dozvole za korištenje tih tekstova. --almirsahbaz (razgovor) 16:36, 30 april 2015 (CEST)

Serija LZN[uredi izvor]

Imam jedno pitanje za tebe. Da li znaš možda zašto se ne prikazuju nove epizode serije LZN? Pitam iz razloga jer nisi uneo podatke o datumu emitovanja 236. i 237. epizode., ali si naveo nazive tih epizoda. — Nn94 14 (razgovor) 16:35, 15 decembar 2015 (CET)

Ja sam danas pronašao jednu informaciju koja je nezvanična, a to je da se stalo sa emitovanjem serije iz razloga jer nakon prikazane 237. epizode nije bilo snimljenih epizoda pa su prekinuli sa emitovanjem dok ne snime nove. — Nn94 14 (razgovor) 20:30, 15 decembar 2015 (CET)
Sve je moguće jer, barem ja koliko sam primetio, nema zvanične potvrde. Jedino nam ostaje da sačekamo i da vidimo u narednom periodu kada će krenuti sa emitovanjem narednih epizoda. — Nn94 14 (razgovor) 19:20, 16 decembar 2015 (CET)
Jeste da wiki nije neka vrsta foruma i da ne bi trebalo da funkcioniše po principu foruma, ali te moram pitati. Da li su tačne informacije da će serija prikazivati i posle 240. epizode, tj. da će serija imati više od 240. epizoda? Ovo pitam iz razloga da ne bismo unosili informacije za nastavak serije, a da se serija neće nastaviti posle 240. - te epizode (znam da nije problem da izbacimo/prepravimo ono što smo uneli, ali jednostavno da ne bi jednostavno trošili vreme da prvo da unesemo pa posle prepravljamo). — Nn94 14 (razgovor) 22:52, 2 januar 2016 (CET)
Jedno pitanje za tebe. Na sajtu IMDb sam primetio izmene vezano spisak epizoda (konkretno, unešeni su podaci o novim epizodama), dok na internetu dotične podatke nisam nigde nisam našao. Da li znaš nešto više o ovome jer vidim da ovde nisi unosio nove podatke. — Nn94 14 (razgovor) 14:57, 21 februar 2016 (CET)
Sad sam i ja vidio da se na IMDB-u nalaze nazivi epizoda koje još uvijek nisu emitirane. Trenutno se na Prvoj TV i Novoj TV emitiraju stare epizode, dok Face TV upravo završava sa emitiranjem 7 sezone, i trebao bi početi sa emitiranjem osme sezone od početka marta. Jedino se moglo desiti da su se ove nove epizode nekada emitirale na kanalima u Sloveniji, Crnoj Gori ili Makedoniji, ali ne mogu naići nigdje na takve informacije. Kao što i sam možeš potražiti i vidjeti, trenutno na internetu ne postoje snimci novih epizoda, nakon 23-e epizode devete sezone koja se emitirala pred novu godinu na Prvoj TV. almirsahbaz (razgovor) 16:24, 21 februar 2016 (CET)

Nastavak emitovanja serije[uredi izvor]

Koliko sam primetio na osnovu tvojih izmena, epizode 8. sezone su počele da se emituju u BiH. Da li imaš možda neku informaciju vezano za emitovanje od 240. epizode pa na dalje jer i sam znaš vezano za za informacije na sajtu IMDb - a? — Nn94 14 (razgovor) 21:15, 27 mart 2016 (CEST)

Trenutno se na Novoj TV u Hrvatskoj i Prvoj TV u Srbiji repriziraju stare epizode, a u BiH je Face TV tek počeo sa prikazivanjem osme sezone.
Za sad još uvijek nema informacija o emitiranju novih epizoda na nekoj od navedenih televizija.

Nova sezona[uredi izvor]

Pošto u zadnjem periodu nisam gledao epizode koje su se reprizirale u Srbiji, na internetu se pojavila informacija (konkretno ovde naknadnom izmenom od strane anonimca) da je 240. epizoda prikazana na jučerašnji dan (25. jun 2016. na TV B92). Jel znaš ti možda nešto više o tome? — Nn94 14 (razgovor) 13:58, 26 juni 2016 (CEST)

Trenutno ne mogu validirati naziv 24 epizode 9 sezone, jer ne postoji snimak na internetu, a pošto se B92 zatamnjuje u ponudi kablovskih i IPTV operatera u BiH, nisam uspio upratiti da je emitirana ova epizoda na televiziji B92.
Međutim, izgleda da je epizoda zaista emitirana, te da navedena televizija uskoro počinje sa emitiranjem nove desete sezone (kod njih se navodi kao jedanaesta sezona, zbog zbrke koju je FTV davno napravila sa podjelom pete sezone na dva dijela).
Pošto nisam znao da B92 namjerava emitirati nove epizode, sada ću probati da upratim dešavanja vezana za ovu spornu epizodu, te za nove epizode desete sezone.
Ovdje možeš vidjeti da je u pripremi deseta sezona, jer je naveden kratak sinopsis dešavanja u toku sezone: link. almirsahbaz (razgovor) 12:31, 27 juni 2016 (CEST)

Nova sezona 2[uredi izvor]

Ne znam koliko si upućen, ali sam pročitao kako će navodno da počne da se emituje i 11. sezona serije. Da li možda ti znaš nešto više? Zadnjih nekoliko dana nisam uspeo da ispratim seriju uopšte, pa te zato pitam. — Nn94 14 (razgovor) 18:59, 20 juli 2016 (CEST)

Jučer je emitovana zadnja epizoda 10 sezona u kojoj se nije ništa previše značajno desilo, što bi sugerisalo da je serija zauvijek završila, a evo od večeras se na B92 ponovo emitiraju stare epizode.
Nisam naišao na tu informaciju o 11 sezoni, možeš li molim te postaviti izvor te informacije. almirsahbaz (razgovor) 19:07, 20 juli 2016 (CEST)
Na ovom mestu sam pročitao informaciju o novoj sezoni serije. — Nn94 14 (razgovor) 16:02, 21 juli 2016 (CEST)
Nažalost ove informacije nisu tačne, odnosno navedene su bez ikakvog valjanog izvora. Scenarista Feđa Isović je potvrdio da je snimanje serije za sada završeno i trenutno nije u planu snimanje nove sezone, jer on trenutno radi na drugim projektima. Izvore ovih mojih tvrdnji možeš pronaći na glavnoj wiki stranici serije. almirsahbaz (razgovor) 22:05, 21 juli 2016 (CEST)
Jedno pitanje, čuo sam priču kako je snimljena 11. sezona serije sa novih 24. epizoda i da će se navodno prikazivati posle nove godine. Da li znaš nešto više ili neku potvrdnu informaciju vezano za seriju? — Nn94 14 (razgovor) 10:06, 25 novembar 2016 (CET)