Razgovor s korisnikom:Amir.beg/Arhiva 3

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

"Prikaži izgled"

Molim vas da za provjeru izgleda članka koristite opciju „Prikaži izgled“.
Učestalim korištenjem opcije „Sačuvaj članak“ opterećavate stranicu nedavne izmjene i historiju članka. Hvala. KWiki (razgovor) 00:24, 28 oktobar 2012 (CEST)
Prikaži izgled.jpg

Kategorizacija i iw

Prilikom pisanja novih članaka, obrati pažnju na kategorizaciju i iw linkove. Dovoljno je upisati iw link sa en.wiki, a ostalo rade botovi Pogledaj za primjer Ponoćni kauboj i promjene koje sam ja napravio! Pozdrav!--Toni (razgovor) 10:58, 20 novembar 2012 (CET)

Formatiranje

Možda da koristiš, zbog preglednosti, neke od šablona, kad praviš članke o filmovima, kao npr. one koje sam dodao u Oliveru!. Kategorije postavi, a crvene ću ja napraviti. Barem još sto filmova da nam napraviš! ;) Pozdrav! --Toni (razgovor) 23:22, 25 novembar 2012 (CET)

Ima ovih filmova k'o drva! Dok ja uradim jedan članak oni snime 5 filmova. Pozdrav!

Amir.beg (razgovor) 04:11, 28 novembar 2012 (CET)

Pohvala

Dobro se snalazite, svaka čast, samo naprijed. Vaš rad zaista dolazi do izražaja. Da nam je još nekoliko Amir-begova...--CER@ (ask) 07:51, 5 decembar 2012 (CET)

Pridružujem se pohvali! Kategorizaciju ne mogu tako brzo stići, kako se članci brzo pojavljuju. Ocjena 5+ (ili kako ovdje ocjenjuju 1+).--Toni(razgovor) 09:52, 5 decembar 2012 (CET)
Hvala puno na komplimentima. Baš ste preduhitrili, ja sam baš planirao da vas pitam da li je u redu ovo što radim. Nadam se da ćemo naći nešto slika da ubacimo u članke. Primite srdačan pozdrav od Amir.beg (razgovor) 15:17, 5 decembar 2012 (CET)
I od mene pohvale, ali kao dežurni "pravopisac" trebam ti napomenuti da malo pažnje obratiš i na pravopis, onoliko koliko možeš. Dalje, za linkove s IMDb-a postoji poseban šablon (vidi Spisak šablona). Usput, novel znači "roman", a ne "novela". ;-) Ako ti nekad nešto zapne ili nešto ne znaš, ima nas nekoliko koje uvijek možeš pitati za pojašnjenje. Ovo što radiš veoma je dobrodošlo jer BS Wiki nema baš previše aktivnih korisnika koji redovno doprinose. I zato, još jednom, svaka čast i samo nastavi. -- KWiki (razgovor) 00:06, 8 decembar 2012 (CET)

Hvala na pohvalama, i ja isto s moje strane zahvaljujem na vašoj pomoći u uređivanju. Što se tiče pravopisa miješam engleski i bosanski pravopis pošto živim u SAD već duže vremena. Trebaće mi malo vremena dok se ne naviknem na bosanski pravopis. Evo još malo pa završavam dekadu šezdesetih, što se tiče ovih filmova oskarovaca. Planiram da pređem na biografije glumaca, režisera, producenata koji su vezani za ove filmove tako da nema previše praznih linkova. Ako imate neke šablone za biografije slobdno mi javite tako da to mogu sve da ubacim. Srdačan pozdrav svima i puno hvala na pomoći.

Amir.beg (razgovor) 00:29, 8 decembar 2012 (CET)

Ove kutije možeš koristiti za osobe koje si naveo: Infokutija glumac, Infokutija biografija, Infokutija film, IMDb name (za osobe), IMDb title (za filmove/ serije/ epizode) (vidi i Šablon:TVserija i Infokutija fiktivni lik, ako nekad skokneš s velikog na mali ekran :-)). Za pravopis vidi Pravilno-nepravilno u bosanskome jeziku, ali nemoj se sad preopterećivati time zbog ove moje napomene. :-) Pošto vidim da se malo mučiš i s potpisom, da objasnim i to: u gornjoj alatnoj traci samo klikni na ovu plavu olovku i to je to. Ili možeš ukucati 4 tilde (znak ~), a prije njih 2 crtice. Dalje, na dnu lijevo, ispod opcije "Sačuvaj članak" ima i padajući izbornik sa dodatnim alatnim trakama, odnosno šablonima. Uglavnom će ti trebati prve 3 sa spiska ("Standard", "Wiki" i "Šabloni"). Uvijek možeš pregledati neki kvalitetniji članak (iz bilo koje oblasti) da vidiš kako je uređen "iza zavjese". ;) -- KWiki (razgovor) 01:06, 8 decembar 2012 (CET)

Postavljanje slika

Opet 1 napomena. :-) Kad postavljaš sliku, trebaš voditi računa o licenciranju. Ako se postavi bez licence, briše se u što kraćem roku jer je Wikipedia jako stroga po pitanju autorskih prava. Nije dozvoljeno kopirati sliku s neke druge stranice (osim ako za to postoji pismena dozvola autora ili vlasnika autorskog prava), inače bi Wikipedia bila zatrpana slikama. Posteri za filmove spadaju u kategoriju slika zaštićenih autorskim pravima i zato ih uglavnom nema na zajedničkom skladištu slika, ali se mogu postavljati pod licencom "Poštena upotreba". Spisak tipova licenci imaš u padajućem izborniku na samom dnu stranice za postavljanje. Zato ću te zamoliti da ova nekolika postera koja si postavio ili obrišeš, pa ih ponovo postaviš s ispravnom licencom i ostalim podacima iz opisa, ili da ideš na podnaslov "Licenciranje" i tu ukucaš naziv licence (unutar vitičastih zagrada), pa šta ti već bude lakše. Za primjer ti može poslužiti, recimo, ova slika. Slobodno možeš kopirati tekst iz opisa i licencu na ove "tvoje" postere, samo promijeniš link za izvor (najbolje je da uzimaš slike sa drugih Wikipedija). A, usput, opet svaka čast za doprinos i trud. Šta misliš da se možda kloniraš, kad si već u SAD-u? :))) -- KWiki (razgovor) 13:10, 22 decembar 2012 (CET)

Nova "titula" :)

Zbog kontinuiranog i kvalitetnog doprinosa BS Wikipediji dodijelio sam ti (na svoju ruku, doduše, ali nekako mislim da neće biti većih prigovora) status uređivača (vidi link), s nadom da ovako nastaviš još dugo, dugo. :-) Naravno, za sve nedoumice tu smo. -- KWiki (razgovor) 17:07, 16 mart 2013 (CET)

Hvala puno na tituli. I ja se nadam da neće biti nekih prigovora. Rad na BS Wikipediji mi pričinjava veliko zadovoljstvo i žao mi je što ovo nisam prije otkrio.
Zahvaljujem se svim urednicima koji su mi pomogli u prvim danima koji su bili dosta zbunjujući ali i to se prebrodilo. Međutim, učenje se nastavlja.

Amir.beg (razgovor) 15:25, 17 mart 2013 (CET)

Napomene

a) Kad se u infokutiji popuni podatak za jezik, automatski se ubaci i ta kategorija (barem u slučaju engleskog), tako da je ne treba ubacivati posebno.

b) Možda si primijetio da se interwiki linkovi sad "ubacuju" na drugačiji način. Npr, kad prevodiš članak, s EN Wiki na našu, više nema onog prijašnjeg kopiranja interwikija (to je "prohujalo s vihorom" :))); sad samo klikneš na "Edit links" (na dnu spiska jezika lijevo) i prebaci te na Wikidatu, gdje se nalazi spisak interwiki linkova za dotični članak. Tu samo odeš na dno spiska, klikneš na "Add", odabereš BS Wiki iz padajućeg izbornika u prvom polju, a u drugo ukucaš ime članka. Komplikovanije je ovo objasniti riječima nego uraditi. :) -- KWiki (razgovor) 12:42, 21 april 2013 (CEST)

c) Nazivi filmova pišu se u italiku (ono, kad se spominju u tekstu članka ili na spiskovima). P. S: Vidi, npr, šablon na samom vrhu članka Sherlock Holmes: Igra sjenki (klikni "Uredi izvor"). On je zadužen da se i ime članka prikaže u italiku. Sitne cake, ali, eto, da se zna. :) -- KWiki (razgovor) 03:05, 17 februar 2015 (CET)

Mogu li te zamoliti da nekad u članku Oscar za najbolji film malo "ušminkaš" ovu sekciju "2010-e", da izgleda kao prethodne? Hvala ti unaprijed. -- KWiki (razgovor) 16:34, 5 april 2015 (CEST)
Može, staviću to na moju listu planova. -- Amir.beg (razgovor) 02:26, 6 april 2015 (CEST)

Reference

Možda je ovako nešto malo bolje. :). -- Edin(r) 11:04, 2 maj 2013 (CEST)

Pazi također da sada kako preuređuješ članke, kao na primjer [ovdje http://bs.wikipedia.org/w/index.php?title=Vrijeme_nje%C5%BEnosti&diff=2117317&oldid=2113337], da sekcija "Vanjski linkovi" treba ustvari biti "Reference". Znači kada korististiš <references>..</references> onda to mora u sekciju "Reference", a kada su samo obični linkovi prema vanjskim stranicama (bez reference iz teksta) onda stavljaš u sekciju "Vanjski linkovi". Ako bude još šta nejasno, samo mi javi. :) -- Edin(r) 11:20, 2 maj 2013 (CEST)

U prolazu

Samo da mahnem u prolazu. :-) Šta ima, kako si inače (a i Nerko)? Imaš li kakvih pitanja ili ideja u vezi s Wiki i tako to? Onaj šablon za dobitnike Oscara za najbolji strani film nije zaboravljen, samo još nije došao na red. -- KWiki (razgovor) 22:54, 28 septembar 2013 (CEST)

Evo da i ja mahnem u prolazu. Dobro je, malo su me obaveze pritisle pa sam malo zakazao ali popravljam se. :-) Nerko je dobro i izgleda da je aktivniji od mene. Što se tiče te tabele, nije žurba. Ta bi mi tabela izgledala jako interesantna, ali biće vremena i za toga. Što se tiče pitanja, volio bih da znam kako bi se mogla adaptirati engleska stranica sa wikipedije na bosansku. Preveo sam skoro dvije trećine članka "Ekonomija Brazila" i još uvijek radim na tome, ali mi je sve u Wordu. Čini mi se da ti imaš u tome više iskustva pošto si jako dobro odradio "Skijaške skokove". Najveća mi je zavrzlama postavljanje referenci. Eto toliko za sada i hvala što si me se sjetio. Evo Nerko pita ako bi se mogla otključati "Hasanaginica" pa da nešto doda na tu stranicu. -- Amir.beg (razgovor) 04:02, 1 oktobar 2013 (CEST)
a) Ne sekiraj se zbog obaveza - svi ih imamo i radimo ovdje koliko stignemo od njih, pa zašto bi ti bio izuzetak? :) Vidi ti malog... :)) b) Za taj šablon (a ne tabelu, da te malo ispravim :)) potrebno je prikupiti nazive pod kojima su se ti filmovi emitirali na ex-Yu prostoru, a pošto nisu popularni kao ovi holivudski, trebat će više vremena za to. P. S: Evo, vidjeh da na HR Wiki imaju prevedeni nazivi - sad se samo treba nakaniti i oplesti jedan dan. :-) c) Nisam siguran na šta tačno misliš pod "adaptirati", ali mogu ti reći da radiš kao što uradiš i članke o filmovima, pa možemo poslije rješavati nejasnoće. Reference na EN Wiki obično, ali ne i uvijek, dolaze u šablonima "Cite web", "Cite book" ili "Cite document (ili journal ili paper)", koji se slobodno mogu kopirati, bez potrebe i za kakvim prilagođavanjem, što mnogo olakšava rad. d) Nerku pozdravi i reci mu da je "Hasanaginica" zaštićena zbog ranijih vandalizama i da to što ima postavi na stranicu za razgovor o njoj, pa će neko prebaciti u članak kad stigne, da ne bismo otključavali, pa opet zaključavali članak samo zbog jedne izmjene (osim ako se misli više posvetiti tome; onda u redu, bit će otključano). -- KWiki (razgovor) 23:50, 1 oktobar 2013 (CEST)
Jel ovo Privreda Brazila to što si u Wordu spominjao??? Uaaau, odlično je. Ako ti zapne šta oko referenci javi pa ću uskočiti, inače mi je to struke (ekonomija) --C3r4 21:14, 17 decembar 2013 (CET)
Jeste to je ta. Uzela mi je dosta vremena pa sam malo zapostavio filmove. Imam još par poglavlja da prevedem pa gotovo. Trebaće mi pomoć oko ovih referenci. Kasnije ću se vratiti na ove tabele i grafikone. Hvala puno na pomoći, ovo je moja prva stranica prevodjena sa engleske vikipedije. Amir.beg (razgovor) 21:26, 17 decembar 2013 (CET)
OK, neću ti ništa još dirati, stavi šablon Izmjene u toku da se zna, a ja ću ga pročešljati kad kažeš da ne radiš više na njemu, dobar je čak i odličan.--C3r4 21:33, 17 decembar 2013 (CET)
Ja sam završio sa radom na ovom članku. Nadam se da nije ostalo puno da se dotjeruje. Amir.beg (razgovor) 02:58, 19 decembar 2013 (CET)

Evo ga konačno. :-) P. S: Nemoj ga ubacivat "ručno" u članke - to će bot odraditi nekad. Ja sam ga brzinski ubacio samo u Ničiju zemlju i kod Almodóvara. -- KWiki (razgovor) 16:55, 13 februar 2014 (CET)

Super! Hvala za napomenu. Inače sam dosta vremena gubio tražeći te šablone. Šablon za strani film je prva liga. -- Amir.beg (razgovor) 18:34, 13 februar 2014 (CET)

Ne ostavljam nedovršen posao, nastavit ću kasnije, mora se dovršiti, a nije mi puno ostalo.--C3r4 17:39, 14 april 2014 (CEST)

Nagrada za dobar rad

Ostavio sam ti nagradu na korisničkoj stranici za tvoj cjelokupan dobar rad. Samo tako nastavi! :) -- Edin(r) 16:42, 5 oktobar 2013 (CEST)

Hvala na ovim lijepim nagradama. Nadam se da će moj rad biti uvijek bolji. Zahvaljujem se svima koji su mi pomagali kako savjetima tako i ispravkama.

Amir.beg (razgovor) 20:26, 7 oktobar 2013 (CEST)

Virtualni wiki sastanak

Pozdrav Amire. Ne znam da li si primjetio, ali na Čaršiji sam postavio prijedlog za sljedeći virtualni wiki sastanak koji će se online održati. Ako si zainteresovan i želiš da budeš prisutan na tom sastanku, oglasi se tamo. Ako imaš bilo kakvih pitanja, slobodno se meni obrati. :) -- Edin(r) 18:55, 16 januar 2014 (CET)

Možeš li mi već poslati svoju/vašu gmail adresu? Hvala unaprijed. -- Edin(r) 13:09, 19 januar 2014 (CET)

adresa je: amirinerko, čujemo se večeras.

Amir.beg (razgovor) 15:31, 20 januar 2014 (CET)

Imal vas? Sastanak je počeo -- Edin(r) 20:08, 20 januar 2014 (CET)

Poboljšanje/proširavanje članka

Pozdrav, Amire. Vidio sam da po nekad radiš oko ovih filmova, pa rekoh da ti ostavim jednu želju, ako može: Ničija zemlja. Zahvaljujem unaprijed. :) -- Edin(r) 15:17, 13 februar 2014 (CET)

Hvala ti što si me podsjetio. Ljetos sam dodao Ebertovu kritiku ali sam stao pošto je za naše filmove malo teže naći izvore. Evo uspio sam nešto da "izbunarim". Mislim da bi se moglo još štošta pronaći. Možemo li napraviti šablon za Danisove filmove? Pozdrav!

-- Amir.beg (razgovor) 18:19, 13 februar 2014 (CET)

Jutro

Čovječe, pogledao sam Vuka... sa Wall Streeta, pobogu, treba staviti 18+, gore je i od nekih hardcore filmova.--C3r4pričaj 19:25, 6 maj 2014 (CEST)

Znači, "radnju" za ovaj film definitivno preskačemo? E, pošto si ti već gledao film predlažem da prevedeš "radnju" a ja ću ove ostale sekcije. :-) To ti je nešto slično kao i Gravitacija samo što se radnja ne dešava u svemiru nego na Wall Streetu. :-)
Ne znam zašto ga DiCaprio zove "poučnim"? Izgleda da bi najbolje bilo da se vratim na onu listu 100 najboljih filmova jer što duže kopam po ovim novim Oscarima postaje sve gore. Ha, ha.

-- Amir.beg (razgovor) 21:58, 6 maj 2014 (CEST)

Guten Abend

Kako si prošao u putu? Jesi li se odmorio? Best regards from Germany... :) --C3r4pričaj 20:28, 8 septembar 2014 (CEST)

Hvala na pitanju, bolje sam prošao u putu u povratku nego u dolasku. Otkud ti u Deutchland? Još samo treba da se KWiki javi negdje iz Australije. Ha, ha. Bogami sam se dobro odmorio, sad treba da se navikavam na rad.
Pozdrav svima!

Amir.beg (razgovor) 01:24, 9 septembar 2014 (CEST)

Pa došlo je i mojih 5 minuta odmora, a pošto je morska sezona završila, ja doš'o malo u Zapadnu Evropu u shoping. Al' slabo da išta ima, Bosanci opuhali sve što valja i odnijeli u Bosnu. Al' eto, zadovoljit ću se i sa par Milki ;) ;) ha ha. --C3r4pričaj 09:14, 9 septembar 2014 (CEST)

Vanjski linkovi!

Pozdrav Amir-beže. Ako nije problem da u svojim napisanim člancima dodaješ Vanjske linkove. Ja sam uradio za film Poslovni klub Dallas a vidjeh da vanjski linkovi fale za npr: Pjevajmo na kiši (1952), Diplomac (1967) itd. Divim se Vašem radu i ljubavi prema filmskoj umjetnosti te se nadam da ćemo se još dugo družiti na našoj bs. wiki. Srdačan pozdrav! -- Golden Bosnian Lily (r) 19:39, 20 oktobar 2014 (CEST)

Hvala za napomenu i podršku, i ja se nadam da ćemo dugo sarađivati. Kad sam tek počeo da radim članke moje reference su bili vanjski linkovi pa sam ih kasnije zamijenio sa referencama i tako da sam izostavio vanjske linkove. Don't worry, imam plan da se vraćam na moje stare članke i da ih unapređujem. Gledaću da to ne izostavljam kad budem radio nove stranice. I ja bih također pohvalio Vaš rad; sviđaju mi se stranice o reprezentacijama - prava riznica informacija. Također srdačan pozdrav za Golden Bosnian Lilyja. -- Amir.beg (razgovor) 06:09, 21 oktobar 2014 (CEST)

O nazivima

Ne mora u nazivu svakog filma stajati godina (mada je prednost toga u preciznosti) – samo kad ih ima više s istim nazivom. A ako neki film dijeli naziv s knjigom ili serijom, onda se u zagradu stavi dotična riječ kao dodatno objašnjenje (s tim da ono što je prvo nastalo može dobiti dodatnu odrednicu u zagradi, ali i ne mora ako je dovoljno poznato). ;) (Samo onako usput da napomenem. I šta ima inače? P. S: Nisu ti loši ovi planovi. ;) -- KWiki (razgovor) 04:44, 21 novembar 2014 (CET)

Na engleskoj wiki skoro svaki film oni označavaju sa (godina film). Mislio sam da je to neki standard koji i mi treba da ganjamo, ali meni se lično više sviđa samo naziv filma bez ovog dodavanja godine. Postoje iznimke kao što je Oliver Twist, sad sam baš pogledao na imdb, postoji 5 igranih filmova sa istim nazivom i još pet tv-serija sa istim nazivom, plus Dickensov roman. Tu bi se moglo primijeniti ovo dodavanje godina u nazivu, ali kao što ti reče "samo kad ih ima više s istim nazivom". Biće mi drago da eliminišem ove godine tamo gdje nije potrebno, hvala na prijedlogu. (Kad bi čovjek samo mogao eliminisati ove godine pa da se podmladi, ha,ha). Također, Huston je stalno adaptirao romane za film, i ako neko napravi članak o romanu neka samo doda roman u naziv članka. Evo ovdje ljuta zima pokucala na vrata, da je sad malo mostarskog ljeta. ;) Ja mislim da je kod AnTonija najljuća zima. Nešto se slabo javlja Cerminator, da nije pretjerao sa onim Milka čokoladama pa sad ide u teretanu. ;) -- Amir.beg (razgovor) 03:20, 22 novembar 2014 (CET)
Bit ću zadovoljan kad vaga bude pokazivala manje od 180 lbs. :) :) --C3r4razgovor 11:17, 22 novembar 2014 (CET)

Prijedlog..

...za tebe. Ipak je to godina kad smo dobili OSKARA pa mislim da bi profesionalac poput Vas to bez problema mogao staviti na svoju listu planova. Naravno, to je samo moj prijedlog ;) -- Golden Bosnian Lily (r) 19:57, 7 decembar 2014 (CET)

Dobro si me podsjetio, tek sad vidim koliko ima nedostataka. Malo sam popravio onu listu bh. kandidata za Oskara. Gledaću još da dodam stranica koje su vezane za ovu temu. 74. dodjela će mi biti prioritet. Hvala ti puno na ovoj infokutiji. -- Amir.beg (razgovor) 03:55, 8 decembar 2014 (CET)

Infokutija za celebrity-e

Amir.beg mozes li u komentaru mi postaviti info kutiju koju bih mogao koristiti za Oprah Winfrey. Infokutija glumaca se ne slaze sa ovom od Oprah Winfrey, pa me zanima tvoj prijedlog u vezi toga...Pozdrav --Robokop91 (razgovor) 14:02, 18 februar 2015 (CET)

Probaj ovu infokutiju koristiti. --Golden Bosnian Lily (r) 14:23, 18 februar 2015 (CET)
Infokutija biografija je najprikladnija za ovu ličnost, slažem se sa Zlatnim ljiljanom. Evo kako možeš naći infokutije: sa Početne strane klikneš na link Nedavne izmjene, pod Održavanje naći ćeš Infokutije. Pod ovim linkom imaju sve izlistane infokutije. Prekopiraj i nalijepi na stranicu. Ja obično prvo uradim info kutiju pa onda kategorije. Ovo je način kako ja nalazim te kutije. Nadam se da će ti ovo biti od pomoći. Pozdrav! -- Amir.beg (razgovor) 14:35, 18 februar 2015 (CET)
Može i lakše. :-) -- KWiki (razgovor) 14:41, 18 februar 2015 (CET)

Pozdrav Amir-beže, evo napravio sam ovu navkutiju pa da baciš oko je li sve u redu i da usput eliminišeš crvene linkove :) :) :) Šala ;) Pozdrav.

--Golden Bosnian Lily (r) 15:51, 18 februar 2015 (CET)

Bravo Golden Bosnian Lily (r ) Zlatni ljiljane! Da imam mogućnost sad bih ti dodijelio nagradu. Moraću nešto da skujem u svojoj radionici. ;) Navkutija izgleda dobro, bez greške. Znao sam da će KWiki naći lakši način samo mi nije jasno kako. Sa početne strane klikneš na kategorije i onda? Pozdrav! -- Amir.beg (razgovor) 19:50, 18 februar 2015 (CET)
Pa ima kategorija "Infokutije". :) Eto linka iznad. ;) -- KWiki (razgovor) 20:27, 18 februar 2015 (CET)

100 najboljih američkih filmova

Pogledaj malo (kad stigneš) ovo i ovo. Nisam provjeravao, ali mislim da nemamo članke o štošta filmova s ovih spiskova, pa eto, da imaš u vidu, kao neki dugoročni projekt, pošto je to tvoja oblast. :-) Oko prijevoda naslova mogu ti ja pomoći, ali mogu i komšijske Wikipedije i Google. :-) Može se ovdje dodati još pokoji (npr, Kum 3), ali polahko; o tom potom. :) -- KWiki (razgovor) 03:14, 11 januar 2014 (CET)

Odlična ideja! Evo već sam započeo da proširujem Građanina Kanea. Što se tiče prijevoda snaći ćemo se nekako. Hvala na prijedlogu!

Amir.beg (razgovor) 16:10, 11 januar 2014 (CET)

Sad vidjeh da nemamo Apokalipsu danas. Uuu... :-) -- KWiki (razgovor) 23:08, 25 april 2015 (CEST)
Ma kako nemamo? A šta je sa ovim? Izgleda da se negdje sakrio. :-) -- Amir.beg (razgovor) 01:40, 27 april 2015 (CEST)

E da te sad vidimo, junače. :-))) ;) (P. S: Ništa hitno. A moguće je i da dva loša ubiju Miloša. :) ;) ) -- KWiki (razgovor) 01:18, 10 august 2015 (CEST)

Žao mi je. Ne divanim francuski. Šalim se. Tu je junak, sjeti se Hrabrog srca.:-) Sam protiv svih! Može, ako hoćeš, izaberi jednu kategoriju. Da nam je i hemičara uključiti, da se malo odmori od hemije. :-) GBL ćemo ostaviti neka se bori sa Monicom Bellucci. :-) --Amir.beg (razgovor) 06:11, 10 august 2015 (CEST)

Šablon:AFI's 10 Top 10 Bacite oko na prijevod i popravite moje greške, ipak ovo nije moja oblast. :) Šablon ću završiti do kraja dana. --Golden Bosnian Lily (r) 06:34, 10 august 2015 (CEST)

Hemija je na programu narednih x godina, a ovako usput gdje uspijem šta čopnuti a da nije mesno ;) --سلام - C3r4r2d2 07:35, 10 august 2015 (CEST)

Otvaranje pogrešne stranice

Pozdrav Amire,

Pogrešno si otvorio stranicu Wikipedia:Čaršija/Tehnička pitanja, dok Wikipedia:Čaršija/Tehnika već postoji. Prebacio sam tvoje pitanje na ovu drugu. --Munja (talk) 20:38, 5 april 2015 (CEST)

Hvala ti Munja. Drugi put ću jaču kahvu da skuham pa da bolje vidim ove linkove. ;-) Hvala ti još jednom. Pozdrav. -- Amir.beg (razgovor) 00:41, 6 april 2015 (CEST)