Razgovor s korisnikom:AnToni/Arhiva 11

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Brisanje  članka ProComp

Pozdrav,

da li mogu dobiti informaciju zasto ste obrisali stranicu o firmi ProComp d.o.o. U kom smislu je reklama? Pogledaje ovdje osnovne informacije o ovoj firmi. https://hr.wikipedia.org/wiki/EKupi

članak nije napisan enciklopedijski. Reklame se brišu bez upozorenja. Za komentar o Ekupi obratite se na tom projektu.--AnToni(R) 17:46, 25 april 2019 (CEST)

Merlin

Poštovani AnToni,

da li biste bili ljubazni da objasnite zašto se poništavaju izmjene koje sam stavio na stranici Dino Merlin?

Pozdrav,

HeavenRaids (razgovor) 17:22, 13 juli 2018 (CEST)

Korisnik:AnToni/Šahovsko prvenstvo Srbije

Prebacio sam ovaj nedovršeni članak na tvoj imenski prostor, pa kad ga završiš onda ga vrati gdje je i započet. :) -- Edin(r) 11:37, 23 decembar 2015 (CET)

Također i ovo:

-- Edin(r) 11:40, 23 decembar 2015 (CET)

Poslić za AWB

De života ti prođi kroz članke u GIP-u i zamijeni <references group="N"/> i <references group="lower-alpha"/> sa {{napspisak}}, kao što je urađeno ovdje i ovdje recimo. – Srdjan m (razgovor) 18:17, 11 februar 2018 (CET)

Moram samo da vidim kako se za čitavu wiki napravi filter. Do sada sam radio samo za pojedine kategorije i svaka se promjena mora manuelno potvrditi. --AnToni(R) 12:20, 12 februar 2018 (CET)
P. S: Možeš li i ovo AWB-om srediti? Pogledaj taj dio s vanjskim linkovima prije i poslije izmjene. – Srdjan m (razgovor) 21:44, 16 februar 2018 (CET)
Treba da vidim u AWB-u, kako da jedan dio prebacim u drugi red...--AnToni(R) 22:04, 16 februar 2018 (CET)

Brisanje clanka Sabiha Husic

Postovani,

Potrebna mi je informacija zbog cega je izbrisan clanak Sabiha Husic.

Hvala

Uklanjanje članka o Amili Omerspahić

Molim Vas da mi objasnite zašto ste uklonili članak o Amili Omerspahić? Da li ste svjesni da je u toku WikiGapBiH edit-a-thon? https://www.radiosarajevo.ba/metromahala/teme/rodna-ravnopravnost-na-wikipediji-zanci-rodna-ravnopravnost-u-svijetu/293155

Ako mislite na članak Amila Omersoftić, pobrisan je zbog irelevantnosti, lošeg kvaliteta, jer je jednostavno prepisan sa neke web-stranice! --AnToni(R) 19:07, 7 mart 2018 (CET)

Brisanje tema Žene u BiH

Pozdrav AnToni,

Vi ste obrisali danas nekoliko članaka koje smo danas producirali na radionici WikiGapBiH, koji su pisani o ženama u Bosni i Hercegovini. Ova akcija je legitimna, kao i članci koji su u njoj producirani, te iako možda nisu trenutno u potpunom skladu sa pravilima WikiPedie, bit će dorađivani u narednom periodu. Ova akcija pozdravljena od WikiPedie i WikiMedie, možete pogledati na https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=WikiGapBiH_-_BiH-Sweden_Edit-A-Thon.

Molim Vas naredni put da budete malo osvješteniji, i ako je moguće, vratite naše članke.

Lijep pozdrav.

Upit vezan za moj account

Poštovani AntHony, mogu li dobiti pojašnjenje zašto sam banovan? Po pravilima morate ostaviti mogućnost korisniku da se žali na ban ili mu navesti razlog.

Hvala unaprijed.

~~Bo$njaçina~~

Odgovorio sam vam ovdje!--AnToni(R) 15:35, 11 mart 2018 (CET)

Stanovništvo

Ima ovaj spisak što sam nekada davno napravio uvezi popisa stanovništva: Korisnik:Edinwiki/test1 (Wikipedia:Čaršija/Arhiva_29#Preliminarni_podaci_po_općinama). Treba li tebi još ovo? Ako netreba da obrišem. -- Edin(r) 20:34, 11 mart 2018 (CET)

Pobrisati, ja sam radio na tom projektu te pripremio sve za unos podataka, ali o tome neki drugi put! --AnToni(R) 12:24, 12 mart 2018 (CET)

Navijačke skupine

Zašto na bs.wiki nisu napisane sve bosanskohercegovačke navijačke skupine. Lijep pozdrav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 21:20, 26 april 2018 (CEST)

Ako nisu...napišite!--AnToni(R) 21:23, 26 april 2018 (CEST)

Šahovska olimpijada 1956.

Pozdrav, Pogledaj zbir bilansa medalja. --Drazetad (razgovor) 11:53, 3 maj 2018 (CEST)

Popravljeno! Hvala i pozdrav!--AnToni(R) 12:08, 3 maj 2018 (CEST)

Premještanje članaka o austrijskim okruzima

Šta ti misliš da premjestimo sve stranice austrijskih okruga kao npr. Braunau am Inn (okrug) na Okrug Braunau am Inn? Pozz --Aždaja (razgovor) 21:33, 3 maj 2018 (CEST)

Statistika.ba

Diskusija prebačena na Statistika.ba! --AnToni(R) 15:08, 11 maj 2018 (CEST)

"Rosija"

Nego, ja se malo našalih i onako brzinski, leteċi dodao neke sitnice o Rusiji, a ti zaoprave. Isto da sam ti loptu nabacio na volej pa "pljuh" što bi rekao Branko Đurić u njegovom filmu "Kajmak i marmelada." Izgleda da sam te pretekao, jer veċ si imao pripremljen materijal o sportu. Pozdrav. Nerko65 (razgovor) 22:46, 30 maj 2018 (CEST)

Moji krehnuli Rusiju u nogometu, pa rekoh da i ja dam svoj prilog. Mogli bi da je doradimo profesionalno! Filatelija, košarka, književnost, film, ruska rublja...! Zdrav mi bio!--AnToni(R) 22:52, 30 maj 2018 (CEST)

Potpisivanje

Olovka, spomenuti znak za potpisivanje.

Molim Vas da se, kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili stranicama za razgovor drugih korisnika, obavezno potpišete pomoću četiri znaka ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis u alatnoj traci na vrhu prozora za uređivanje (pogledati sliku desno). Hvala. --Golden Bosnian Lily (r) 09:59, 19 juni 2018 (CEST)

Kantonalna ministarstva

Pozdrav, možete li mi ukratko reći kako da dođem do teksta članaka koje ste izbrisali? Bio bi vam veoma zahvalan. LP Combi2000 (razgovor) 21:20, 18 juli 2018 (CEST)

Mujo Demirović

Postovanje, zanima me iz kojeg razloga preuređujete, brišete izmjene vezano za temu Mujo Demirović. Izvore, tekstove, slike, kompletnu biografiju za koju navodite da je pisana opsirno i da je nepotrebna ne trebate brisati. Temu uređuje lično osoba o kojoj se i piše, ako planirate brisati onda obrisite kompletnu temu, ako ne moze da pise istina onda nema potrebe da ista uopce pise. U komentarima sam dobio "preopsirno", ne zelim da prozivam nikog ali ovdje nije riječ i pismenom radu već o biografiji, stoga bih Vas molio da vratite tekst koji ste ponistili (i napravili gramaticke greške prilikom toga). Za kontakt, aljic.k@gmail.com

Vjerovatno niste upoznati sa konceptom wikipedije. To je slobodna enciklopedija i jedan od zahtjeva je da se piše encikolpedijskim stilom. Ukoliko ste nekada imali u ruci neku encikolpediju, onda ste sigurno primjetili da se stilistički i sadržajno razlikuje od Vašeg teksta. Ukoliko želite pisati stilom u kojem je članak bio napisan napravite blog ili na nekom drugom socijalnom portalu pišite kako želite. Sadržaj, kao što je bio (da je cijenjenog kolegu nena učila matematiku i u kojoj je školskoj sekciji bio), nije primjeran i te su činjenice nebitne! Greške slobodno ispravite ili mi ukažite na njih, da ih sam popravim! Pozdrav!--AnToni(R) 12:06, 25 juli 2018 (CEST)

Kratko i jasno (i bez umatanja u celofan)

Hvala na ukazanom povjerenju. Da ne idem u detalje - znaš o čemu se radi.--MaGa (razgovor) 22:03, 1 august 2018 (CEST)

Nekog reda mora biti! Iza onoga što napišem i uradim stojim i podržavam svaku pozitivnu inicijativu!--AnToni(R) 22:06, 1 august 2018 (CEST)
Ovaj korisnik nema šta tražiti na bswiki. Razlog: [1] --Munja (razgovor) 22:29, 1 august 2018 (CEST)
Wikipedija je slobodni projekat! Ne razumijem komentar? Niti želim da diskutujem o političkim nečijim mišljenjima. Sve dok neko ne piše gluposti, ne vandalizira stranice... može da piše na ovom slobodnom projektu!--AnToni(R) 22:36, 1 august 2018 (CEST)
Oni prijete, provociraju i blokiraju korisnike sa bswiki i srwiki po uhodanom principu. Takvi nemaju sta traziti ovdje. —Munja (razgovor) 22:51, 1 august 2018 (CEST)
Kako ne znam ko su oni, a ko smo mi, jer je wiki globalni projekat, ne nalazim potrebu ta diskusijom.!--AnToni(R) 17:50, 2 august 2018 (CEST)

Zamaglider

ovo :) --Munja (razgovor) 22:57, 3 august 2018 (CEST)

Zašto je izbrisana stranica "Senad Šepić"?

Po čemu nije relevantna?

Lokalni političári nisu relevantni! --AnToni(R) 10:01, 10 august 2018 (CEST)

Hrvatska enciklopedija

{{Wiki}}?

Ako članku nešto ne nedostaje, to su interne poveznice. Smiley.svg Za ostalo nemam primjedbi, i meni je kategorija Internet u Hrvatskoj izgledala nekako čudno, kod nas ima smisla jer mi imamo takvu kategoriju i ona ima smisla na hrvatskoj wikipediji, ovdje je to već malo upitnije. SpeedyGonsales 20:43, 11 august 2018 (CEST)

Uklonio sam suvišan predložak i kategoriju Internet u Hrvatskoj. Treba li dalje razmišljati o kategorizaciji, to ću prepustiti zajednici. :) SpeedyGonsales 20:45, 11 august 2018 (CEST)
Prevedeni su predlošci i nadnevci, pazio sam na to. Ne mogu vjerovati koliko mi je vremena trebalo da se sjetim alternativnog naziva za prosinac, jer nisam išao za engleskim nazivom, nego sam se išao prisjetiti mjeseci iz stripova Lunov magnus strip, Zlatne serije i sličnih izdanja. Mucho težak zadatak. Ali uspio sam! :) SpeedyGonsales 20:50, 11 august 2018 (CEST)
Šablon o kategorizaciji postavljam uvijek na nove članke, jer svaki članak bi trebao biti u više od jedne kategorije. Interne linkove treba uvijek prilagoditi jezičkom projektu. Postavljanje ove grupe šablona se ne treba smatrati negativno. Radi se o evidentiranju, koje omogućava poboljšanje članka. U svakom slučaju, hvala na doprinosu! Primjedbu o prosincu, ne razumijem!--AnToni(R) 21:58, 11 august 2018 (CEST)
@SpeedyGonsales Ako pogledate ove promjene: [2], [3], [4], te [5] možete zaključiti zašto postavljam na početku ove šablone. Radi se o tehničkim poboljšanjima, te standardizaciji. --AnToni(R) 23:00, 11 august 2018 (CEST)
Ispravio sam uređivanje, jedno slovo viška u imenu kategorije. Nego, mislim da je ta kategorija ili suvišna, ili kriva. Postoje sljedeće mogućnosti:
  • Internetska enciklopedija - što može značiti: "plaćena internetska enciklopedija", odnosno, potrebno je platiti da bi se dobilo pristup cijelom sadržaju
  • Internetska enciklopedija slobodnoga pristupa - što znači: "neplaćena internetska enciklopedija", odnosno, nije potrebno platiti da bi se dobilo pristup cijelom sadržaju
  • Slobodna internetska enciklopedija - što znači: internetska enciklopedija koju svatko može uređivati
Primjer prve je Britannica, domaći (hrvatski) primjer je VRH (rječnik, enciklopedijske kvalitete). Primjer druge je upravo Hrvatska enciklopedija - nije moguće uređivanje, moguće je slanje komentara na članke uredništvu, koje ih može i ne mora uvažiti, u neodređenom vremenu. Najbolji primjer treće je naravno Wikipedija.
Glede prosinca, mislio sam sljedeće: prije kakvih 20 i nešto godina, još mi je bilo relativno svježe čitanje stripova tiskanih u Gornjem Milanovcu, pa mi je i rječnik rabljen u tim stripovima bio poznat. Kako sam napisao, prošlo je dosta vremena, iznenadio sam se sam sebi koliko mi je teško ispalo prisjetiti se naziva mjeseca u drugom jeziku. Komentar je rezultat mog iznenađenja, ne nečega drugoga. Ljudi smo, prolaskom vremena ili zaboravljamo, ili nam se usporavaju reakcije. Samo što nismo uvijek toga svjesni. :) SpeedyGonsales 13:47, 12 august 2018 (CEST)
Struktura članka: ne smeta mene drugačija ideja/struktura članka nego kod nas, točno je da je izdanje koje je izlazilo 1940-ih nosilo isto ime, ali tu ima nekoliko problema:
  • Naslov odlomka bio bi točniji da piše Hrvatska enciklopedija (Ujević), jer iako je prvi svezak otisnut i pojavio se u prodaji u veljači 1941., a zadnji je otisnut u svibnju 1945.; rad je započeo 1938., a ogledni arak je otisnut u proljeće 1940. Dodatno, pokojni Švab piše: Činjenica da su četiri od pet svezaka Hrvatske enciklopedije objelodanjeni u ratu bacila je na nju neopravdano ustaško obilježje. U drugome svesku, tiskanom u prosincu 1941. a pripremljenom prije rata, nije moglo doći do ustaškoga utjecaja. Neuvažavanje službenoga pravopisa u trećem i četvrtom svesku Hrvatske enciklopedije ukazuje na to da je redakcija Hrvatske enciklopedije imala pripremljen materijal prije rata, što su mi potvrdili i svjedoci tadašnjega rada, dok su članci za rata uglavnom samo redigirani, po potrebi i dotjerivani. Svakome tko iole poznaje rad na enciklopedijama i sličnim djelima jasno je koliko vremena, truda i muke treba uložiti za objelodanjivanje samo jedne enci­klopedijske knjige, a koliko pak traje njezin put kroz tiskaru. Ako se navode samo godine, prva asocijacija svih nas na vremenski raspon 1941.-1945. je naravno, Drugi svjetski rat, na našim prostorima.
  • Iako je Ujević radio u Krležinom JLZ-u, JLZ nije pravni sljednik HIBZ-a.
  • Prva enciklopedija koja je objavljena pod naslovom "Hrvatska enciklopedija" tiskana je u dva sveska u Osijeku od 1887. do 1890. godine.
Trebalo bi ili dodati i ovu osječku enciklopediju u članak, ili Ujevićevu izbaciti. Your choice. ;) SpeedyGonsales 14:28, 12 august 2018 (CEST)
Hic Rhodus, hic salta! Vidimo li se u Lwiwu?--AnToni(R) 15:19, 12 august 2018 (CEST)

CEE

Lwiw-efendijo, iako nisam među predloženima, ja bih baš imao merak da dođem tamo, ali ugledah na mom kalendaru svirke od četvrtka do nedjelje 11-14 oktobar non-stop. Nema teoretske šanse. Septembar i oktobar je ludnica kod mene, a ako drugi put bude sastanak van ova 2 navedena mjeseca, može onda. Prost! Nerko65 (razgovor) 01:36, 15 august 2018 (CEST)

Predlog? Mogao se svako javiti. Nije bilo nikakvih pravila, a da se više prijavilo, onda bi glasali ili na drugi način odlučili. Isto je bilo 2012. U Beogradu. Interes nije bio veliki, pa sam jedini koji se prijavio. Isto ko i sad. Pozdrav...i drugi put se vidimo!--AnToni(R) 08:24, 15 august 2018 (CEST)

Zašto su odbijene moje izmjene u vezi mjesta Zavelim?

Zanima me razlog zašto su izmjene odbijene da li je do veličine izmjene ili je nešto nepoželjno napisano? Pazio sam što pišem samo bih želio znati razlog i može li se moja izmjena odobriti?

Zašto

Čemu blokiranje GBL-a? Ovo zaista prelazi svaku mjeru i granicu dobrog ukusa. --- CH3OHCl3Radodaj H2O 07:56, 21 septembar 2018 (CEST)

Korisnik je blokiran zbog nametanja vjersko-političkih svjetonazora, kojima se vrijeđa čitav jedan narod. Pojednostavljeno rečeno za kolegu je pripadnik jednog naroda "pravi" ukoliko poštuje pravila koje on nameće. Wikipedija nije politička niti vjerska platforma, a ovdje se skriva i latentna intencija, da će uskoro doći prijedlog da na bs.wiki pišu samo korisnici koji doliče njegovim načelima. Pogledaj pravila na en.wiki ili na de.wiki pa će ti biti jasno da takvima nema mjesta. Blokada je samo tri dana, zbog respekta prema njegovom kvalitetnom radu. Ali onaj poziv na linč i na markiranje javnih osoba (za koje ja nemam pojma ko su), samo zbog toga što oni krše od njega propisane mjere, prevazilazi svaku granicu, kao i tendencija pretvaranje ovog projekta u čisto bošnjački - kog on smatra islamskom projektom i platformom je nedopustiva.AnToni(R) 08:34, 21 septembar 2018 (CEST)
@C3r4 Zašto je GBL deblokiran bez diskusije i obostane povtrde deblokade?--AnToni(R) 21:12, 21 septembar 2018 (CEST)
Zašto? Iz istog razloga zato što je blokiran bez diskusije i obostrane potvrde blokade. Pa, nemam riječi... Ne mogu te više prepoznati, AnToni...--- CH3OHCl3Radodaj H2O 09:03, 24 septembar 2018 (CEST)
kad bi svi bili vrijedni kao GBL gdje bi nam bio kraj, ali ako bi svi bili kao on u optužbama po pitanju navika u ishrani i ljepljenu etiketa za drugačije navike? To se na ovom projektu ne smije dozvoliti da se blate svi oni koji nisu po njegovim normama. Nek on svoja načela poštuje i nek ne optuzuje druge da nisu na pravom putu, pa će sve biti ok. Na wiki postoje samo dvije grupe: oni koji pišu i oni koji ne pišu. A poltiiku i vjeru treba ostaviti po strani.--AnToni(R) 09:18, 24 septembar 2018 (CEST)

Niste šef

Niste Vi šef ove Wikipedije. Nećete Vi određivati šta će se glasati, a šta ne. --Munja (razgovor) 21:56, 21 septembar 2018 (CEST)

ali se neće ni "Mlatiti prazna slama"¨! Ovo nije facebook ili blog pa da se svako smeće piše i pišu gluposti i neistine koje nemaju nikakve osnove. Za svaku se glupost neće i nemože glasati! --AnToni(R) 21:59, 21 septembar 2018 (CEST)
Prijavit ću Vas višim instancama, onima koji Vam mogu ukinuti ovlasti kojima se šepurite ovdje. Nisam ja zaboravio na Vaše uvrede od prije godinu dana Razgovor_s_korisnikom:AnToni/Arhiva_10#Također pogledajte. --Munja (razgovor) 22:10, 21 septembar 2018 (CEST)

Članci bez reference

Vidim sam da si obrisao članak Masakr u Velikoj Brodi, pa reko bolje da ti pošaljem poruku da ovo pojasnimo. Mislim da je malo problematičan slučaj jer ako ćemo gledati da brišemo članke koje nemaju reference onda ih možemo dosta kod nas obrisati (negdje sam napravio čitav spisak). Pogledao sam isto na en.wiki, i tamo sam našao čak kategoriju sa skoro 200k članaka koji nemaju reference u sebi: en:Category:All articles lacking sources. Naravno, trenutne slučajeve treba ispraviti, i možemo za nove slučajeve gledati da zadovoljavaju ovaj kriterij. Međutim, imaju i očigledni slučajevi gdje reference nisu relevantne kao naprimjer Spisak NGC objekata. Šta ti misliš? -- Edin(r) 21:54, 26 septembar 2018 (CEST)

@@Edinwiki Ako se članci sa historijskom tematikom počnu pisati bez pouzdanih izvora, onda ostavljamo vrata otvorena izmišljanjima i neistini. Zato sam clanak i pobrisao.--AnToni(R) 22:54, 29 septembar 2018 (CEST)

Pešta/fešta!!!!!

Nego, kako zdravlje junačko? Nisam odmah stigao odgovoriti na tvoju poruku o Pešti. Jesen stigla dunjo moja, a priče iz bečke šume su sigurno u punom jeku. U tem Beču svega na volju, a čak i žene piju vina!!!!! A tek Pešta Allahu dragi, kakve je k.......e imala! U pravu je onaj stari iz serije Tale. Žestoke su, nema zbora. Gledaċu da radim na stranici o YU rock sceni, a malo sam uspio i da je potkačim prošle sedmice. Zbog velikih obaveza ne mogu se usredsrediti na jače stranice, ali ovih dana kad mognem počet ċu da lagano radim "razbibriga" stranice o (recimo) slovačkim oblastima. Iako gazi opet čizma, poštujem tvoje napore u suprotstavljanju neznanju i glupostima. Nastavi da uživaš u onom bečkom gospodluku. Lagani pozdrav i svako dobro želim. Nerko65 (razgovor) 20:53, 30 septembar 2018 (CEST)

Zdravlje dobro! Trčim 5 km za 37 minuta. Kad se u Darkwoodu, moj @Nerko65, bira poglavica iskopavaju se ratne sjekire kojima se Zagoru i Čiki lupa luk po glavi (austrijska izreka), a Indijanci se mažu ratnim bojama. Javio bi to dimnim signalima, ali jak vjetar odnosi dobre poruke. Dobro jutro Ameriko! I pozdravi mi osijedlog Taleta i onog Europljanina i intelektualca, ako ga nađeš, danas su takvi rijetki! Hit dana, mjeseca i godine: Atomsko sklonište...naziv vidi gore!-AnToni(R) 11:48, 1 oktobar 2018 (CEST)

Super je taj fazon

a i odlično radi :) Šta da kažem drugo no hvala i pozdrav.--Rethymno (razgovor) 20:01, 8 oktobar 2018 (CEST)

Kad šta zatreba, javi! Tu sam! --AnToni(R) 20:06, 8 oktobar 2018 (CEST)

Aleksander Cepuš

Zdravo, jel može da se stavi na stranicu samo ove informacije koje su ovdje? https://hr.wikipedia.org/wiki/Aleksander_Cepu%C5%A1

Hvala, pozdrav od Aleksander Cepuš aleksander.cepus@gmail.com

OsobaAiliosobaB (razgovor) 09:10, 3 novembar 2018 (CET)

Molba

Bi li mogo pregledati ovu izmjenu? Hvala unaprijed --Mateo K 01 (razgovor) 16:45, 17 novembar 2018 (CET)

@Mateo K 01: Yes check.svg Riješeno. – Srdjan m (razgovor) 16:48, 17 novembar 2018 (CET)

Kuca Becirevic

Postovani,

Da li mi mozete objasniti zbog cega je izbrisana stranica o Kuci Becirevic?

Hvala.

Adi Mulabegović

Eto potrefilo se da smo istovremeno radili na istoj stranici Adi Mulabegović, a kad sam pokušao da objavim izmjene (kategorije, linkovi i malo novog teksta), ono zauzeto i sve mi propade. Ima li ikakve teorijske šanse da se to moje spasi? Javi mi. Pozdrav. Nerko65 (razgovor) 20:22, 28 novembar 2018 (CET)

Slabo! ...izvini, ne vidjoh te! Nego - ko će da nastavi?--AnToni(R) 20:23, 28 novembar 2018 (CET)

Sve je u redu, nemaj brige. Evo vidio sam da si doradio malo stranicu o legendi Adi Mulabegoviću. Samo ti nastavi, a ja ċu onda da se usredsredim na Esada Arnautaliċa i Franz Xaver Süssmayr zajedno sa Palapom. Nerko65 (razgovor) 01:47, 29 novembar 2018 (CET)

Komunikacija

Sa ljudskim šljamom treba biti još gori, sila poznaje samo silu. Ne dati im pardona ni da dišu.--- CH3OHCl3Radodaj H2O 08:57, 4 decembar 2018 (CET)

Te osobe dođu namjerno i rade šta hoće. Ako ih žališ povedi ih sebi kući. Mi našu kuću držimo čistom, pedantnom, a ne da se kake ovdje štokakve meduze i ljigavci.--- CH3OHCl3Radodaj H2O 09:00, 4 decembar 2018 (CET)
Spomen pripadnika porodice, u ovom primjeru majke i sestre je indirektno psovanje i vrijeđanje, a to nije dozvoljeno! Smatraj to kolegijalnom primjedbom! Tomu ovdje nema mjesta!--AnToni(R) 09:04, 4 decembar 2018 (CET)
Mi, administartori, smo javni predstavnici ovog projekta i ne smijemo si tdozvoljavati takve istupe, bez obzira da li to bila provokacija ili ne. Ovako si samo kvarimo opću sliku projekta! --AnToni(R) 09:16, 4 decembar 2018 (CET)

Šablon:Infokutija brend

Toni, pisao sam Ceri ovdje, ali njega nema danas online, kako vidim. Može li se ovaj šablon vratiti? Pretpostavljam da je obrisan jer nije imao upotrebu? Radim na nekim člancima, pa mi zaista treba, a zato sam ga i preveo na našu Wikipediju. Pozdrav i hvala. --Plaxie (razgovor) 21:31, 11 decembar 2018 (CET)

Vraćeno! Pozdrav i puno uspjeha u radu na wiki!--AnToni(R) 22:02, 11 decembar 2018 (CET)

Hvala mnogo. pozdrav --Plaxie (razgovor) 22:31, 11 decembar 2018 (CET)

Šablon:Vijesti...

...sadrži najmanje pet vijesti jer to tako piše i u napomeni! Ako Vam neke vijesti neodgovaraju kao na primjer vijesti o Milanu Todoviću, Naseru Oriću, Darko Mrđi, ja Vam stvarno tu ne mogu pomoći! Sa tačke zanimljivosti pojedini korisnici (slučajno primjetih oni koji veličaju komunistički period) navode vijesti o hapšenju Atifa Dudakovića a nakon toga ni riječi o zvaničnim presudama od zvaničnih institucija. Dakle, dogovorili smo se: 5 vijesti (po mogućnosti od zvaničnih institucija)! --Golden Bosnian Lily (r) 10:33, 13 decembar 2018 (CET)

Deblokiranje

Ljubazno te molim da deblokiraš korisnika Golden Bosnian Lily jer si stvarno sad prešao preko svojih ovlaštenja. Uradio si tačno ono što je i on uradio kad je izgubio svoja administratorska prava. Ako u roku od 24h ne deblokiraš ovog korisnika kojeg si bespotrebno blokirao, morat ću (ponovno) pokrenuti proceduru za oduzimanje prava!--- CH3OHCl3Radodaj H2O 09:53, 14 decembar 2018 (CET)

O kolega u šta si se ti upleo, ne mogu a da se ne nasmijem kad iščitam sve ono u vezi sa skorašnjim dešavanjima ovde. Znaš kako kažu, internet je omogućio svim ljudima brz i jeftin pristup svim informacijama, ali je isto tako omogućio i mnogima da svoj otrov neograničeno siju po svetskoj mreži. U vezi sa ovim likom što si ga blokirao, a koji je takav kakav je, mislim da si pogrešio što si mu brisao korisničku stranicu, jer uklanjaju se sadržaji koji imaju isključivo reklamno, negativno i šovinističko značenje, a ti neki politički stavovi izneseni na taj način su, manje-više, okej. Iako je meni neshvatljivo zašto bi bilo koga interesovalo u šta neki od urednika veruje, šta jede, za koga navija i slično, jer ovo je ipak enciklopedija. Na kraju krajeva sve to je i dokaz nečije zrelosti, stepena obrazovanja i uopšte ljudskosti, a mržnja nikada nikoga nije odvela na pravi put. Ali ipak je ovo Balkan, carstvo mitomanije, lažnog morala, još lažnijeg patriotizma i jeftinih uzbuđenja. Spusti loptu, okreni se uređivanju članaka, a krive Drine pusti neka teku kako misle da treba (nekada će neko i njihov tok da pregradi). Neka ti ova poruka bude neki simboličan znak podrške od nekoga ko je preko glave preturio nešto slično kao i ti sada --NikolaB (razgovor) 11:44, 14 decembar 2018 (CET)
Pazi Никола, ne ulazim u ispravnost ili neispravnost tog sadržaja. Wiki pravilo kaže da se korisničke stranice ne koriste u političke svrhe. Nisu mi tema ni pioniri ni ratni zločinci. Balkan tu i tamo, ali ovo je globalni projekat. Ako neko ne digne glas, završit ćemo u "ropotarnici povijesti" (citat)! --AnToni(R) 11:51, 14 decembar 2018 (CET)
U idealnom društvu tako bi trebalo i da bude, i ovde bi primat trebalo da imaju enciklopedijske teme i akademske i meritumske rasprave. Ali jasno ti je da idealno društvo ne postoji nigde, a na Balkanu ga nema ni u tragovima. Neke stvari se ne mogu promeniti dok se ne promeni svest zajednice i dok se temama ne počne prilaziti sa naučnog stanovišta (na žalost polupismeni novinari, političari i kojekakve organizacije i dalje imaju primat nad naučnim radovima kada je reč o referencama) --NikolaB (razgovor) 12:01, 14 decembar 2018 (CET)

Brisanje izmjene na clanku o bihacu

Jucer sam napravio izmjenu odjeljka privreda u clanku bihac, medjutim promjena je kako vidim uklonjena. Molim da navede razlog te promjene i kazete sta od stvari napisano nije bilo ispravno tj. sta treba ukloniti a sta moze da ostane. Knowledge Transmitter (razgovor) 11:17, 24 decembar 2018 (CET)

Odgovoreno ovdje! --AnToni(R) 11:58, 24 decembar 2018 (CET)

Potpisivanje

Olovka, spomenuti znak za potpisivanje.

Molim Vas da se, kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili stranicama za razgovor drugih korisnika, obavezno potpišete pomoću četiri znaka ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis u alatnoj traci na vrhu prozora za uređivanje (pogledati sliku desno). Hvala. Golden Bosnian Lily (r) 08:17, 29 decembar 2018 (CET)

Globalni projekt, čestitka

Nisam ulazio u dubinu problema, nisam gledao što je kolega sve pisao, ali vidio sam prijećenje oduzimanjem anonimnosti, što zasigurno nije u redu. Naravno, moguće je da suradnik nije vidio drugi izlaz, ali svejedno, to nije način. Bez poznavanja cijele situacije teško je reći koliko je trajanje nekoga bloka dobro određeno. Ali načelno, bilo kakve prijetnje drugim suradnicima ne treba tolerirati, a na administratoru koji zna situaciju je težak zadatak odrediti sankciju. Ne zavidim, jer ako se radi o prvom bloku nekom suradniku, osjetljivo je. Blokiranje drugoga administratora je moguće, iako to na hr.wp već dulje vrijeme ne prakticiramo. Time ne želim reći da treba bježati od toga.

Problematično je kad administrator blokira administratora, jer to na scenu povlači nužne zaključke:

  • Ako je neopravdano, to će najvjerojatnije povući skidanje statusa onoga tko je izrekao blok.
  • Ako je opravdano, to će najvjerojatnije povući pitanje o dosadašnjem radu blokiranog administratora, odnosno opravdanosti njegova statusa.

Iako sve može proći s jednim blokom, to najčešće nije slučaj. Sve najbolje u 2019. godini! SpeedyGonsales 13:53, 29 decembar 2018 (CET)

Zahvala

Poštovani AnToni, hvala Vam na javljanju ekipi @Lam1011, @AnidaI, @Samra Crnčalo i @NadinaGL, podsjećanju na pravila wikipedije i nuđenju za pomoć. Molim Vas da budete ljubazni i pogledate članak o u izradi na slijedećem linku: https://bs.wikipedia.org/wiki/Warbookpedia.ba. Nisam sigurna da li smo oko ove teme trebali predložiti projekat ili natuknica o warbookpedia.ba može postati centralno mjesto za informiranje i linkovanje ove zbirke literarnih djela. Osim što kontribucija koju želimo dati wikipediji ima faktografsku fukciju i služi kao primjer disemanicije kulturene baštine u savremenom okruženju, namjera je vježbe diskutirati i potaknuti na saradnička okruženja u u bibliotekama u daljem doprinosu ovoj temi. Lijep pozdrav, --DzKhattab (razgovor) 10:05, 4 januar 2019 (CET)

Poštovani @DzKhattab, nastavite sa vašim radom o knjigama. Ja sam kao primjer malo doradio članak o knjizi Tajna džema od malina. Pokušajte zajedno sa ostalim kolegama i kolegicama ostale članke o knjigama obraditi na ovakav ili sličan način. Članak o projektu će se naravno doraditi, bez obzira da li je trenutno aktivan ili ne. Za svaku pomoć obratite se ili meni ili jednom od [6] ili korisnika sa većim iskustvom. Motivirajte i ostale studente, profesore i suradnike Univerziteta, da učestvuju na ovom globalom projektu! Pozdrav!--AnToni(R) 11:21, 4 januar 2019 (CET)

Admin

Ti kao admin znaš bolje od mene da se takvi vandalizmi sankcioniraju! Stoga neću pitati drugi put ni tebe ni tvoje istomišljenike kad dođe takav "komšija" i počne srbovati ili kroatizirati Wikipediju na bosanskom jeziku! --- CH3OHCl3Radodaj H2O 12:12, 5 januar 2019 (CET)

Odgovoreno ovdje --AnToni(R) 12:26, 5 januar 2019 (CET)

Januar 2019

Zašto ste izbrisali preusmjeravanje? Bosna je englesko ime! 68.193.209.173 23:51, 9 januar 2019 (CET)

Razlog za moje poništene izmjene na stranici France Prešeren

Molim za razlog mojih poništenih izmjena na toj stranici Arnel6-2 (razgovor) 09:18, 13 januar 2019 (CET)

Regex

Jesi li uspio skontati način automatske zamjene podataka (datum rođenja i kategorije) za IK biografija -> IK osoba? --Munja (razgovor) 20:05, 16 januar 2019 (CET)

Mijenjam AWB-om tako da zamjenjujem parametre, a neke stvari ručno. Za datume ubacujem šablon AWB-om, a šablone popunjavam ručno. Ali nakon svakog promjenjenog članka dodajem novu kombinaciju. Uglavnom sve se svodi na zamjenu i na manuelne korekture.--AnToni(R) 21:48, 16 januar 2019 (CET)

Hvala

Dobro si našao onu grešku za Mustafu Golubiċa da je bio tajni agent SFRJ. Hvala još jednom na ispravci. Nerko65 (razgovor) 18:23, 19 januar 2019 (CET)

Molim te prestani

Svojim akcijama ideš predaleko. Golden ti lijepo ukazuje da je članak prepisan sa neke stranice i zaista krši autorska prava, ali ti zbog ličnog sukoba s njim to ne želiš prihvatiti i napadaš ga bez ikakvog razloga, samo zato što je to on rekao ili napisao. To ti vidiš trun u tuđim očima a ne vidiš brvno u svojim? Nisi nedodirljiv ne brini... Napadaš ad hominem a kad se tebi nešto kaže onda se izvlačiš pod krinkom tzv. administratora. Ne zaboravi da funkcija administratora ne znači veće ovlasti na Wikipediji nego da imaš par alata više koje koristiš zbog toga što ti je nekadašnja zajednica dala povjerenje, ništa drugo. --- CH3OHCl3Radodaj H2O 08:07, 22 januar 2019 (CET)

Ovdje se radi o problemu da se kolegi ne svida da je Golubic bio Bosnjak. Autorska prava ce se rijesiti i ja cu clanak doraditi i provjeriti. Rasprava o nacionalnom pitanju Bosnjaka je rjesena vec u SFRJ, dodjeljivanjem imena Musliman te proglasavanjem konstitutivnim narodom i kasnijim definisanjem imenom Bosnjak. Golubic se nije sigurno izjasnio kao Bosnjak, niti kao Musliman jer ta opcija nije u Kraljevini Jugoslaviji postojala. Ali to nije razlog da se u clanku po nekom koleginom svjetonazoru ne napise da je bio Bosnjak. Ukoliko ovdje napravimo izuzetak, onda se postavljamo u situaciju da su Bosnjaci nastali 1991. a do tada nisu postojali? Odgovara li to cinjenicama? Vecina muslimana u Bosni su Bosnjaci (osim Albanaca), dok o muslimanima u Crnoj Gori ili Srbiji ovdje ne govorim. Oni mogu ako hoce biti Crnogorci ili Srbi. To je druga tema. Kolegi se ne svida da je Golubic bio u cetnickim odredima, jer poistovjecuje taj izraz, onako kako mu okruzenje i politicka propaganda u BiH namece: svaki Srbin je cetnik. A tomu ovdje nema mjesta. Cetnicki pokret u kom se Golubic borio nije cetnicki pokret od 1941. godine. Nije moje da nekoga poducavam historiji. Ali je moje da pokusam odrzati red, a ne adete i norme, da jedan Bosnjak ne moze biti komunista ili sta ti ja znam. Slicno smo imali u diskusiji kad je kolega naveo neke regionalne bosnjacke politicare, koj krse njegove norme, jer piju rakiju i hrane se po svom jelovniku, a ne od GBL. Ako neko misli da ce ovdje napraviti neke norme po principu Bosnjak je onaj za koga ja to kazem, vara se. Toliko!--AnToni(R) 08:40, 22 januar 2019 (CET)
Apsolutno promašen komentar od AnTonija! Po kojim to tvojim zaključcima je navodno meni "krivo" što je Golubić bio četnik! Gdje to pročita? Na osnovu čega to zaključi?? Meni je baš drago što su takvi kao Golubić, Božin Simić (i njegovi prijatelji)... bili četnici... pa onda komunisti! Pa čak i ambasadori! Ako ćemo o nečijoj krivnji onda možemo o tvojim krivnjama i skandaloznim komentarima o člancima Katinjski masakr (i dr.) gdje su takvi članci bili odabrani na drugim wikipedijima ali po tvom "naučnom" mišljenju nisu nizašta (ovdje na bs. wikipediji) a znamo zašto ti to tako misliš, ne moramo da se lažemo! Nije sramota biti simpatizer Komunističke partije Jugoslavije niti u 2019. godini! Po tvojoj logici sve osobe sa muslimanskim imenom treba strpati u kategoriju: nacionalnost Bošnjak! Po mojoj logici bi trebalo navesti validne reference! Dakle, da ponovim, stvarno mi je drago da su pojedini četnici bili ambasadori u SFRJ, a ko je shvatio zašto → shvatio je, ko nije → ne mora niti shvatiti! To što si administrator ne mora značiti da imaš ekskluzivno pravo da pišeš netačne informacije.

Ako neko misli da ce ovdje napraviti neke norme po principu Bosnjak je onaj za koga ja to kazem, vara se. Toliko!

--Golden Bosnian Lily (r) 09:16, 22 januar 2019 (CET)

AntiDayton

Ako mislite da ćete svojim ponašanjem nekoga otjerati i uspjeti u nakani da bs.wiki izgleda samo onako kako vi to smatrate da treba izgledati, varate se. Imam ozbiljne primjedbe zato što brišete sate mog truda bez ikakve selekcije i bez uzimanja sasvim jasnih priloženih referenci u obzir, naročito onih sa službene stranice AntiDayton pokreta, te drugih medija koji nisu ni na koji način povezani za Pokretom, te zato što stavljate vaše lične proizvoljne ocjene Pokreta, brišući njegove stvarne stavove! Nakon svakog poništavanja vaše izmjene jasno sam naveo odgovore u sažetku, ali i njih suvereno i diktatorski ignorirate kao da je ovo vaš privatni prostor! Mogu razumjeti da neko ne smatra da na RBiH nije izvršena agresija, da mu smeta Pokret kao takav, ali ovdje se radi o argumentiranim stavovima i programu čitave jedne organizacije, ne o vašim ličnim stavovima kojima narušavate ugled Wikipedije na bosanskom jeziku, bezobzirno uništavajući svaki konstruktivan pokušaj da ljudi doprinesu novim informacijama. Poruka je takođe ostavljena korisniku C3r4 obzirom da vas (zbog bahatog uništavanja mog članka) apsolutno ne smatram relevantnim i objektivnim. Iskreno se nadam da će doći dan da vam se ukinu administratorske privilegije, a koliko se vidi sa vaše stranice, i drugih razloga itekako ima. Alen Mahovic (razgovor) 18:25, 15 februar 2019 (CET)

Par pitanja

Želeo bih da pišem o spomenicima Draže Mihailovića te Vas pitam da li je to dozvoljeno? Na srpskoj wikipediji postoje članci o tome pa bih ja želeo da ih također napišem i ovde na bosanskoj wikipediji. Odgovore koje sam dobio od Kwikija mi deluju kao preteći te Vas ovom prilikom zamoljavam za pomoć. Ja ću se potruditi da to sve bude lepo napisano na bosanskom jeziku a Vas lepo zamoljavam za strpljenje. MihajloB (razgovor) 19:03, 13 mart 2019 (CET)

 wiki je slobodna enciklopedija i tematski nije ograničena.  Držite se wiki pravila i budite spremni na kritike i dijalog!--AnToni(R) 20:45, 13 mart 2019 (CET)
@MihajloB: KWiki ne prijeti, samo ističe apsurdnost izbora baš te tematike u odnosu na more ostalih potrebnijih enciklopediji (a nije zabranjena, naravno; inače ne bi bilo ni članka o Mihailoviću) i primjećuje šta ko radi, kakvi su čiji doprinosi. – KWiki (razgovor) 03:03, 14 mart 2019 (CET)
@MihajloB: Ovdje niko nema pravo da nekome daje tematske smjernice, koji su članci za pisanje ili ne. Kolega KWiki je istaknuo mišljenje o temi relevantnosti, bolje rečeno forsiranju tema, koje su iz meni nerazumljivih razloga, postale trend na wiki ove i sličnih jezičkih projekata. Ni meni se ne sviđa veličanje i potenciranje nekih tema, ali nemam pravo da određujem nekome teme. Vas bi zamolio da u komunikaciji održavate pristojnost, ali i da ne podliježete provokacijama, niti da ih sami inicirate, nekorektnim i nepotrebnim komentarima. Držite se wiki pravila i pišite o bilo čemu. Pojednostavljeno rečeno, bitno je da se kvalitetno piše, o temama koje su relevantne za enciklopediju. O tome da li Draža zaslužuje spomenik ne bi diskutovao, kao ni o tome da je spomenik Filipoviću u Valjevu jedne godine srušen. --AnToni(R) 07:35, 14 mart 2019 (CET)

Gospodine Kwiki, ja ću pisati o temama koje ja želim a ne one koje mi Vi namećete ili budete hteli nametnuti! Za pčetak želim vraćanje napisanog članka kojeg ste obrisali da ga prepravim na bosanski jezik. Svi napisani članci o Draži Mihailoviću ću prebaciti na bosansku vikipediju bilo to Vama po volji ili ne. MihajloB (razgovor) 09:58, 14 mart 2019 (CET)

@MihajloB: Nisam obrisao. Štaviše, nisam uopće ni vidio to što je obrisano – ima(m) i prečih stvari na ovom svijetu. Gledati malo bolje ubuduće. A piši o čemu hoćeš sve dok to ispunjava kriterije Wikipedije (npr., neutralna tačka gledišta i relevantnost). – KWiki (razgovor) 12:57, 14 mart 2019 (CET)

Portal:SFRJ

Bok Toni!

Što misliš o tome da malo osvježimo izgled portala SFRJ? :) --Koreanovsky (razgovor) 15:38, 17 mart 2019 (CET)

Rado! Ako imaš ideja, samo naprijed! Pomognem ti u svakom slučaju! Pozdrav. --AnToni(R) 16:52, 17 mart 2019 (CET)

Datoteka

Stavio sam zahtjev za brisanje datoteke na Commonsu: c:File:Drugovi.png (ako nisi upratio). --- CH3OHCl3Radodaj H2O 12:07, 9 april 2019 (CEST)

Zasto su ponistene izmene na clanku JC Gonzalez?

Zasto su ponistene izmene na clanku JC Gonzalez? Radilo se o izmenama neispravnih referenci i ispravkama linkova, koji nisu pravilno postavljeni. Mislim da clanku treba uredjivanje kategorija takodje, ili mozda gresim? Tanja011 (razgovor) 11:32, 3 maj 2019 (CEST)

Ako stignem danas vratit ću Vaše izmene i malo popraviti članak.--AnToni(R) 12:06, 3 maj 2019 (CEST)

Hvala Vam puno na razumevanju i pomoci. Tanja011 (razgovor) 12:53, 3 maj 2019 (CEST)

bs:Special:ChangeContentModel

Pozdrav, treba mi ovaj šablon promijeniti contentmodel na "Sanitized CSS" https://bs.wikipedia.org/wiki/Pomo%C4%87:Sadr%C5%BEaj/styles.css

https://www.mediawiki.org/wiki/Help:ChangeContentModel
Sam bi ga promijenio, ali to mogu samo administratori.
https://bs.wikipedia.org/wiki/Posebno:ChangeContentModel
Preusmjeriti [7] na [8]? --AnToni(R) 11:33, 4 maj 2019 (CEST)
Ti bi trebao imati pristup stranici koja izgleda nešto poput ovoga: https://www.mediawiki.org/wiki/Help:ChangeContentModel#/media/File:SpecialChangeContentModel.png, a to je ovo: https://bs.wikipedia.org/wiki/Posebno:ChangeContentModel
Ovoj stranici: Pomoć:Sadržaj/styles.css bi trebalo promijeniti tip sadržaja na Sanitized CSS (osim ako nije prevedeno). Haris (razgovor) 12:36, 4 maj 2019 (CEST)

Sardinia

Ciao! Sorry if I have trouble. I would like to upload the municipalities of Sardinia to gs.wiki but I don't know the standards of this Wiki. So I would like to know if these two my entries are correct. When you have some time... Thank you. --Discanto (razgovor) 20:18, 13 maj 2019 (CEST)

Zamolbica

Bok Toni!

Lijepo te molim da baciš oko na ove izmjene [9] [10], i da eventualno blokiraš IP-korisnika 79.140.149.165. Očigledno ne želi konstruktivno doprinijeti.

Hvala unaprijed! Srdačan pozdrav, Koreanovsky (razgovor) 21:21, 18 maj 2019 (CEST)

Bosanci

[11] Zbog čega? :/ --Koreanovsky (razgovor) 16:26, 26 maj 2019 (CEST)

Kao izvor je naveden popis iz 2013. godine, a prema članku su Bosanci stanovnici BiH (etnička pripadnost je irelevantna). Znači, odakle nam ta brojka od 37.000? Twemoji2 1f914.svg --Koreanovsky (razgovor) 16:30, 26 maj 2019 (CEST)
Člaqnak je napisan tako da iskazuje nečije mišljenje ili politički stav, te ukazuje na neku tezu, koju većina stanovništva,u BiH, kao ni zakonska regulativa ne poznaje.  Samim tim je trenutna sadržina članka neosnovana.--AnToni(R) 18:51, 26 maj 2019 (CEST)

Prigodni znak povodom 80.000 čl.

Zdravo Toni!

Šta misliš o tome? :)

Pozz --Koreanovsky (razgovor) 17:00, 3 juni 2019 (CEST)

Pravila i smjernice

Zdravo Toni!

Zamolio bi te pogledaš ovu smjernicu koju sam "stvorio" prije nego što ne postavimo predložak {{Pravilo}}. Kako vidiš, trenutno se borim za to, da bosanska Wikipedia postane mnooooooogo atraktivnija i suvremenija, jer je to jedini način da privučemo nove korisnike.

Vjerujem da je ta nova smjernica WP:NAPAD jako važna, pogotovo na bs.wiki. Non-stop se pojavi neka faca sa ciljem promicati vlastitu pamet.

Hvala ti unaprijed, lijep pozdrav! :) --Koreanovsky (razgovor) 12:56, 5 juni 2019 (CEST)

Pogledam i po potrebi dodam! Možda umjesto nabrajanja pojedinih religija, općenito grupno definirati  izbjeći situaciju da neki pametnjaković počne nešto bezveze o budizmu pisati, jer ga eto nema na spisku. Sad  sam privatno u velikom poslu, ali kada uhvatim vremena pomognem.--AnToni(R) 13:32, 5 juni 2019 (CEST)

CEE konferencija 2019

Ćao, pišem ti povodom CEE konferencije 2019. Ove godine se održava od 11. do 13. oktobra, u Beogradu. Trenutno traju registracije pa te pozivam da se prijaviš ili preporučiš nekom da se prijavi, a ko je aktivan na ovom projektu. Prijavljuješ se popunjavanjem ovog formulara do 20. jula, a početkom avgusta ćemo objaviti konačnu listu učesnika. Pozdrav! :) --IvanaMadzarevic (razgovor) 16:13, 5 juni 2019 (CEST)

Zamolbica, br. 2

Zdravo Toni!

Zamolio bi te da sakriješ ove dvije izmjene ([12] [13]) zbog nečijih ličnih podataka (u ovom slučaju su imena).

Lijep pozdrav, Koreanovsky (razgovor) 19:51, 6 juni 2019 (CEST)

Ako ti nije teško, zamolio bi te da zaključaš stranicu "Wikipedia:Prijevod sadržaja". IP-korisnik "103.42.210.233" već dvaput zaredom piše neke gluposti na indonezijskom.
Hvala unaprijed! --Koreanovsky (razgovor) 17:33, 7 juni 2019 (CEST)

"Osvježenje" bs.wiki

Zdravo Toni, evo mene opet hahaha.

Reci mi šta misliš o tome. Nadam se da će ti se svidjeti ideja! :)

Lijep pozdrav, Koreanovsky (razgovor) 13:35, 7 juni 2019 (CEST)

Brisanje dijela članka Muzafer Mujić

Pozdrav,

Za dio koji ste obrisali u članku Muzafer Mujić, nažalost, ne postoje reference na internetu, jer se radi o događajima (nagradama) iz prošlosti. Tekst koji ste obrisali je vjerodostojan, međutim, kako u ovom slučaju poduprti činjenice, tako da može biti vraćen?

Hvala puno na vremenu. Pozdrav, Pranggio (razgovor) 14:11, 21 juni 2019 (CEST)Pranggio

Zamolbica, br. 3

Zdravo Toni!

Zamolio bi te da baciš oko na doprinose IP-korisnika "90.134.252.174" i po potrebi interveniraš. Korisnik vidljivo ne želi konstruktivno doprinositi (npr. [14], [15]).

Hvala!

Lijep pozdrav, Koreanovsky (razgovor) 20:00, 6 juli 2019 (CEST)

Sređeno!--AnToni(R) 20:47, 6 juli 2019 (CEST)

Hajrudin Hadžiselimović

Kao što znaš, korisnik Yahadzija je trajno banovan ne samo sa bs.wiki nego sa cjelokupnog projekta Wikipedije i svih Wikimedijinih projekata uključujući i Commons. Kao admin i birokrata to bi i ti trebao poštovati i pratiti. U skladu s tim, sve njegove sockpuppete treba blokirati.--- CH3OHCl3Radodaj H2O 08:40, 18 juli 2019 (CEST)

To je tačno! No tema je pobrisan članak i pretpostavka da ga je napisao blokirani kolega. ja sam članak malo doradio i ne mislim da ga treba brisati. Clanak o akademiku se ne bi trebao tek tako zbog pretpostavke ili imena ili mjesta rođenja brisati.--AnToni(R) 20:08, 18 juli 2019 (CEST)
Odakle toliko lične mržnje i zavisti kod C3r4?! Znači ako ne posnosim nekoga sa PMF-a ili iz KV, treba srušiti i jedno i drugo, bez obzira na kolateralnu štetu. O tempora, o mores?!
Članak je možda omaškom obrisan. Vraćen je! Razlozi brisanja mi nisu poznati! šta znače kratice PMF i KV?--AnToni(R) 19:52, 30 juli 2019 (CEST)

PMF= Prirodno-matematički fakultet u Sarajevu; KV=Kotor-Varoš.

Zamolbica, br. 4

Zdravo Toni! Kako si?

Lijepo te molim da blokiraš IP-korisnika 89.33.114.168. Bez pauze ugrađuje one emotikone u članke i stvarno mi je dosadilo da "čistim" za njim.

Hvala unaprijed, lijep pozdrav! :) --Koreanovsky (razgovor) 11:21, 20 juli 2019 (CEST)

Zamolba

Zdravo Toni!

Imam jednu zamolbu. Jel' možeš pogledati razgovor o Banovini Hrvatskoj?

Zar ne misliš da je kolega malo previše promicao vlastitu pamet i zatim prekršio pravilo WP:NG? Pogotovo sa izjavama kao o "autentičnoj Hrvatskoj" i o zemljama koje je "kasnije donijela roda". --Koreanovsky (razgovor) 20:46, 10 august 2019 (CEST)

Isto važi za "mitove i legende" na razgovoru o članku Hrvatsko kraljevstvo... --Koreanovsky (razgovor) 20:51, 10 august 2019 (CEST)
Mislim da nema potrebe za nekom  velikom diskusijom. Pravilo je da se stranice za razgovor ne koriste za iznošenje vlastitih teza. --AnToni(R) 22:07, 10 august 2019 (CEST)

NDH

Ideologija u NDH je bila ustaštvo, a ne fašizam.Lordluka99 (razgovor) 22:08, 29 august 2019 (CEST)

Moguće! Ali ustaštvo je per se fašistički pokret. Ukoliko suštinski mijenjate članak, potrebno je to potvrditi osnovanom referencom.--AnToni(R) 22:12, 29 august 2019 (CEST)

Community Insights Survey

RMaung (WMF) 16:48, 6 septembar 2019 (CEST)

Na temu grad Sarajevo

Zašto se ne mogu dodati preostale opštine i napraviti njihove stranice Seha01 (razgovor) 10:32, 15 septembar 2019 (CEST)

Ilidža ne pripda Gradu Sarajevu.--AnToni(R) 10:40, 15 septembar 2019 (CEST)

Razlog brisanja komentara

Navedite razlog zašto mi je komentar uklonjen i obrisan! WillSmith55 (razgovor) 11:10, 15 septembar 2019 (CEST)

Iznošenju privatnih misljenja nije mjesto na wikipediji!--AnToni(R) 11:33, 15 septembar 2019 (CEST)
Vi smatrate da je sasvim u redu zvati druge korisnike vehabijama i onda te korisnike koje druge nazivaju vehabijama nominirati sa odlaskom na Wikimedia CEE Meeting 2019?? WillSmith55 (razgovor) 16:48, 15 septembar 2019 (CEST)
Imaš vremena poništiti izmjenu a nemaš vremena odgovoriti na pitanje? WillSmith55 (razgovor) 07:18, 17 septembar 2019 (CEST)

Slika: Omer Šipraga

Molim da preuzmete sliki Omer-sam sa sr.wiki ili da Vam je ja pošaljem? https://sr.wikipedia.org/wiki/Omer_%C5%A0ipraga#/media/%D0%94%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0:Omer-sam.png Hadzija-ya (razgovor) 00:18, 16 septembar 2019 (CEST)

Poštovani, pišem vam kao osoba koja je zadužena za uredjenje zvanične stranice "Sava neživotno osguranje" - Beograd. Pokušali smo u više navrata da objavimo osnovne podatke društva, ali smo nailazili na momentalno blokiranje. Molim za savet, komentar, šta je potrebno uraditi, kome se obratiti, kako bismo objavili podatke o društvu, i time obogatili za još jedan podatak Wikipedi-u.

Veliki pozdrav, Dragan

Egipatska religija

Zbog čega poništavaš moje izmjene??Npr.Geb je egipatski bog (a ne mistološki) iako u to mi ne vjerujemo nemaš pravo ne poštivati tuđu religiju! Oel0302 (razgovor) 13:51, 8 oktobar 2019 (CEST)

Nudim zbirku markica

Raspolažem zbirkom poštanskih marki i mogu je ponuditi zainteresiranim filatelistima. Фридрих-Барба (razgovor) 01:40, 9 oktobar 2019 (CEST)

de:Slowenischer Alpenverein

Hallo AnToni, siehe Bitte hier: de:Benutzer Diskussion:AnToni#Slowenischer Alpenverein. --Seeler09 (razgovor) 08:51, 20 oktobar 2019 (CEST)

Vratite nam Omera

Vratite nam Omera (Šipragu), Haseta, Bruce Leeja, eto vama silikoni, atomska i CIA!!! Vaš Bare thorn (razgovor) 22:04, 10 novembar 2019 (CET)

Drago mi je

Veseli me Vaša pojava, jer sam bio stekao utisak da su uspjeli rastjerati sve korisnike, administratore et al. sa bs.wiki.--Turkuschic (razgovor) 23:31, 7 decembar 2019 (CET)

postavljanje stranice

Poštovanje!

Ja sam književnik iz BiH. Htio sam napraviti svoju stranicu, na kojoj bi bila moja biografija i bibliografija.Postavio sam sliku i biografijua to je obrisao neki bilmez s obrazloženjem da je irelevantno. Možda njemu i jest, ali za desetine hiljada mojih čitalaca, sigurno nije...

Cijenjeni "bilmezu" (kako se niste potpisali, pretpostavljam da se tako zovete), svoju stranicu možete napraviti na facebooku, instagramu ili nekom sličnom portalu. Ukoliko želite da pišete na enciklopediji, možete pisati ovdje! I povedite računa o kulturi izražavanja i komunikacije!--AnToni(R) 20:29, 30 novembar 2019 (CET)

Džamije

Ne znam na osnovu kojeg ste znanja prepravili broj dzamija koje se nalaze na području općine? Kenan Abdic (razgovor) 21:12, 3 januar 2020 (CET)

Koje džamije, koje općine, kojeg područja, koji broj i koji članak?--AnToni(R) 21:24, 3 januar 2020 (CET)
@Kenan Abdic: Ukoliko vršite neke promjene u članku, potrebno je navesti referencu iz koje se ta promjena može očitovati. Vi ste samo promijenili broj, bez navođenja izvora. Zato je Vaša promjena vraćena. --AnToni(R) 21:29, 3 januar 2020 (CET)

"Srpskohrvatski"???

Koji je razlog vraćanja ove izmjene? Vandalu koji je zamijenio bosanski sa "srpskohrvatskim" u rubrici o jeziku Vi ste lično vratili izmjene u članku Ustaše. – THWTMJG (razgovor) 15:36, 1 februar 2020 (CET)

Datumi u referencama

Nema potrebe za ručnim prepravljanjem. Srđan je napravio bota upravo da nam olakša te stvari, i nije nikakav problem ubuduće provrtiti bota da poispravlja te datume. Taj posao bi oduzimao previše vremena, a kojeg je automatizacijom Srđan praktično riješio. Haris (razgovor) 13:39, 15 februar 2020 (CET)

Zamolio bih vas

ako ste u mogućnosti da vratite izmjene sa Sršići (čvor) na Sršići i sa Suhor (čvor) na Suhor. Nije mi jasno ko i zašto to mijenja kad je pravilno usmjereno. Hvala i lijep pozdrav.--Rethymno (razgovor) 13:22, 24 februar 2020 (CET) Sad vidjeh, izvinite i Mosti (čvor) na Mosti.--Rethymno (razgovor) 13:23, 24 februar 2020 (CET)

Urađeno! Ako još šta treba tu sam! Pozdrav!--AnToni(R) 13:32, 24 februar 2020 (CET)

Džemat

Ako možete obrazložite uporno poništavanje (bez opisa izmjene) dopune da za namaz džemat čine najmanje dvije osobe. Hvala. --5.43.82.5 11:12, 2 mart 2020 (CET)

Rečenice koje počinju sa: "Što se tiče..." ne postavljaju se u enciklopediju!--AnToni(R) 12:28, 2 mart 2020 (CET)

Filatelija

Pozz Antoni. Pošto vidim da si ti kreator ovih članaka o filateliji ovde na bs.wiki, a koji su kopirani i na sr.w, imam pitanje. Da li možda znaš da li je neka od 3 pošte, a možda neka od pošta na ex-yu prostoru načelno, izdala markicu sa slikom banjalučke Ferhadije džamije? Da li je bilo takvih edicija sa džamijama i sl., pa da potražim. Treba mi za članak o njoj. Ne znam koliko si upućen u tematiku, pa gađam na slepo :)) --Ivan VA (razgovor) 11:53, 12 mart 2020 (CET)

Mislim da nema! kad dođem kući pogledam u Michel katalog pa ti javim. na web stranicama bh pošta se može isto pretražiti. mozda ima kod austrougarskih odn. bosanskih iz 1900 ih godina. javim--AnToni(R) 12:26, 12 mart 2020 (CET)
@Ivan VA Evo pronašao sam jednu na stranici BH Pošte (link) --Semso98 (razgovor) 12:44, 12 mart 2020 (CET)

Inače, jel zna neko od vas dvojice (da pingujem i tebe @Semso98) kako stoje stvari sa autorskim pravima nad markicama? Jesu one (slike markica) javno vlasništvo (naravno ove mlađe od 70 godina) ili moramo da im tražimo dozvolu za objavljivanje, dakle ono klasično po ps. na vikipediji? --Ivan VA (razgovor) 13:30, 12 mart 2020 (CET)

Napisah skoro članak o Aliji Bejtiću, pa sad kako tražim, videh da ima jedna markica posvećena njemu, pa rekoh da ubacim. Ako nisu slobodne, svakako tražim dozvole od sve 3 pošte, pa ubacujemo na komons :) --Ivan VA (razgovor) 13:33, 12 mart 2020 (CET)
na commonsu ima mnogo markica, a autotska su prava za svaku zemlju različita. tu markicu sa bejticem imam, a ako bh posta da prava mozemo ih preuzeti. uzgred oni su prepisali sadrzinu sa naseg clanka na svoju stranicu.--AnToni(R) 13:43, 12 mart 2020 (CET)
Odlično onda ću pitati za prava. Inače, u toku smo dobijanja fotki za sve nacionalne spomenike BiH, jedna devojka iz Vikimedijine zajednice Republike Srpske je pitala/telefonirala za dozvolu, sad se čeka da to njihov odbor na sednici potvrdi (Komisije za nac. spomenike). To je sigurno više od 3k fotki :O
P.s. sad znam koga da pitam šta ako je reč o filateliji na projektu ;) --Ivan VA (razgovor) 13:52, 12 mart 2020 (CET)
Inače, bez da te opetovano smaram, pogledaj u albumu/katalogu (znam da je taj Mihel glavni od glavnih za filateliju) da li ima još koja sa likom Ferhadije ili Banjaluke gde se vidi Ferhadija. Ja sam naleteo na ovu iz NDH sasvim slučajno. Potpuni sam novajlija u temi. Naravno kad budeš mogao, ništ ami nije hitno. Poz --Ivan VA (razgovor) 14:00, 12 mart 2020 (CET)
Za filateliju sam tu! Pošaljem ti sve marke koje imaju Banja Luku. pozdravi vikimediju Srpske...ako me nisu zaboravili :)--AnToni(R) 15:05, 12 mart 2020 (CET)
@Ivan VA Ona iz NDH je broj MiNr. 65. motiv u Ista takva sa dodatkom F.I. u desnom uglu izašla je povodom Filatelističke izložbe u Banjoj Luci 13. 6 1942 i ima broj 81. (MiNr.82 tip u sa nazubljenjem L 11¼). Postoje i varijacije sa malim H na 56 polju, koje su mnogo vrijednije....Ako ti ovakvih podataka treba, reci, pa napišem više. Banjalučka Ferehadija nije izašla ni na jednoj marki počevši od Kraljevine Jugoslavije pa do raspada. Tako da je ona od bh.pošte jedina. Banja Luka nije prikazana ni na seriji maraka Austrougarske, gdje je Doboj, Mostar, Jajce...ako radiš o nekom članku u vezi filatelije, javi pa mogu ubaciti dosta informacija.--AnToni(R) 20:29, 12 mart 2020 (CET)
Evo i [Ferhadija Banja Luka Postanska marka BIH.jpg marka sa Ferhadijom]!--AnToni(R) 21:02, 12 mart 2020 (CET)
Baš znače ove info koje si napisao. Kad stavim u ovu NDH u članak ne bi bilo loše da je referenciram iz tog Kataloga koji imaš :) Ako možda još piše ko je autor/umetnik. Elem, nisam još razaznao šta znače sve te oznake koje navede, al nije ni bitno, to je u drugom planu jer nije filetelistički članak u pitanju, nego ilustracija u drugom članku. Puno ti hvala na ovim informacijama. Znači BH pošte je izbacila tu jedinu i nigde drugde nema. Dobro za znati, da bezveze ne tražim. Inače, ne radi ti ovaj link u poslednjem odgovoru, to je fotka čega? Nema je ni na pretrazi. --Ivan VA (razgovor) 22:01, 12 mart 2020 (CET)
Sad videh da je ova fotka koju si poslao da mi pokažeš. Super. Moram iscimati poštu za dozvolu. Ako dobijem, javljam pa da se ubace u neku tabelu/članak :) --Ivan VA (razgovor) 22:05, 12 mart 2020 (CET)

Armija RBiH

Zašto je ova izmjena vraćena? --Semso98 (razgovor) 19:58, 18 mart 2020 (CET)

Pregledao sam izmjene handyjem, pa sam slučajno pritisnuo na pogrešno mjesto. Popravio...hvala na javljanju!--AnToni(R) 20:08, 18 mart 2020 (CET)
Ma ništa, samo da provjerim da nisam šta pogriješio :D --Semso98 (razgovor) 20:10, 18 mart 2020 (CET)
Tvoje bi se greške mikroskopom tražiti trebale.--AnToni(R) 20:16, 18 mart 2020 (CET)
Tek sad vidim ovo, hvala puno! --Semso98 (razgovor) 19:56, 25 mart 2020 (CET)

Franco Balkan (singl Mačka) fotografija

Pozdrav Antoni, Možeš li molim te potvditi izmjenu na ovom singlu? Fotografija koja je postavljena sada sadrži tražene podatke o ispravnosti i može biti korištena u ovu svrhu Stranica na kojoj se nalaze izmjene Hvala Markonixbg (razgovor) 14:43, 25 mart 2020 (CET)

Mislim da sve ove fotografije krše autorska prava. Radi se i pravima autora grafike ili grafičkog rješenja, a ne o autoru fotografije ili reprodukcije, scana itd. Najbolje je sve slike postavljati na commons, te će se tamo njihov status provjeriti i potvrditi.--AnToni(R) 19:53, 25 mart 2020 (CET)

neprriznate države

zašto ste mi uklonili stanicu neprinate džave zahtjevam hitan odgovor lp pozdarv

Cvjetnice Bosne i Hercegovine

Može li se mašinski ažurirati abecedni spisak cvjetnica pod istim početnim slovom. Ručno to ide teško i nepouzdano. Taj spisak nam treba i za neke druge kompleksne članke. Uz srdačne pozdrave, Haka-Taka (razgovor) 11:47, 4 april 2020 (CEST)

Ima li šanse da se ovo ostvari? A šta su zapeli oko boje za taksokvir kod biljaka o kojima pišem, kada ih kod drugih ima na stotine svakakvih. Neka pomognu u "abecediranju" cvjetnica, korisnije je. A boja koju odnedavno forsiram - veoma je prijatna i originalna, Haka-Taka (razgovor) 13:59, 5 april 2020 (CEST)
Kao što piše, radi dosljednosti i ujednačenosti. A ovdje ne postoji opcija za automatsko abecediranje. To se mora negdje drugo uraditi, pa prebaciti ovdje, koliko znam (iako vrlo malo znam). U tabelama se može staviti "sortable", ali ne znam ima li to efekta u vezi s ovim. – KWiki (razgovor) 15:07, 5 april 2020 (CEST)

A-B-C-D-iranje složenih članaka

Molim konkretan odgovor na ranije pitanje o mogućnosti abecednog sortiranja u nizovima ispod svakog poćetnog slova u članku Cvjetnice Bosne i Hercegovine. Takav spisak je neophodan za dalje usložnjavanje i povezivanje članka. Imajući u vidu značaj jedinstvenog projekta, molim administratore i upravnike da pomognu. Haka-Taka (razgovor) 10:49, 6 april 2020 (CEST)

Ne znam je li bolje zadržati sve u jednom članku (s obzirom na veličinu) ili ga razlomiti po slovima (s tim da se slova pod kojima je malo biljaka grupiraju). (Ne "navijam" ni za jedno ni za drugo, samo da se vidi šta je bolje.) – KWiki (razgovor) 12:06, 6 april 2020 (CEST)
Mogu se dijelovi sa grupirani po početnim slovima zamjeniti šablonima. Tako da u članku budu samo šabloni, čime je manji, a eventualna formatiranja tabela mogu se AWB-om sprovesti, jer će šabloni biti u određenu kategoriju svrstani.--AnToni(R) 13:09, 6 april 2020 (CEST)
Vi znate bolje, a ja najavljujem još kompleksnije članke kao što je Vaskularne biljke Bosne i Hercegovine i sl.

Ima li dobrovoljaca za kompletiranje slika u Cvjetnice Bosne i Hercegovine? Haka-Taka (razgovor) 12:16, 18 april 2020 (CEST)

Kako mislite da kompletiramo?--AnToni(R) 11:24, 19 april 2020 (CEST)
Mislio da potražimo sve slike na Commonsu. U međuvremenu sam našao sve što se moglo, uključujući i ekskluivnu sliku Viola beckiana iz Fiolinog opisa nove vrste kod Žepča. Haka-Taka (razgovor) 01:08, 23 april 2020 (CEST)

Gdje je infokutija za sveca?

Izgleda da bosanska Wikipedija uopšte ni nema infokutiju za sveca. Kod kršćana je to neizostavni dio svakidašnjeg života - da su sveci iz sadašnjosti ili prošlosti, o kojima treba pisati. Nije dovoljno podataka u infokutiji osoba. Zato bi molio, da netko napravi tu infokutiju. Hvala. --Stebunik (razgovor) 16:18, 25 april 2020 (CEST)

Radim na članku Lojze Grozde. Morao sam upotrebiti infokutiju za osobu, koja je jako škrta za sveca. Zato bi te molio, ako mi pomogneš u pronalaženju - jer engleski infobox Saint ne "pali" na bs. Trebam dodati još neke stvari i Galeriju slika; kad bude gotovo, bi Te zamolio, da "prevedeš" na bosanski, kao što traži tamo na šabloni. Hvala već unapred. --Stebunik (razgovor) 16:18, 25 april 2020 (CEST)
Zahtjev treba postaviti na Čaršiju/Tehnika, pa ako neko stigne naptravit će! Trenutno nisam sa vremenom.--AnToni(R) 13:02, 26 april 2020 (CEST)

Opet opstrukcije

Zašto KWiki opet čini nonsens brisanje članka Nonsens mutacija. Ako se njemu nešto čini čudnim, to ne znači da ne postoji! Opet su počele tihe i grube opstrukcije potrebnih članaka koji se i traže u šablonima. Imao sam toliko povjerenja da nisam sačuvao svoj tekst. Haka-Taka (razgovor) 12:47, 26 april 2020 (CEST)

Da li je taj članak preusmjerenje ili šta drugo? Pogledam i javim. Bez brige! Možda je greška? Ništa nije izgubljeno!--AnToni(R) 13:00, 26 april 2020 (CEST)
Provjerio sam! To je preusmjerenje na nepostojeći članak. Nije greska.--AnToni(R) 13:06, 26 april 2020 (CEST)
A zašto se ne pita onaj ko je obrisao? Bila su dva preusmjerenja, od kojih je jedno bilo dvostruko, a drugo vodilo na crveni link, i to na korisničku podstranicu Yahadzije. Nije riječ o opstrukcijama (to je van svake pameti) nego o nečijoj nepažnji i odbijanju da se nauče najlakše "tehničke" stvari na Wikipediji bez obzira na sva ukazivanja. – KWiki (razgovor) 13:18, 26 april 2020 (CEST)

Šta vi mislite

da li je bolje da se napravi poseban šablon za Naselje u Makedoniji, kao što je urađeno za Hrvatsku, BiH i Sloveniju?--Rethymno (razgovor) 18:52, 30 april 2020 (CEST)

Možda! Ja sam napravio za Austriju, tako da se većina podataka koji se ponavljaju unose automatski, kao i površina i broj stanovnika.--AnToni(R) 18:58, 30 april 2020 (CEST)

S obzirom da se druga naselja pod imenom Vladimirovo nalaze u Bugarskoj, a teško da će iko ikad raditi sela u Bugarskoj, ima li smisla preimenovati naselje u Vladimirovo (Berovo) ??--Rethymno (razgovor) 18:54, 30 april 2020 (CEST)

Zašto ne napraviti i u Bugarskoj? A na stranici Vladimirovo navesti svu listu.--AnToni(R) 18:58, 30 april 2020

(CEST)

Nisam ni rekao da ne treba napraviti u Bugarskoj, nego sam se pitao ko li bi to napravio...Usput onda treba preimenovati u Vladimirovo (Sjeverna Makedonija). Što se tiče infokutije naselje mislio sam da se doda Istočna oblast, tj. u kojoj regiji se naselje nalazi, ništa drugo. Ali svejedno. Lijep pozdrav.--Rethymno (razgovor) 19:01, 30 april 2020 (CEST)

Danas ili sutra ću napraviti članak Istočna oblast. Arnel (razgovor) 19:09, 30 april 2020 (CEST)

Napravio sam

infokutiju Naselje u Sj. Makedoniji, ali mi na dnu gdje je mjesto za lokacijsku kartu prikazuje grešku, zamolio bih vas ako možete da pogledate gdje bi mogla da bude greška. Hvala. Lijep pozdrav.--Rethymno (razgovor) 20:24, 30 april 2020 (CEST)

Popravio sam, ali ću sve podatke o Makedoniji ubaciti u šablon, tako da se ne moraju uvijek ubacivati.--AnToni(R) 20:27, 30 april 2020 (CEST)

Super, sad ću zamijeniti postojeće infokutije u ostalim člancima. Arnel (razgovor) 20:28, 30 april 2020 (CEST)

Hvala.--Rethymno (razgovor) 20:31, 30 april 2020 (CEST)

Da li je geokutija naselje u S.Makedoniji spremna za korištenje? Hvala. Arnel (razgovor) 10:07, 1 maj 2020 (CEST)

Koristi ovaj šablon: Šablon:Geokutija naselje u Makedoniji, a ja ću ga još malo popraviti. Možeš ga samo kopirati sa članka Vladimirovo (Berovo), a ja kad popravim, onda ću ga preusmjeriti na Sjev. Makedoniju i AWB-om promijeniti u člancima.--AnToni(R) 10:11, 1 maj 2020 (CEST)

Zamolio bih

ako ste u mogućnosti da pogledate kategorije ispod članaka o Statističkim regijama u Sj. Makedoniji. Ranije smo to uradili za statističke regije u Sloveniji i to odlično funkcioniše. Možda ne bi bilo loše uskladiti. Takpđer kod šablona o naselju u Sj. Makedoniji mislim da bi bilo preglednije da godina popisa stoji iza "stanovništvo" prije nego iza samog broja stanovnika tipa: 861 (2002) stvara malo konfuziju. Hvala. Lijep pozdrav.--Rethymno (razgovor) 14:51, 2 maj 2020 (CEST)

Još samo jedna stvar

Infokutija ne prikazuje površinu općine odn. naselja, kao ni službeno ime općine, ako vam nije teško pogledajte. Hvala. Lijep pozdrav.--Rethymno (razgovor) 17:33, 2 maj 2020 (CEST)

!

Žasto brišete moje izmjene! Molim vas... Brišite vi ali ne ono sto je korisno i točno! PrivatnaOsoba (razgovor) 14:48, 6 maj 2020 (CEST)

Zamolio bih

ako ste u mogućnosti da u šablon o naseljima u Crnoj Gori stavite ovu sliku podjele Crne Gore po općinama koja pokazuje ažuriranu podjelu

Montenegro adm location map.svg

.--Rethymno (razgovor) 16:57, 6 maj 2020 (CEST)

Da li možete da pogledate. Postoje dvije slike naselja Koći, i to: [16] i [17]. Piše da su kandidadti za prebacivanje na Wikimediu. Postoji li mogućnost da se to prebaci? Hvala.--Rethymno (razgovor) 19:05, 8 maj 2020 (CEST)

Zbog čega je poništen moj doprinos o psihičkom zdravlju uslijed straha od COVID-19?

Čisto da znam zbog čega je poništen moj doprinos o psihičkom zdravlju uslijed straha od COVID-19?

Zamolio bih vas da prvo pročitate dobrodošlicu. Nalazi se na vašoj stranci za razgovor. Hvala Arnel (razgovor) 15:27, 9 maj 2020 (CEST)
Wikipedia nije mjesto za postavljanje reklama, linkova ili sličnog.--AnToni(R) 15:28, 9 maj 2020 (CEST)

Hvala

Hvala za obavještenje o projektu :) Arnel (razgovor) 15:42, 9 maj 2020 (CEST)

Stefanija Turkevič and Irena Turkevič-Martinec

Zdravo AnToni, Imate vremena, možete li pregledati ove članke? Nicola Mitchell (razgovor) 22:01, 15 maj 2020 (CEST)

Orasi (čvor)

prebacili ste samo Razgovor, ne i članak. Hvala, pozdrav.--Rethymno (razgovor) 15:41, 1 juni 2020 (CEST)

Bivši administrator

Pozdrav Toni! Gledam danas ovo: Wikipedia:Prijedlozi za upravnika/Povratak prava bez glasanja... je li ovo znači da mogu vratiti svoj status administratora? 😁 --Haris (razgovor) 21:34, 1 juni 2020 (CEST)

Ne znam iz kojih ti je razloga oduzet status? To bi prije 9 godina, a vjerovatno zbog neaktivnosti? Nekako mi tih 9 godina dugo! Ukoliko imaš interesa možemo te kandidovati, mada nisam siguran, sve dok ne riješimo razlog ukidanja statusa, da ovo pravilo za te vrijedi.--AnToni(R) 23:47, 1 juni 2020 (CEST)

Neaktivnost, ima negdje u arhivama. Nisam navraćao baš dugo. Haris (razgovor) 23:50, 1 juni 2020 (CEST)

Znam da smo tih godina imali mnoge koji nisu bili aktivni, pa je neko od nas na meti tražio da im se skine status. To se može vidjeti na onoj grafici, negdje 2011. godine.--AnToni(R) 23:54, 1 juni 2020 (CEST)

Proces glasanja

Vozdra! Pošto si nadležan za pravilnost procesa glasanja samo da te priupitam da li još važi tvoje pravilo [18] da svaki glas treba biti obrazložen i argumentiran jer inače glasanje nema smisla! Ako je tako možeš li molim te linkovati takvo pravilo, naravno da je na bs.wiki da ne glumimo Engleze :) a ako ne, zašto onda ne reaguješ na ponovno promovisanje tvoga pravila kojeg vrši saradnik Mhare kad kaže: Ja uvijek volim napomenuti da se glasovi obrazlažu, te da samo prebrojavanje ne smije biti presuđujući faktor! [19]. Naravno, opet ponavljam, riječ je o glasanju a ne o raspravi!--BosnianWikiS (razgovor) 15:47, 8 juni 2020 (CEST)

Kao prvo: ja nisam nadležan za pravilnost glasanja. Pravila je odredila zajednica, a u slučaju nejasnoća, možemo se i moramo vezati na Metu ili ne velike projekte, koji su te procese doveli u red: npr. wiki na engleskom, njemačkom ili srpskom jeziku. Mi smo globalni projekat i sve zajedničke probleme moramo tako rješavati! Citirano pravilo je moje mišljenje - te i rečenica počinje tako! Šta tu nije jasno? Obrazlaganje glasanja u ovakvim situacijama smatram džentlmenstskim priznavanjem kvalieta samog glasača i odnosa prema onima za koje se glasa. Glasanje je dobrovoljno, ali samo javljanje zahtijeva poštovanje prema kolegama i otvorenost i ako je glas protiv! U vezi teze o Englezima, vjerovatno se cilja, na to da mi nemamo napisano pravilo za sve slučajeve. Nema, ali zašto ih ne napišemo? ili prevedemo sa ona dva jezika ili usvojimo pravila sa varijante sa srpskog jezika. Kolege su se potrudili i dobro posao odradile. Ne postoji ni pravilo o zabrani vrijeđanja korisnika koji nešto napišu i pozovu na zajednički rad: Primjer projekta Zajednice Wikipedije Republike Srpske, koji su ostavljali poruke na Čaršiji, a vandalski je to brisano, dodavanjem uvreda i prijetnjom blokade! Sramota! To pravilo ne postoji ni na meti, ali se podrazumjeva takođe i u svakodnevnom životu, da se poštule kultura općenja! Moje mišljenje o budućim administratorima sam napisao u uvodu glasanja, a Hare bi praktički mogao postati admin i bez glasanja. S tim da je samo 5 admina, koji bi se morali izjasniti, iz respekta prema zajednici sam to stavio na glasanje. Uklanjanje ove izmjene ne bi dugo komentarisao, ali sam htio spriječiti beskorisnu raspravu. Tvoj komentar nalazim za nepotrebnu provokaciju ( u Bosni se to naziva pod.ebavanje), jer ako ne poštuješ pravila zajednice, te dvojicu kolega, koji će svoje slobodno vrijem iskoristiti za opće znanje, postavlja se pitanje svrsishodnosti tvog rada na wiki.--AnToni(R) 17:40, 9 juni 2020 (CEST)
Mnogo tema ćeš otvoriti i mnoštvo loptica prebaciti na drugu stranu a na konkretno pitanje nećeš odgovoriti! Kao prvo sam si se proglasio nadležnim za pravilnost, pročitaj ponovo svoje riječi iz mase obrisanog:  [20] (citiram tvoju izjavu: Ukoliko postoje neke nejasnoće u vezi glasanja i izbora administratora, kolege BosnianWikiS i THWTMJG mogu se obratiti meni, kao spomenutom za pravilnost procesa, ili postaviti pitanje ili neku ideju na odgovarajućoj stranici za razgovor. Kraj citata). Znači ne samo da si se proglasio nadležnim za pravilnost već mi opet nećeš odgovoriti na pitanje koje sam postavio na pravom mjestu da ga ne bi opet obrisao! Kao drugo ti reče: Mi smo globalni projekat i sve zajedničke probleme moramo tako rješavati! Kako te probleme rješavati? Tako što ćeš uvoditi vlastita pravila kako ti se prohtije da bi naveo vodu na svoj mlin! Ako bi sutra neko takvu ludost pokušao, prvi bi se javio i spriječio tako nešto (što bi bilo ispravno jer je neregularnost) ali eto u tvom slučaju nismo imali pravila pa smo zajedničke probleme morali tako rješavati (opet tvoje riječi)! I pojeo vuk magarca, nažalost. A to je li komentar džentlmenski, nije glavni problem, suština problema je u tvom inženjeringu i pokušaju proturanja pravila brisanja glasova bez komentara! Znaš li ti šta to znači, krojiš pravila kako ti odgovara i uvijek si pobjednik! Lukašenko bar promijeni pravila prije glasanja a ne u toku glasanja. Dobro si primjetio da je glasanje dobrovoljno ali ako neko s pravom glasanja već glasa, otkud tebi pravo da postavljaš uslov komentarisanja, možda nisu svi džentlmeni poput tebe i ne moraju biti, ima nas koji nismo savršeni!? Kao treće: ako pravila nemamo to je sramota svih nas i to sam ukazivao tokom spornog glasanja i glasanje je bezvezno u tom slučaju a ako uvodiš pravila na silu u toku procesa to je samo tvoja sramota kao i sramota onih koje ne reaguju na takvo što! Moj komentar koji govori o neregularnosti, si izbrisao pod plaštom ne miješanja tema a kao neko ko se kune u regularnost mogao si ga samo preusmjeriti na odgovarajuće mjesto, recimo Čaršiju gdje bi se o takvom prekrajanju pravila ozbiljno trebalo razjasniti! Kao četvrto: svoju neregularnost pokušavaš pripisati meni kada kažeš da ne poštujem pravila zajednice i kolega, (opet zamjena teza) jer sam u prvom dijelu komentara uputio podršku obojici kandidata i objasnio da kao legalista ne mogu učestvovati u nečemu što možeš ako ne krene po tvojoj želji ponovo izvrnuti u lakrdiju! Nigdje se tu ne radi o kršenju pravila a ako su se kolege našle uvrijeđene što sam u toku glasanja skrenuo pažnju na tvoje ispade iz prošlosti, ovom prilikom im se izvinjavam! Kao peto: da ne budem nekulturan kao ti pa izbjegnem dati odgovor ili ušutiti se, predlažem ti da svaku neregularnost koji su primjetio a neke si i naveo istakneš na odgovarajuće mjesto da se o tome zajednica izjasni. Ono o čemu možda nisi nikako reagovao a sada ovdje pišeš samo da bi izvrdao odgovor na moje pitanje je suviše djetinjasto.--BosnianWikiS (razgovor) 17:46, 16 juni 2020 (CEST)
Ako moze bez osobnog vrijedanja, tipa Lukašenko!--AnToni(R) 18:07, 16 juni 2020 (CEST)

Malo - pomalo

Opet neko od urođenih tužibaba uspije progurati apel za globalnu blokadu. Zar nemaju drugog posla, mashallah?! Crazy&confused (razgovor) 19:20, 10 juni 2020 (CEST)

The Fox and the Hound

Hello, can you restore the page for The Fox and the Hound so that I can add to it? I asked another user if they could create that page, but I saw it was created in 2012 and deleted as too short. But I plan to add to it by adding a section called Uloge for the cast of the film. Also, if you don't mind, maybe you can help on this page too with adding information? For Liv i Maddie, I would like to add that the series originally aired on Disney Channel from July 19, 2013 to March 24, 2017. For The Fox and the Hound, I would like to add that the film tells the story of two unlikely friends, a red fox named Tod and a hound dog named Copper, who struggle to preserve their friendship despite their emerging instincts and the surrounding social pressures demanding them to be adversaries. Look at Razgovor s korisnikom:Imjusttherediting for the requests I had in mind if you could add them all. Thank you. 2600:1700:53F0:AD70:40FC:DADD:16C1:5FC0 20:27, 12 juni 2020 (CEST)

On Liv i Maddie, I added facts from Serb-Croatian Wikipedia. But what I had in mind is more up to date and detailed. If The Fox and the Hound can be restored, can I add from Croatian or Serb-Croatian if possible? 2600:1700:53F0:AD70:95C4:196B:90CD:2E2 00:49, 17 juni 2020 (CEST)