Razgovor s korisnikom:Avdaga

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Dobrodošli na Wikipediju na bosanskom jeziku!

Do sada ste se možda već upoznali sa konceptom rada ovog projekta, a ako niste, posjetite Vrata zajednice gdje možete naći dosta korisnih informacija.

Svaki početak zahtijeva malo navikavanja pa Vam savjetujemo da aktivno komunicirate sa ostalim korisnicima. Na taj način lakše ćete se navići na principe i standarde rada na ovoj Wikipediji i lakše ćete naći svoje mjesto u zajednici.

Opća pitanja možete postaviti na Čaršiji ili možete direktno diskutovati sa ostalim korisnicima na njihovim stranicama za diskusiju.

Također vrlo korisna stranica je Nedavne izmjene gdje možete pratiti trenutne aktivnosti i izmjene na ovoj Wikipediji.

Još jednom dobrodošli i puno uspjeha u radu. Emir Kotromanić 18:29, 4 novembar 2005 (CET)

Licence za slike[uredi izvor]

Molio bi Vas da ubuduće, pri postavljanju slika na wikipediju, da odaberete odgovarajuće licence za iste. Ako ih ne dodate (licence), slike će biti obrisane, jer takva su pravila. Puno pozdrava.. --Kal-El 22:28, 8 april 2007 (CEST)

Ok, nije problem! Hvala na savjetu!

Nikakav problem.. I još nešto.. Kada pišete nekome poruku ili diskutujete na stranicama za razgovor, uvijek se potpišite tako što ćete 4 puta upisati znak ~

Na tastaturi je to, najčesće, kombijacija tipki ALT GR (desni alt) + 1

Na kraju to treba ovako da izgleda: ~~~~

--Kal-El 18:43, 9 april 2007 (CEST)

Oki. A moj odgovor treba da bude u sklopu paragrafa ili da otvorim novi? Avdaga 06:55, 11 april 2007 (CEST)

Vidite, ovdje samo Vi i ja razgovaramo.. Tada pričate u ovom paragrafu, ali kada želite da pitate ili kažete nešto drugo, tada pravite drugi pagagraf.. --Kal-El 07:25, 11 april 2007 (CEST)

Nije naveden izvor slike „Slika:Atik dzamija kalesija.jpg[uredi izvor]

Hvala vam za postavljanje Slika:Atik dzamija kalesija.jpg. Primijetio sam da u opisu slike nije izjašnjeno ko je kreirao sliku, dakle status licence (copyright-a) je nejasan. Ako ste vi kreirali tu sliku, onda trebate pojasniti zašto mi imamo prava da je koristimo na Wikipediji (pogledajte spisak šablona za slike). Ako vi niste kreirali sliku, onda morate objasniti gdje ste je pronašli i sl., u većini slučajeva link na stranicu gdje ste je pronašli i uslove upotrebe sadržaja te stranice.

Ako slika nema copyright oznaku (šablon), onda se treba dodati. Ako ste vi kreirali/uslikali sliku, audio ili video onda se može koristiti {{GFDL-ja}} šablon da bi slika bila postavljena pod GFDL licencom. Ako vjerujete da slika udovoljava kriterijama poštene upotrebe (engleski: fair use), onda koristite šablon kao {{fairuse}} ili neki od primjerenih šablona. Pogledajte Wikipedia:Šabloni za slike za cijelu listu šablona koji se mogu koristiti. Ako ste postavili još datoteka, molimo vas da provjerite i njihov izvor također. Spisak datoteka koje ste postavili možete naći ovdje. Slike bez izvora i bez pravilnih copyright šablona će biti obrisane sedmicu dana nakon postavljanja. Smooth O 18:18, 5 septembar 2008 (CEST)