Razgovor s korisnikom:BalkaNGameS

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Izmjena u toku[uredi izvor]

Pozdrav, ako imaš namjeru duži period raditi na nekom članku kao što si sad otvorio novu stranicu, na vrh stavi šablon: {{Izmjena u toku}}. Tako ćeš drugim dati do znanja da radiš na članku.--سلام - C3r4r2d2 18:25, 7 decembar 2016 (CET)

Jednačenje po zvučnosti[uredi izvor]

Potpredsjednik, a ne podpredsjednik. Vidi kako je ovo drugo malo teže izgovorit. --Munja (razgovor) 01:10, 29 januar 2017 (CET)

"Prikaži izgled"[uredi izvor]

Molimo Vas da za provjeru izgleda stranice koristite dugme "Prikaži izgled".
Učestalim korištenjem dugmeta "Sačuvaj stranicu" opterećujete nedavne izmjene i historiju članka. Hvala na razumijevanju.
Slika prikaži izgled.png

Prijedlog...[uredi izvor]

za Vas (pošto već dopunjavate članke o nogometašima):

Autorska prava[uredi izvor]

Ne može se slika zaštićena autorskim pravima postavljati pod licencom da je predana u javno vlasništvo. Dragi ljudi, pa mislite malo kad radite. – KWiki (razgovor) 11:39, 22 februar 2017 (CET)

O u(ne)ređivanju[uredi izvor]

Cijene se i volja i trud, uvijek, ali uvijek ima i "ali" – ne može se nešto kopirati s EN Wiki i samo ostaviti tako da stoji bez prilagođavanja našem jeziku u potpunosti (pogledaj prvo sekciju "Nagrade" ovdje, pa ovdje – godine kod nas dolaze na kraju, imamo drugačije jezičke konstrukcije i red riječi, iza godine se stavlja tačka osim kad iza toga dolazi drugi interpunkcijski znak itd.). Ovo je medvjeđa usluga jer se pravi dodatni posao drugima, pa bi valjalo malo povesti računa o tim stvarima, pogotovo u "vrućim" člancima, kakav je i dotični. [P. S: Ovo jesam napisao tebi i s konkretnim povodom, ali ne odnosi se samo na tebe, da ne bi shvatio kao da je nešto lično. Upozoravam povremeno korisnike kod kojih primijetim slične stvari. Jednostavno ne mogu shvatiti ovoliku traljavost u jeziku kojim govorimo čitav život. Za dijasporu razumijem, ali za nas ovdje ne mogu. Ako je neko i imao nekvalitetnu nastavu ili nastavnika (a toga ima, nažalost), to opet ne sprečava nikoga da uzme knjigu, tj. da čita i uči. Pogotovo ako misli raditi na enciklopediji, jer zna se šta ona podrazumijeva.] – KWiki (razgovor) 11:06, 24 oktobar 2017 (CEST)

Kratki članci[uredi izvor]

Pozdrav. Napisali ste nekoliko kratkih članaka poput FIFA Ballon d'Or, FIFA Međunarodni kalendar utakmica, UEFA Liga nacija 2018/2019., Evropska klupska asocijacija... koji ne zadovoljavaju kriterije wikipedije pa ako ste u mogućnosti da ih doradite u što kraćem roku. --Golden Bosnian Lily (r) 09:54, 18 novembar 2017 (CET)

Mbappé & co.[uredi izvor]

Članak o Mbappéu (i bilo koji sličan članak o bilo čemu) ne može ostati onakav duži period. Minimum minimuma je pet-šest prosječnih rečenica uz prateću wiki "infrastrukturu" (infokutija, kategorizacija, unutrašnji linkovi, reference, vanjski linkovi i šabloni / navkutije). Razumijem da si zauzet i da si rjeđe ovdje (i sâm sam), pa zato ovo nije nikakva zamjerka nego samo napomena, čisto da se ima u vidu. Generalno, ako vidiš da nešto nećeš moći zbog onih važnijih, pravih obaveza, jednostavno je bolje ni ne počinjati, odnosno obrisati, pa neka čeka bolju priliku. – KWiki (razgovor) 00:53, 5 januar 2019 (CET)

Licenca za sliku[uredi izvor]

Pogledaj sliku koju si postavio, probaj pronaći licencu koja odgovara, znam da znaš pravila za postavljanje slika.--- CH3OHCl3Radodaj H2O 09:21, 3 septembar 2019 (CEST)

Možete izbrisati sliku jer nije nigdje korištena. BalkaNGameS (R) 22:30, 14 mart 2021 (CET)

Kad postavljaš slike, moraju biti ispravno licencirane. U ovom slučaju ide licenca za plakat jer je riječ o djelu zaštićenom autorskim pravima koji smijemo koristi pod poštenom upotrebom. Molim te da popuniš ovdje tabelu pod "Sažetak"; primjer popunjene tabele imaš ovdje. – Srđan (razgovor) 14:57, 20 februar 2021 (CET)

Vandalizam[uredi izvor]

Informativna ikona Ne dodajte besmislice na Wikipediju, kao što ste uradili na članku "Federacija Bosne i Hercegovine". To se smatra vandalizmom. Ako želite eksperimentisati, koristite igralište. Hvala vam. AnToni(R) 21:55, 14 mart 2021 (CET)

@AnToni 1. Pridjevi sa -ski -čki se pišu malim slovima. Ako je početak rečenice piše se logično velikim, ali zašto onda viđam na nekim stranicama jedno, na nekim drugo (kao npr. Bosna i Hercegovina službeni jezici) 2. Kada proguglate "popis stanovništva 2013." izađe sajt statistika.ba gdje tačno piše koliko je šta procenata za svaku općinu, kanton, entitet itd. Prema tome, ovo bi trebali biti najkorektniji procenti: http://www.statistika.ba/#link2 . Ne vidim razlog zašto je to vandalizam, kada radim onako kako je na drugim stranicama koje su zaštićene. Ako imate neki problem sa mnom, slobodno pišite ili na email ili ovdje, ili gdje hoćete. BalkaNGameS (R) 22:21, 14 mart 2021 (CET)
Sadržinu članaka se može mijenjati samo sa pouzdanim izvorima. Šta na googlu izađe nije mjerilo za pouzdani izvor. Za podatke o broju stanovnika postoje zvanični podaci Popisa, kako u BiH, tako i u drugim državama. Kakva je stranica "statistika.ba" ne bi diskutovao!--AnToni(R) 22:35, 14 mart 2021 (CET)
Što se tiče statistika u redu, što se tiče ostalog biti će izmijenjeno. BalkaNGameS (R) 22:45, 14 mart 2021 (CET)
@AnToni 70,4 + 22,44 + 2,41 + 3,6 = 98,85%, šta je sa ostalih 1,15%? BalkaNGameS (R) 23:13, 14 mart 2021 (CET)
Ne bih nazvao vandalizam ovo što je urađeno. Hvala na doprinosu, međutim samo obratite pažnju kada referencirate ove podatke da koristite službene izvore, a to bi bio popis.gov.ba --Haris (razgovor) 11:13, 15 mart 2021 (CET)

Političke partije[uredi izvor]

Pravilo je na Wiki da članci moraju biti referencirani. U nizu dopuna o partijama u BIH teško da će se naći neki izvor o političkim opredjeljenjima tih partija osim web stranice partije. Time kršimo pravilo neutralnosti i prenosimo političke teze partija koje možda nisu uvijek tačne, zapravo promoviramo političke smjernice tih partija. Potrebno je naći kritičku referencu, koja sigurno nije gorespomenuta web stranica. Zato bi dobro bilo tu tematiku referencirati pouzdanim izvorima.--AnToni(R) 12:18, 16 mart 2021 (CET)

Naravno, ali većinom postoji problem što ne postoje više te stranice, članci i slično. Urediti ću ukoliko nađem barem neku referencu BalkaNGameS (R) 18:57, 16 mart 2021 (CET)
Osnovno Wikipedijino je pravilo, da ako o nečemu nema izvora, netreba ni članak.--AnToni(R) 19:22, 16 mart 2021 (CET)
Znam, problem je što je izvor bio, ali je stranica uklonjena ili šta već. BalkaNGameS (R) 19:44, 16 mart 2021 (CET)

CEE Proljeće[uredi izvor]

Virose i Erzju možeš slobodno podpisati da si napravio u sklopu projekta ;) Arnel (razgovor) 16:29, 11 april 2021 (CEST)

@Arnel Ako može mala pomoć, gdje šta kako :D BalkaNGameS (R) 16:37, 11 april 2021 (CEST)
Sve što trebaš napravit jest to da staviš šablon na stranicu za razgovor o članku kao na npr. ovoj stranici Razgovor:Võhandu (rijeka) i naravno prilagodiš podatke (mislim da je za oba članka tema Društvo). Onda još samo dodaš svoj članak ovdje -> Wikipedia:CEE Proljeće 2021.
Aha, evo riješeno je, hvala puno kolega :D BalkaNGameS (R) 09:27, 12 april 2021 (CEST)
Hvala na sudjelovanju u projektu...samo tako pa da stignemo azerbejdžance.--AnToni(R) 10:50, 12 april 2021 (CEST)