Razgovor s korisnikom:Begla

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

Begla, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Uvod u Wikipediju

Odgovor[uredi izvor]

Pozdrav, članak koji ste napisali treba srediti, pogledajte druge članke kako se oblikuju, formatiraju, stavljaju interne linkove, podnaslove i slično. Oznaka za brisanje služi samo kao podsjetnik da se članak obriše ako se ne sredi članak do zadatog roka (obično 7 do 10 dana). --سلام - C3r4r2d2 10:02, 9 mart 2017 (CET)

"Prikaži izgled"[uredi izvor]

Molimo Vas da za provjeru izgleda stranice koristite dugme "Prikaži izgled".
Učestalim korištenjem dugmeta "Sačuvaj stranicu" opterećujete nedavne izmjene i historiju članka. Hvala na razumijevanju.
Slika prikaži izgled.png

Jasminko Šarac[uredi izvor]

Malo sam Vam pomogao uređivanjem članka Jasminko Šarac te se nadam da ćete pročitati dobrodošlicu te se na taj način upoznati sa stilom pisanja članaka na wikipediji. A u međuvremenu doradite članak i dodajte reference. --Golden Bosnian Lily (r) 18:49, 9 mart 2017 (CET)