Razgovor s korisnikom:Branka France

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

Branka France, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod


Zivotinje[uredi izvor]

Sad sam provjerila kategoriju zivotinje i vidim da imamo malo clanaka o zivotinjama. Ovo sto imamo, vecinom su nazivi u mnozini, tako da i ti mozes nastaviti u tom stilu. Lako je napraviti preusmjerenje sa jednine na mnozinu. :) Bitno je da clanci postoje, a sve ostalo se da rijesiti putem preusmjeravanja. Srecno u daljem radu. Poz - Zumbulka 22:55, 20 februar 2007 (CET)

Postoji vec Šablon:Taksokvir, ali ja nemam pojma oko toga, jer ga nisam nikad koristila. Znam samo da ga je Demicx napravio, a ti bome bujrum, koristi ga ako znas :) - Zumbulka 23:14, 20 februar 2007 (CET)

  • Hvala velika, na pomoći i na organizovanju raje :) Kada svratiš u Sarajevo javi, imaš veliku čokoladu od mene :) ali ne šalim se Ado 01:54, 21 februar 2007 (CET)

Timbuktu[uredi izvor]

Članak je odličan. Mislim da ništa nije suvišno, samo ću ga standardizovati prema bosanskom pravopisu. Emir Kotromanić 14:26, 4 juli 2007 (CEST)

THX! :)--Amir pitaj 21:21, 14 februar 2009 (CET)