Razgovor s korisnikom:Crazy&Confused

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

Crazy&Confused, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Uvod u Wikipediju

Slovojedenje[uredi izvor]

Može biti ili mezonefrički (više je rezultata za to) ili mezonefroNski. *Mezonefroski nikako. Kao ni *predvorIje. – KWiki (razgovor) 13:03, 29 juli 2020 (CEST)[odgovori]

A enklitike nikad ne mogu doći nakon interpunkcijskog znaka (tačke, zareza, crte, zagrade, bilo kojeg) ili tamo gdje je u govoru prirodna pauza. Vidjeti ovo. Obratite pažnju na to i popravljajte bez izuzetka. Dakle, ne može nešto tipa "XY (drugi naziv) je...", može samo "XY (drugi naziv) jest..." (ili "jesu", ako je množina). Prve rečenice prepune su ovoga svuda, a naročito u člancima koje Vi radite. – KWiki (razgovor) 12:06, 6 oktobar 2020 (CEST)[odgovori]

Hajrudin H.[uredi izvor]

"Ovu sliku je njen vlasnik autorskih prava predao u javno vlasništvo. Ovo se odnosi na cijeli svijet." – napisali ste da je iz arhive ANUBiH. Imate li ovlast tvrditi ovo u ime Akademije (ako se ona podrazumijeva kao vlasnik autorskih prava)? Je li je Akademija predala u javno vlasništvo i postoji li pismena potvrda za to? Ako jest, nikakav problem. Ako nije, bit će izbrisana čim prije. Ne možete postavljati slike ovdje kako ste zamislili. – KWiki (razgovor) 17:05, 3 novembar 2020 (CET)[odgovori]

Da! I vrati stranicu!!! Crazy&confused (razgovor) 23:41, 19 novembar 2020 (CET)[odgovori]