Razgovor s korisnikom:Dacho

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Do sada ste se možda već upoznali sa konceptom rada ovog projekta, a ako niste, posjetite Vrata zajednice gdje možete naći dosta korisnih informacija.

Svaki početak zahtijeva malo navikavanja pa Vam savjetujemo da aktivno komunicirate sa ostalim korisnicima. Na taj način ćete se navići na standarde i lakše ćete naći svoje mjesto u zajednici.

Opća pitanja možete postaviti na Čaršiji ili možete direktno diskutovati sa ostalim korisnicima na njihovim stranicama za diskusiju. Korisne stranice za upoznavanje s isključivo jezičkim pitanjima su pravopis i pravilno pisanje riječi.

Također vrlo korisna stranica je Nedavne izmjene gdje možete pratiti trenutne aktivnosti i izmjene na ovoj Wikipediji.

U diskusijama svoj potpis možete ostaviti navođenjem četiri puta zaredom znaka tilda (~).

Molimo Vas da vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka.

Još jednom dobrodošli i puno uspjeha u radu. --Harač 00:24, 30 januar 2006 (CET)

Slike[uredi izvor]

Slike postavljene na Wikipediju moraju imati izvor i dozvolu od vlasnika prava nad slikom. Osim toga Ime Slike.jpg se nemože koristiti kao naslov nego se naziv slike mora definirati. Npr. Grb_RK_Goražde.jpg ili slično. Zamolili bi Vas da ne postavljate slike bez izvora i licenci jer se brišu. Pozdrav --Seha 12:39, 1 decembar 2008 (CET)

Slika grba RK Goražde sa nazivom Slika:Ime slike.jpg je obrisana radi neadekvatnog naziva. Molim vas da ponovo postavite sliku sa adekvatnim nazivom, kao i da navedete izvor slike i licencu po kojoj se slika može koristiti na wikipediji. --Smooth O 19:17, 1 decembar 2008 (CET)