Razgovor s korisnikom:DarkMagicianGirl

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

DarkMagicianGirl, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani. Smooth O 23:17, 7 februar 2008 (CET)Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Uvod u Wikipediju

Slike i licence za iste[uredi izvor]

Vaša slika će, vjerovatno, biti obrisana ukoliko ne dodate šablon za licencu na istu. Molim Vas da vodite računa o tome.. Ako imate pitanja, slobodno mi se obratite na stranici za razgovor.. --Kal-El 22:07, 3 mart 2008 (CET)

Yu-Gi-Oh! GX[uredi izvor]

Hej hvala ti što si uradila na članku Manje važni studenti Akademije Dvoboja, samo jedna mala sugestija pokušaj koristit književne riječe jer si napisala naprimjer profić,rečenice su malo prekratke,a pokušaj da ne koristiš toliko hrvatski jezik ili ako to ne možeš ja ću ispravljati te sitnice važno je da radiš jer ja se sa Yu-Gi-Oh! GX patim već dvi godine sam i malo pomoći u početku.U nekim sam stvarim nadmašio i engleze oni nemaju članak o duel akademiji.Hvala ti na pomoći jer da nije tebe bilo ko zna ko bi me motiviso da uradim onoliko rubrika, a odlično si napisala čak ne treba ni prevodit sa engleskog.Ako hoćeš radit sa mnom na projektu izvoli treba malo truda al većina je urađena.Nedim 01:44, 9 mart 2008 (CET)

Nije naveden izvor slike „Slika:3019565.jpg[uredi izvor]

Hvala vam za postavljanje Slika:3019565.jpg. Primijetio sam da u opisu slike nije izjašnjeno ko je kreirao sliku, dakle status licence (copyright-a) je nejasan. Ako ste vi kreirali tu sliku, onda trebate pojasniti zašto mi imamo prava da je koristimo na Wikipediji (pogledajte spisak šablona za slike). Ako vi niste kreirali sliku, onda morate objasniti gdje ste je pronašli i sl., u većini slučajeva link na stranicu gdje ste je pronašli i uslove upotrebe sadržaja te stranice.

Ako slika nema copyright oznaku (šablon), onda se treba dodati. Ako ste vi kreirali/uslikali sliku, audio ili video onda se može koristiti {{GFDL-ja}} šablon da bi slika bila postavljena pod GFDL licencom. Ako vjerujete da slika udovoljava kriterijama poštene upotrebe (engleski: fair use), onda koristite šablon kao {{fairuse}} ili neki od primjerenih šablona. Pogledajte Wikipedia:Šabloni za slike za cijelu listu šablona koji se mogu koristiti. Ako ste postavili još datoteka, molimo vas da provjerite i njihov izvor također. Spisak datoteka koje ste postavili možete naći ovdje. Slike bez izvora i bez pravilnih copyright šablona će biti obrisane sedmicu dana nakon postavljanja. CER@ 09:18, 22 maj 2008 (CEST)