Razgovor s korisnikom:Deluxedunk

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

Deluxedunk, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

--EdinBot (razgovor) 20:18, 14 april 2019 (CEST)

Nada Miletić[uredi izvor]

Malo smo doradili i formatirali članak Nada Miletić. Možda u promjeni možete naći nečega korisnoga. Nastavite sa radom, dobrodošli i pozdrav! Ako imate pitanja i trebate pomoć, slobodno se obratite! --AnToni(R) 21:18, 14 april 2019 (CEST)

Pozdrav @AnToni. Hvala na dobrodošlici. Još uvijek se učim kako da pišem članke ovdje, pa će mi trebati pomoć. Imam jedno pitanje, kakva je politika u vezi sa postavljanjem slika iz naučnih publikacija? Ja imam sliku navedene osobe, ali prema pravilima ne mogu da je postavim jer nemam dozvolu autora. Deluxedunk (razgovor) 21:25, 14 april 2019 (CEST)Deluxedunk
Slike se generalno postavljaju na commonsu, mada se mogu postaviti i lokalno na ovom jezičnom prokjektu. Ukoliko fotografija krši autorska prava, ne bi trebali da je postavljate. Ukoliko ste autor fotografije, možete ih postaviti uz navođenje odgovarajuće licence npr. korištenjem ovog alata na commonsu.--AnToni(R) 21:35, 14 april 2019 (CEST)

Hvala još jednom!Deluxedunk (razgovor) 22:10, 14 april 2019 (CEST)Deluxedunk