Razgovor s korisnikom:Geo.tz

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

Geo.tz, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

"Prikaži izgled"[uredi izvor]

Molimo Vas da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled".
Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu Nedavne izmjene i historiju članka. Hvala na razumijevanju.
Prikaži izgled.jpg

Napomena[uredi izvor]

"Infobox mountain" sinhronizirana je; ne treba prevoditi parametre (lijevo od znaka jednakosti), samo njihove vrijednosti (desno od znaka jednakosti). Hvala na pomoći oko Vezuva (ja sam ga mislio srediti kad se riješim nekih stvari van Wiki), ali trebaš voditi računa o tome da ne napraviš dupli posao. Svakome je lakše vratiti izmjenu nego popravljati za nekim. Što ne znaš, pitaj. Tu smo. -- KWiki (razgovor) 21:52, 20 juni 2015 (CEST)

Mogu ga ja još doraditi, takođe ako ima geoloških članaka, geografskih ili sličnih kao Vezuv, moram tamo i pravopis sredit Geo.tz (razgovor) 10:48, 21 juni 2015 (CEST)
Samo izvoli kad si već uhvatio zalet. :-) A ja sam tu ako bude nekih pitanja, naročito pravopisnih (to mi je struka, mada mi je prva ljubav geografija, a ni geologija mi nije mrska; pokrivam više oblasti, kao i većina nas redovno aktivnih, pa dosta od onoga što bih želio uraditi jednostavno stoji i čeka na red; iz geografije sam se ograničio na planine i vulkane). Geologija nam je svakako deficitarna (klikni), pa sve što uradiš bit će dobrodošlo. P. S: Za pravopis pogledaj ovo. -- KWiki (razgovor) 11:58, 21 juni 2015 (CEST)
Super, odradicu ja dosta toga, samo ne znam kako stavljati izvore kad su mi izvori moje knjige, biljeske i znanje? Geo.tz (razgovor) 13:18, 21 juni 2015 (CEST)
Isto kao i sve druge. :-) Trebaš prvo malo prokopati po netu i postaviti izvore koji su svima dostupni (ako ih ima; jezik ne mora biti B/H/S), a knjige su, recimo, sekundarni izvori. Napomena: Knjige su zaštićene autorskim pravima i iz njih se ne smije doslovno prepisivati, osim ako postoji pismena dozvola vlasnika autorskih prava (isto važi za bilo šta što je pod autorskim pravima), ali može se prepričati vlastitim riječima. P. S: U člancima se moraju koristiti č, ć, đ, š i ž, pa da imaš u vidu. Ovdje ne moraju (ako imaš neko tehničko ograničenje na uređaju kojim se koristiš). -- KWiki (razgovor) 13:35, 21 juni 2015 (CEST)
Zdravo, nije me bilo neko vrijeme ali primjetio sam jednui stvar vezanu za OKK Sloboda Tuzla da je spojeno sa člankom Sloboda Dite, i da je tu dosta netačnih informacija, mislim da to treba razdvojiti na 2 članka, jer je OKK osnovan 2007, a KK je ugasen. Navijac sam pa mi ovakve "podvale" smetaju. Geo.tz (razgovor) 03:19, 1 juli 2015 (CEST)
U historiji je bilo još veliki broj slučajeva preimenovanja klubova. Ako je OKK nasljednik a KK ugašen onda u članku koji ste naveli treba napisati da je do tog datum igrao pod tim i tim imenom. Drugo bi bilo ako je novi klub nastao iz ničega onda ste upravu i treba napraviti zasebne članke. Ovako kako ste opisali treba imati samo 1 članak kako sam objasnio. --سلام - C3r4r2d2 07:30, 1 juli 2015 (CEST)