Razgovor s korisnikom:Hazbulator

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

Hazbulator, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

Kad dođeš ovamo, javi se da se upoznamo. --C3r4r2d2 07:31, 7 maj 2015 (CEST)

Pozdrav još jednom i hvala na unblocku. Inače, zovem se Adnan imam 17 godina, gimnazijalac, volim historiju BIH, Bošnjaka, najviše istražujem od perioda 1878 pa sve do i tokom agresije.

Tokom rada na en.wikipedia sam krenuo u "kampanju" proširivanja članka za koje zaista ima malo informacija. Skoro urađeni članci, tu su i neki sa malo izvora na internetu: Zeleni kadar, Sutorina dispute, 1992 anti-war protests in Sarajevo i trenutno radim na članku o Mladim muslimanima (ali onoj historijskoj i prvobitnoj organizaciji). Inače iz Breze sam. Hazbulator (razgovor) 14:14, 7 maj 2015 (CEST)

Dobrodošao još jednom. Ako šta zapneš javi. Lijepo je vidjeti mlađe korisnike, na mladim svijet ostaje. --C3r4r2d2 14:18, 7 maj 2015 (CEST)

Hmelj[uredi izvor]

Članak izgleda dobro, ovdje možeš pisati u glavnom imenskom prostoru (GIP), nema potrebe praviti podstranice. Možeš i podstranice praviti pa kad središ članak skroz prebaciš u GIP. Još jedna stvar: treba kad kliknem na tvoj potpis da mi prebaci na tvoju stranicu. Moožeš li to popraviti? Npr. umjesto Hazbulator™ unesi Hazbulator™ Pozdrav, Munja-x86 (razgovor) 15:14, 10 maj 2015 (CEST)

Alternativno, ako želiš zadržati žutu boju, koristi Hazbulator™. Mada bi možda trebao dodati i link za stranicu za razgovor. --Srdjan M(razgovor) 15:26, 10 maj 2015 (CEST)
Nije problem brate, promijenio sam potpis. ;) Inace hvala na odgovoru vezano za članke. Hazbulator™ (razgovor) 17:24, 10 maj 2015 (CEST)
Update, promijenio sam sig da ima sve što je potrebno, tačan je code apsolutno ali opet nece da prikaze link za (razgovor) iz nekog razloga.

Hazbulator™ (razgovor) 17:30, 10 maj 2015 (CEST)

Već se nalazimo na tvojoj stranici za razgovor, na koju link i usmjerava. Zato ne možeš kliknuti. Probaj na mojoj stranici potpisati se, vidjet ćeš razliku! --Munja-x86 (razgovor) 17:34, 10 maj 2015 (CEST)
Da, s tim sam upoznat ali, kada sam probao na drugom page-u, nije bilo, tek sam shvatio da sam zaboravio jedno "]" u codu, da sada radi. Hvala. ;) Hazbulator™ (razgovor) 17:36, 10 maj 2015 (CEST)