Razgovor s korisnikom:Homo ludens erectus

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

Homo ludens erectus, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

--EdinBot (razgovor) 18:21, 24 maj 2018 (CEST)

Standardna ponuda[uredi izvor]

Imaju oni nešto na EN Wiki što se zove "Standard offer". Može se zatražiti preko nekog od korisnika nakon godine dana koja mora biti čista, tj. da se ne prave sock-puppeti (dodatni računi), da se ne uređuje Wikipedija i da se ne ponavlja ono što je dovelo do blokade. Ne znam da li važi standard offer za globalni blok, ali treba pitati na meti. --Munja (razgovor) 01:01, 26 maj 2018 (CEST)

Znaš li?[uredi izvor]

Znaš li ko je pokrenuo kampanju? Išao je do te mjere da je isključio cijeli Ingeb, iako tamo niko nije bio moj dvojnik. Neki, koji znaju za ovu moju aktivnost, pitali su zašto su - ni krivi ni dužni - blokirani. Za neke znam i imena. Tako je, npr. Falconbos jedan vrijedni mladi doktor nauka. U čiju korist idu takve ishitrene odluke?

Znači sve dublje toneš u paukovu mrežu što se opireš. Prva stvar je da moraš prestati praviti nove račune. Druga stvar ne pokušavaj da komuniciraš i sa kim na Wikipediji, jednostavno nemoj ulaziti i koristiti Wikipediju godinu dana. Onda se obrati za standard offer, navodeći da si skontao da ono što si radio dosad ne valja, da nećeš više ponavljati iste greške i uputi molbu za deblokadu. Znam kako ide procedura, been there - done that. I ja sam bio blokiran radi više računa na EN Wiki i dok nisam pročitao kako-šta i primijenio saznato, nisam bio deblokiran. Dakle, manje tvrdoglavosti, mani se Wiki ako nećeš mirne glave raditi i po pravilima. Prijateljski savjet. --Munja (razgovor) 02:33, 26 maj 2018 (CEST)