Razgovor s korisnikom:Kahriman/Arhiva 3

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Romilda[uredi izvor]

Ono u članku Romilda Vane u posljednjoj rečenici nije skroz točno: I'm a Dan lover ne znači ...Danova ljubavnica ?! :-) Nego prije nešto kao obožavateljica. Pozdrav MayaSimFan 01:12, 29 august 2006 (CEST)

Ah, pa dobro. Ako ti misliš tako, ti slobodno prepravi, ali Encartina definicja kaže da se lover odnosi na seksualnog partera što bi u našem jeziku odgovaralo ljubavnici. Ali kažem ti, meni je svejedno. :) --Kahriman 12:33, 29 august 2006 (CEST)
Tek sam sad vidjela odgovor. Da, ma nije ni važno, ali bila bi ljubavnica da piše I'm Dan's lover, ovako je nešto bliže obožavateljici (fan) :-) Pozdrav MayaSimFan 21:08, 29 august 2006 (CEST)

Administrator[uredi izvor]

Kandidovao sam te za administratora ;) Već imaš 5 glasova "za", znam da odavno želiš biti administrator a i pravo je vrijeme za to. Lijepi pozdravi, --Emx 12:36, 29 august 2006 (CEST)

Najljepša hvala na kandidaturi. :) --Kahriman 12:39, 29 august 2006 (CEST)

P.S. Hvala na onim svim pohvalama i zar već imam preko 4000 izmjena? :)

Da, imaš. Pogledaj ovo. --Emx 12:45, 29 august 2006 (CEST)
Hehe, nisam odavno sebe kontroliso. A obično kotrolišem sve druge korsnike, zbog nagrada. --Kahriman 12:50, 29 august 2006 (CEST)

Bezjak[uredi izvor]

Ako ćeš prebacivati članak bezjak na hr wikicu stavi ga pod Bezjak (Harry Potter). Za objašnjenje pogledaj svoju stranicu za razgovor na hr wiki. Pozdrav --MayaSimFan 18:34, 30 august 2006 (CEST)

OK. Nema problema. --Kahriman 18:44, 30 august 2006 (CEST)

Bgcolor i fgcolor :-)[uredi izvor]

Evo mene opet. Što misliš koje bi boje bile prikladne kod pojedinih likova? Na primjer na en wiki su to dogovorili ovako. Ili bi mogli staviti boje po domovima, ali onda je pitanje što s onima za koje ne znamo dom. Ovo te pitam da se ne mislimo svaki put koju boju staviti, a da ipak dobro izgleda :-)). Pozdrav --MayaSimFan 23:04, 30 august 2006 (CEST)

Što se tiće domova učenika tu se slažem. Trebali bi biti po bojama. A za one kojim ne znamo dom... Pa i nemamo članke o takvim! (osim plačljive Myrtle, ali je ona roza). Mislim da bi pripadnici Reda feniksa trebali biti sa plavom (eventualno crvenom), a smrtonoše sa zelenom podlogom. Za zaposlenike Ministarstva ne znam, možda crvena? Mada mi to nema neke veze sa vlašću u Britaniji (!?), a ni sam Ministarstvom. Ostali (kao Filch) bi trebali biti sa žutom odnosno zlatnom podlogom. To ti je moje mišljenje, pa ti vidi. :)) --Kahriman 00:07, 31 august 2006 (CEST)
Da, ovo za domove stoji, ali nekako mi više za članove Reda feniksa ide zlatna/žuta (možda baš zbog feniksa i vatre), a za smrtonoše crna. Za Ministarstvo ni nemam neku drugu ideju osim crvene. A Filch rozo (!?) :-)) ili bijelo, ili crveno (ovisi kako gledaš na to kome je vjeran - nikome posebno ili Ministarstvu magije posredno preko one Umbridge žene :-)). Mislim da se oko ove teme vjerojatno totalno razilazimo :-S --MayaSimFan 00:24, 31 august 2006 (CEST)
Razilazimo? Uvijek možemo naći kompromis :) Što se tiće smrtonoša, narvno mmogu biti i crni, slažem se oko toga. Crna simbolizira smrt (a zelena Slytherine). A da ministarstvo stavimo plavo? (royal colour). Filch rozo? :D Ne znam... Trebali bi imati i neku neutralnu boju, bijelu ili nešto tako, za ovakve slučajeve. Za Red feniksa, ja bih možda uzeo prije crvenu nego zlatnu (Gryffindor, vatra, i feniks u filmu). --Kahriman 00:35, 31 august 2006 (CEST)
Da, slažem se. Dobra ideja, može Ministarstvo plavo. Za ove za sad nepoznate bijela (zato što će se kad izađe sedma knjiga većina opredijeliti), ali ne znam, mene ipak za Red feniksa vuče zlatna (vjerojatno zato što mi se ne da mijenjati boja na 140 članaka :-)) --MayaSimFan 00:43, 31 august 2006 (CEST)
Nek ti bude ;) --Kahriman 00:45, 31 august 2006 (CEST)
Aaaa, hvala. Evo obećavam sljedeći kompromis je tvoj (boje na portalu :-)))) E, pogledaj ovu Harry Potter wikipediju na to sam slučajno naletila. Članci isti ko na en wiki, ali ih je lakše pronaći :-) --MayaSimFan 00:53, 31 august 2006 (CEST)
Hehe. Nema veze, ipak dame imaju prednost :)). Jao, ovim iz Wikimedia Fondacije stvarno treba smanjiti donacije ;). Ovo je super. Može nam poslužiti u pisanju novih članaka. E ova rubrika sa lijeve strane, sa spiskom tema, možda bi nešto slično mogli ukomponovati na portal? Šta misliš? :) --Kahriman 01:03, 31 august 2006 (CEST)

Da, bilo bi super. Taj popis ti zapravo dođe na nešto između sadašnjih potkategorija i onog popisa na dnu članka Harry Potter. Uf, treba još napisati hrkana i hrpu magičnih bića i onda pooortal. :-) Jedva čekam --MayaSimFan 11:39, 31 august 2006 (CEST)

Ja ću još raditi na prilagođavanju sadašnjih članaka na bs wiki. Čim to završim pomoći ću ti :) --Kahriman 18:22, 31 august 2006 (CEST)

E, samo da utvrdimo zvanično boje:

  • Red feniksa podloga-zlatna; slova-crna
  • Smrtonoše podloga-crna; slova-bijela
  • Ministarstvo magije podloga-plava; slova-srebrna
  • Gryffindor podloga-crvena; slova-zlatna
  • Rawenclaw podloga-plava; slova-srebrna
  • Slytherin podloga-zelena; slova-srebrna
  • Hufflepuff podloga-žuta; slova-crna
  • Ostali podloga-bijela; slova-crna

Ako imaš prigovor, reci. Pozdrav --Kahriman 16:41, 1 septembar 2006 (CEST)

Wikicitat[uredi izvor]

Pozdrav. Vidim da se zanimate za književnost (bilo koje vrste), pa me zanima da li imate neke citate koji bi se mogli objaviti na [wikicitat/bs]? --Harač 01:20, 31 august 2006 (CEST)

Evo upravo planiramo otvoriti Harry Potter portal (za nekoliko dana). Na portalu će biti stalna rubrika Citati sa nekoliko citata iz Harry Pottera. Rado ću ih prepisati i na wikicitate. Pozdrav --Kahriman 01:25, 31 august 2006 (CEST)

Kategorija:Države Svijeta[uredi izvor]

U redu, Pozdrav Vseferovic 22:55, 31 august 2006 (CEST)

Rješavanje statusa slika[uredi izvor]

Postavi si {{screenshot-film}} na [1]. Da li to znači da je novi prijedlog usvojen? :S ne shvatam --Emx 21:08, 1 septembar 2006 (CEST)

Pa koliko ja vidim niko se ne protivi, svi su za. A i načaršiji sam postavio pitanje, jel idemo po novom, pa mi neko reće (mislim ti) da odmah idemo po novom. Treba li staviti na glasanje? Hajmo to odmah uraditi! --Kahriman 21:31, 1 septembar 2006 (CEST)
Glasanje sam i htio, ako je potrebno. --Emx 21:42, 1 septembar 2006 (CEST)
Ma evo stavio sam na glasanje. Mislim, dosad se niko nije usprotivio, a ne vidim ni zašto bi. Pozdrav --Kahriman 21:45, 1 septembar 2006 (CEST)

Re:boje[uredi izvor]

Slažem se sa svime, ali mislim da bi kod Gryffindora bilo bolje podloga crvena, slova crna zato što sam probala varijantu crveno-zlatno i nije baš najsretnije rješenje, ali ne smeta - može i crveno-zlatno. I imam pitanje za prioritete - što je važnije, dom ili odanost (Red feniksa, Ministarstvo...)? Malo kompliciram, sorry :-)) Pozdrav --MayaSimFan 21:26, 1 septembar 2006 (CEST)

Pa ne znam. Ja bih prednost dao domu, ali samo kod sadašnjih učenika. Kod ovih što su završili školovanje, treba staviti sadašnji status, a kod učenika dom (jer iako podržavaju Red ili Ministarstvo, oni nisu članovi tih institucija). Šta ti misliš? --Kahriman 21:35, 1 septembar 2006 (CEST)
Slažem se. To je ionako navedeno u rubrici vjernost. U svakom je slučaju bolje označiti trenutni status, a onda moramo biti ažurni kad izađe sedma knjiga, ali to mi je još daleko :-(( E da, počela sam stavljati citate na hr wikicitat tako da nam ne usfali kad krene portal. I da te pitam što misliš o rubrici izabrana slika za portal? Znam da nije uobičajeno, ali mogli bi napraviti iznimku. --MayaSimFan 21:49, 1 septembar 2006 (CEST)
Može, ali imamo li dovoljno slika? Najviše naših slika su ustvari portreti likova ili eventualno snimak nekog mjesta? Koje slike predlažeš i koliko često bi se mijenjale? --Kahriman 22:35, 1 septembar 2006 (CEST)
Pa baš takve i stavljati, ali i fan drawinge. Pogledaj malo art ovdje za početak su čisto dosta ovi crteži (ima baš zgodnih), a mogu i neke zgodnije slike iz filmova. Npr. ona u članku o Ulici Nokturno ili slike Zakutne ulice iz članka čarobnjački svijet. Što misliš? Eh, a mjenjanje je čisto druga stvar, mislim da ne bi trebalo prečesto - možda u većim razmacima (svaka dva-tri mjeseca ???) baš zbog količine slika i crteža (ili ću ja biti prisiljena crtati, a vjeruj da to baš nije najbolje rješenje :)) --MayaSimFan 22:56, 1 septembar 2006 (CEST)

Ej, ajde dođi na hr irc ako ga imaš. Pliz :-)) --MayaSimFan 22:58, 1 septembar 2006 (CEST)

Hvala na dobrodošlici, ovdje ću uglavnom doprinositi na ketegoriji:Hemija, anatomija i biologija... Sve ono što je potrebno... :-)

Pozdrav --Luka Krstulović 20:40, 3 septembar 2006 (CEST)

Umbridgeova[uredi izvor]

Hvala na obavijesti, dopunila sam članak na hr wiki. Super si ga napisao. Možda si primijetio da sam ja već promijenila boje. Samo kad sam ih počela mijenjati sam shvatila da Ministarstvo i Ravenclawi imaju iste boje pa sam na Ravenclawima stavila plavo-crnu kombinaciju po nekoj logici da svi domovi imaju crna slova :-))) Kod Ministarstva sam ostavila plavo-srebrno. Što misliš o tome? Za onu esenciju nisam skroz sigurna, ali mislim da u knjizi nije dano ime. Pozdrav --MayaSimFan 17:45, 4 septembar 2006 (CEST)

Slažem se za slova - neka sva budu crna (crna boja je simbol Hogwartsa - svi učenici su u crnim pelerinama). A ako esencija nema ime, onda OK. :) --Kahriman 16:28, 5 septembar 2006 (CEST)

Edits[uredi izvor]

Ko prati broj izmjena na ovoj Wikipediji? Vseferovic 22:21, 10 septembar 2006 (CEST)

Pa obično, kad stignem, to ja uradim, jer sam ja jedini u wikitimu za nagrade, to je usko vezano nagrade, ja uradim. Upravo sam primjetio da si prešao 2000 izmjena, zato ti slijedi nagrada i moje čestitike! --Kahriman 22:26, 10 septembar 2006 (CEST)
Hvala, mislim da bi trebalo vise ljudi biti u wikitimu za nagrade. Nije to bitno ali je tezak i dug proces gledati za svakog korisnika. Vseferovic 22:32, 10 septembar 2006 (CEST)
Bujrum, priključi se. Nikad nas viška. :)) --Kahriman 22:37, 10 septembar 2006 (CEST)

Šabloni za slike[uredi izvor]

Ne moraš više sam u sažetak unositi ==Licenca== i sl., već smao odaberi prikladan šablon sa padajuće liste na Special:Upload. Stavio sam sve dostupne na listu. --Emx 11:10, 17 septembar 2006 (CEST)

Viudio sam, super je. --Kahriman 11:11, 17 septembar 2006 (CEST)

Administracija[uredi izvor]

Selam Kahrimane. Dodijelio sam ti administratorske privilegije. Cestitke i sretno u daljem radu. --Emir Kotromanić 19:40, 19 septembar 2006 (CEST)

Selam Emire. Hvala na podršci i na glasu koji si mi dao. Nadam se da ću u budućnosti još više doprinositi wikipediji. --Kahriman 19:59, 19 septembar 2006 (CEST)

Šabloni za horoskop[uredi izvor]

Ova crvena uopšte ne valja. --Emx 22:01, 25 septembar 2006 (CEST)

Upravo sam ti ostavio poruku na tvojoj stranici. :) --Kahriman 22:03, 25 septembar 2006 (CEST)

upitnik[uredi izvor]

Možda sam pogrešno shvatio koncept,ovog servisa , ali nevidim razlog zašto nije ostao link koji sam spremio u rubriku zanimljivosti za grad Odžak . Konkretno neradi se o samo reklamiranju , niti nekoj pokvarenoj namjeri , samo je link do bloga koji sadrži zanimljive slike sa otvaranja džamije u odžaku , malo slika koje su zanimljive vjerovatno samo pravim zaljubljenicima grada Odžaka. Nastranu to što se predstavljam kao "irget dizajn" to mu dođe više kao ironija na neke naše lokalizme, a ne kao ozbiljna firma koja se bavi dizajnom. Možda se varam ali imam osjećaj da ste namjerno skinuli link koji sam postavio,a što se tiče gramatike ,možda i ja štogod pogriješim ali nije ni čudo , svi elektromonteri su posebni. Možda... moje ime je Husein Zolotić - Irget -------> [2]

Pogledaj http://bs.wikipedia.org/w/index.php?title=Od%C5%BEak&diff=prev&oldid=148406 . To si ti dodao, a na Wikipediji se to smatra samoreklamiranjem. Ne možeš tek tako staviti link na irget_dizajn grupu koja nema nikakve veze sa saim Odžakom. Wikipedia ne služi reklamiranju! --Emx 01:38, 1 oktobar 2006 (CEST)
Kao što vam je objasnio korisnik Emx, Wikipedia nije mjesto za reklamiranje, a vaše su izmjene bile upravo to. Pozdrav --Kahriman 13:43, 1 oktobar 2006 (CEST)

Izmjene[uredi izvor]

Možeš li objasniti ovu izmjenu na mojoj korisničkoj stranici? Stvarno ne razumijem :) Kakvo zlato? :) --Emx 14:33, 1 oktobar 2006 (CEST)

Pa imaš preko 8000 izmjena prema ovom brojaču. Prema pravilniku wikipedije o nagradama korisnik kojim ima preko 8000 izmjena dobiva zlatnu medalju sa zastavom. Još jednom čestitam. --Kahriman 15:20, 1 oktobar 2006 (CEST)

Vraćanje izmjena[uredi izvor]

Pazi kad vraćaš izmjene, ovaj put si vrati na stariju verziju bez ikakvog razloga, anonimni korisnik je samo dodao interwiki. To se ne treba vraćati, i pazi ubuduće šta radiš. --Emx 19:31, 3 oktobar 2006 (CEST)

Ma pazim ja, ali provjeri gdje vodi interwiki. Članak ne postoji. --Kahriman 19:35, 3 oktobar 2006 (CEST)
Članak postoji, pogledao sam. --Emx 19:37, 3 oktobar 2006 (CEST)
Link vodi do fr:Pare-feu_personnel, a članak ne postoji. --Kahriman 19:40, 3 oktobar 2006 (CEST)
Ajd da se ne svađamo, pogledaj Slika:Screenshot-1.png. --Emx 19:51, 3 oktobar 2006 (CEST)
E pa stvarno ne znam. Nisam ja reko da ti lažeš, ne trebaš mi dokazivati. :) I zar ti misliš da bi ja čejfa radi vratio korisnu izmjenu, ne provjeriviši? Očigledno postoji problem sa wikipedijom ili internetom. Ja sam osvježio keš, nidalje ne vidim stranicu, a očigledno ne vidi ni Demicx, jer je i on uklonio link. Dalje probo sam i sa Internet Explorerom (inače koristim Firefox), ni sa njim ne vidim stranicu. --Kahriman 19:59, 3 oktobar 2006 (CEST)
Meni radi, nisam imao nikakvih problema. Ako vama dvojici ne radi, onda možemo taj problematični link komentirati (sa <!-------->). Ne shvatam ni ja, meni radi. Vjerujem da ti nemaš apsolutno nikakvih razloga da to bezveze brišeš, a ni Elmir. Ovdje se radi o wiki problemu, mi nismo krivi. Ajd pa vidi za ovo šta ćemo. LP, --Emx 20:05, 3 oktobar 2006 (CEST)

Pyramid[uredi izvor]

Ne Hvala Kahriman nisam trenutno hteo nista raditi ili mjenati na RS - Republici Srpskoj mozda negdje kasnije, samo me interosvalo zasto je to tako.

Korisniče Pyramid, ako želite nešto da mijenjate možete promjene predložiti na stranici za diskusiju, a zajednica će o tome odlučiti. Inače, u bosanskom jeziku ne postoji ekavica, informacije radi, pa je pravilno reći "htio" umjesto "hteo", kako Vi pišete, a ovdje smo da se naučimo i osnovama našeg jezika, kao i da se međusobno pomažemo. Lijep pozdrav. Emir Kotromanić 20:18, 7 oktobar 2006 (CEST)

Pozdravni šablon[uredi izvor]

A što ovo obrisa Razgovor sa korisnikom:Mevludin pa ga kasnije opet napravi? Valjda je slučajno ;) --Emx 21:59, 7 oktobar 2006 (CEST)

Ma jok. Stavio si šablon na korisničku stranicu, a ne na stranicu za razgovor. --Kahriman 22:00, 7 oktobar 2006 (CEST)

Krivonja :)[uredi izvor]

Bok Kahriman. Ja sam nekako prešla na druge teme, trebalo mi je malo odmora od Pottera :)), ali vjerojatno ću se sad, između ostalog, ponovno posvetiti člancima vezanima uz njega. Za to sam vrijeme (odmora :)) složila hr:Portal:Film (reci mi kako ti se sviđa?) i većinom kategorizirala, dopunjavala i općenito sređivala članke. Kneazle bi u prijevodu bio Žustrica.

Ma portal možemo složiti bilo kad, ali sad je teško naći vremena zbog škole i svih obaveza. Već duže pripremam članak o magičnim predmetima pa računaj da ću ja to srediti. Članak će vjerojatno biti poduži. Jesi vidio da je Harry Potter proteklog tjedna bio izabrani članak? Pozdrav --MayaSimFan 14:29, 8 oktobar 2006 (CEST)

Da, članak bi trebao biti sličan onome na en wiki. Mislim da bi bilo zgodno imati jedan skupni članak, a ako o nekom predmetu ima više toga za reći u podnaslov gdje se opisuje taj predmet dodamo i poveznicu na opširniju članak (može u naslovu, a može i ono Vidi glavni članak:Ime članka). Za neke predmete ni ne možeš napisati više od dvije, tri rečenice. Pozdrav --MayaSimFan 15:15, 8 oktobar 2006 (CEST)
Može. Ja ću počet' intenzivno raditi na članku, a mogao bi biti gotov negdje krajem tjedna (kad ga dovedem do savršenstva).
Face-grin.svg --MayaSimFan 15:21, 8 oktobar 2006 (CEST)

Nije naveden izvor slike Slika:Damirhadzic.jpg[uredi izvor]

Hvala vam za postavljanje Slika:Damirhadzic.jpg. Primijetio sam da u opisu sliku nije specificirano ko je kreirao sliku, dakle status copyrighta je nejasan. Ako ste vi kreirali tu sliku, onda trebate pojasniti zašto mi imamo prava da je koristimo na Wikipediji (pogledajte iznad za copyright šablone). Ako vi niste kreirali sliku, onda morate specificirati gdje ste je pronašli i sl., u većini slučajeva link na stranicu gdje ste je pronašli i uslove upotrebe sadržaja te stranice.

Ako slika nema copyright oznaku, onda se treba dodati. Ako ste vi kreirali/uslikali sliku, audio ili vdeo onda {{GFDL-ja}} šablon može biti korišten da bi slika bila postavljena pod GFDL licencom. Ako vjerujete da slika udovoljava kriterijama poštene upotrebe (engleski: fair use), onda koristite šablon kao {{fairuse}} ili neki od primjerenih šablona sa Wikipedia:Šabloni za slike#Fer_upotreba. Pogledajte Wikipedia:Šabloni za slike za cijelu listu šablona koji se mogu koristiti. Ako ste postavili još datoteka, molimo vas da provjerite i njihov izvor također. Spisak datoteka koje ste postavili možete naći ovdje. Slike bez izvora i bez pravilnih copyright šablona će biti obrisane sedmicu dana nakon postavljanja. Emx 21:05, 11 oktobar 2006 (CEST)

OK šefe. Evo odoh sad provjerit slike, kolko stignem danas, a ako ne stignem, nemoj brisat slike, staviću licencu ja se nadam do kraja sedmice. --Kahriman 22:09, 11 oktobar 2006 (CEST)
Ne brišem ništa, ti stavi kad stigneš. Ove tvoje ostale slike vezane za Harry Potter sam popravi (šablone), to ne moraš provjeravat. --Emx 22:11, 11 oktobar 2006 (CEST)
E fala ti što stavi sve one silne šablone na Harry Potter slike, sevap ti je :). E, jel ti to ne radi šablon za wikitim? Znaš u čemu je problem, bot ti je promijenio naziv iz {{Šablon:Korisnik:Wikitim}} u {{Korisnik:Wikitim}}. --Kahriman 22:28, 11 oktobar 2006 (CEST)

ovo[uredi izvor]

Bot je samo popravio moj potpis i wiki sintaksu. --Emx 17:53, 12 oktobar 2006 (CEST)

Ma nisam ni gledo šta je bot radio, samo sam vidio da je poremetio usermesage, pa sam automatskih vratio. Ako hočeš, vratiću tvoj potpis. --Kahriman 19:17, 12 oktobar 2006 (CEST)

Commons image[uredi izvor]

Hello Kahriman, the Commons:Image:Sarajevonight.jpg you've uploaded on commons is missing the source. Please notice that the image will be deleted after seven days if no source is given. Thank you. --80.171.68.135 19:31, 12 oktobar 2006 (CEST) (GeorgHH)