Razgovor s korisnikom:MaGa

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Prethodna stranica za razgovor arhivirana je na stranici Razgovor s korisnikom:MaGa/Flow Arhiva 1 na datum 2018-05-30.Commons-emblem-notice.svg

MaGa, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani. Kukac 18:39, 26 februar 2012 (CET)Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

Zašto tražiš svađu, samo bi da se svađate, ovi sa hr.wiki. Imaš svoj projekat pa tamo se svađaj do mile volje, ajde šetaj i kradi na drugim mestima.--Soundwaweserb (razgovor) 17:32, 18 septembar 2016 (CEST)

Makni se ti svejedno, pa ne bi te čovek džabe optužio.--Soundwaweserb (razgovor) 17:35, 18 septembar 2016 (CEST)
Pa može svatko, ali vi sa hr.wiki ste posebni, promovirate fašizam i ustaštvo, e zato. Jel si sad shvatila lipa moja Maga iz lijepe vaše. Ajde dvokorakom, gubi se.--Soundwaweserb (razgovor) 17:40, 18 septembar 2016 (CEST)

Draga moja Maga, lipa moja, ja ne govorim ko ti u prazno, eno tamo na meti vas optužili za svašta [1]. Kako ste vi fini i pristojni, jao svaka vam čast, vaša pristojnost se čula nadaleko. Pobegoše vam svi urednici na srpskohrvatsku vikipediju.--Soundwaweserb (razgovor) 17:52, 18 septembar 2016 (CEST)

Ajde živio 100 godina (jebiga bolje da si žensko), ispravićemo sve greške iz prošlosti do tada. Valjda...--Soundwaweserb (razgovor) 18:00, 18 septembar 2016 (CEST)
Hoćemo, sve će biti dobro.--Soundwaweserb (razgovor) 18:05, 18 septembar 2016 (CEST)
Pa, da.--Soundwaweserb (razgovor) 18:07, 18 septembar 2016 (CEST)

Zašto - zato[uredi izvor]

Eliminiran sam doživotno sa hr.wikipedia zato što sam uradio Lično vrijeđanje? Kakve su to ličnosti kada ih vrijeđa njihovo slobodno odabrano ime korisnika (MaGa) i da su čelenke (MaGa i Bonč) hr.wikipedije.

Na njihove komentare sam odgovorio: Bravo MaGa, bravo čelenko! (koliko se sjećam). Šta je tu uvredljivo?! Kasnije sam pomislio da im je njihov pseudonim bio znakovit. Meni nije... tvrdoglavost mi sada tukne na takvo nešto.

PS:Nakon trajne zabrane, u historiji - povijesti mojih članaka nema Yahadzije, ali je tu MaGa/Bonch! Čestitamo, članci nisu tako loši - za kićenje tuđim perjem...

Spec. pozdravi, Rh+ (razgovor) 18:11, 18 septembar 2016 (CEST)

Mail[uredi izvor]

To bi bilo totalno nepoštovanje privatnosti. E-mail je namijenjen za privatno (a ne javno) komuniciranje i krajnje neodgovorno bi bilo postavljati javno takve stvari. Druga stvar, znamo kakva je vaša politika na hrvatskoj verziji Wikipedije: toji haveri Kubura, Bonč i ostali, zajedno sa tobom bockate korisnike koji nemaju ista politička viđenja (a.k.a nisu ustaški nastrojeni), a zatim na male odgovore na ta bockanja sanckionišete blokadama (primjer sam ja, Yahadzija, Soundwawe i ostali). Dakle, kad se ta politika promijeni, moj odnos će se promijeniti prema vama, a do tada razmisli šta radite. --Munja (razgovor) 18:56, 18 septembar 2016 (CEST)

Sačuvaj me Bože rvacke kulture. --Munja (razgovor) 19:08, 18 septembar 2016 (CEST)

Zašto[uredi izvor]

Zašto - Bonč i Ti - još uvijek kradete moje članke, bez traga o mom učešću. Kitite se tuđim perjem na čelenci! Rh+ (razgovor) 23:21, 15 novembar 2016 (CET)

Blokada[uredi izvor]

3 godine su prosle. Sto ne ukines blokadu ili bar smanjis? —Munja (razgovor) 13:36, 3 august 2018 (CEST)

Hajmo redom[uredi izvor]

1. Fotka koja trenutno stoji na stranici Badžula na BS WIKI je kopija sa HR wikipeije pod istim imenom Badžula.jpg, tako da moram da sačekam da se obriše ta stara, pa da postavim ovu tvoju kvalitetniju sliku. 2. Na commonsu sam ti napravio kutijicu za opštinu Zažablje, kao i za naselja Dobranje i Badžula 3. Oštrice sam postavio pod Dobranje jer su njihov dio naselja, a Kute pod Badžulu jer pripadaju Badžuli. Ostalo je dakle samo da se obriše stara fotografija i da se napravi mjesto za ovu novu. Pozz.--Rethymno (razgovor) 18:22, 8 oktobar 2018 (CEST)

Nema potrebe za suvišnom formalnošću, naravno da je nisam napravio tebi lično. I da Oštrovci jesu dio naselja Dobranje, stoji kod Mirka Korenčića. Dakle, kao i do sada, tako sam rekao jer sam mislio da imaš još fotografija općine Zažablje koje treba da postaviš, pa da ti olakšam, ali naravno moja greška, no br. 2 pa je oprostivo jer svakome treba dati drugu šansu, treći put je svakako neću napraviti i zamoliću te, više mi se za ništa ne obraćaj, jer takve me osobe u životu ne interesuju. Lijep pozdrav.--Rethymno (razgovor) 19:49, 8 oktobar 2018 (CEST)