Razgovor s korisnikom:Mhare

Idi na navigaciju Idi na pretragu

O ovoj stranici

Prethodna stranica za razgovor arhivirana je na stranici Razgovor s korisnikom:Mhare/Arhiva 1 na datum 2019-10-29.Emina Katarina (razgovordoprinosi)

Oprostite, izbrisali ste Bosasntvo pod izgovorom da je nerelevantno? Ta tema se nalazi na srpskoj stranici?

Mhare (razgovordoprinosi)
Odgovori na "Bosanstvo"
Emina Katarina (razgovordoprinosi)

Poštovani,

Da li ste me blokirali?

Mhare (razgovordoprinosi)

Niko vas nije blokirao koliko vidim.

Emina Katarina (razgovordoprinosi)

Hvala vam

Odgovori na "Blokiranje"
Santasa99 (razgovordoprinosi)

@Mhare , veliki pozdrav! S obzirom da si ti započeo članak Vojvodstvo Svetog Save , htio bih da baš ti pregedaš seriju izmjena koje sam napravio u vezi članaka Hum i Vojvodstvo Sv.Save + nekoliko šablona (ne znam im nazive napamet - može se vidjeti u mojoj historiji izmjena). Ja sam se vodio istim razlozima koje sam iznio u diskusiji na en.wiki na stranici za razgovor na članku koji se sad naziva Duchy of Hum. Ja bih predložio da se spoje ta dva članka pod naslovom Hum ili Humska zemlja, a da se u tom članku zatim napravi poglavlje u kojem bi se objasnila herceška titula Stjepana Vukčića, te naknadno uvođenje naziva Od Sv.Save. Izvor koje predlažem, kao i u TP Duchy of Hum, su Sima ćirković, Marko Vego, Pavao Anđelić, ali i drugi koji su pisali o Stjepanu Vukčiću. Takođe pogledati moju raspravu na Duchy of Hum TP. Još jednom, veliki pozdrav.

Mhare (razgovordoprinosi)

Pozdrav,

Evo idem pogledati stranicu za razgovor na enwiki pa ću dalje. Malo sam stisnut s vremenom, ali potrudit ću se kao originalni autor članka da ga poboljšamo!

Odgovori na "Promjene za pregled"
KWiki (razgovordoprinosi)
Mhare (razgovordoprinosi)

FIS (kompanija) ?

Mhare (razgovordoprinosi)

Vidim da ima i drugih primjera gdje se ovako koristi, trebao sam odmah tako, ali neka brzopletost me sahvatala... stisnut sam s vremenom zaista. :)

Odgovori na "FIS"
O Kanal (razgovordoprinosi)

Postovani,

molim odobrenje izmjena koje su nacinjene na stranici O kanal. Ukoliko imate dodatnih pitanja o izmjenama sadrzaja, stojim na raspolaganju. Postoji li mogucnost da dobijem vasu e-mail adresu? Hvala,

Odgovori na "o kanal"
Krofnica87 (razgovordoprinosi)

Hvala, bilo mi je čudno što sam blokirana, nisam duuuugo bila na Wikipediji, niti sam koga vrijeđala.

Mhare (razgovordoprinosi)

Nije do vas :)

Odgovori na "hvala"
KWiki (razgovordoprinosi)
Mhare (razgovordoprinosi)

Još malo možda i nešto naučim!

Evo nešto sam se s tvojim komentarom sjetio Mostara, i jedne slike koju sam uslikao prošle godine

Klik ;-)

KWiki (razgovordoprinosi)

Nikad više Druga liga (daj Bože)! :-) Žao mi Bosne. Kakva je rukometna sada?

Mhare (razgovordoprinosi)

Baš su napravili feštu taj dan. Ovdje nikome nije žao. Mislim da ovi strateški ostaju u trećoj ligi, zbog puno manjih troškova, a višak novca ulažu u infrastrukturu. Rukomet, bila je borba za izlazak u Evropu prije nego je korona zaustavila.

Rethymno (razgovordoprinosi)

u čemu je problem sa stanovništvom Podgorice ?

Mhare (razgovordoprinosi)
Rethymno (razgovordoprinosi)

Ne mislim da je potrebno da za demografiju imamo odvojenu stranicu. To je sve što se u ovom trenutku može naći od Demografije.

Mhare (razgovordoprinosi)

Hm, mnogi veći gradovi imaju takvu vrstu organizacije. Na primjer imamo: Demografija Mostara, Demografija Sarajeva, Demografija Banje Luke. To je u našim smjernicama za stil, da kada je nešto preglomazno za glavni članak, izdvajamo ga u odvojen. Ako nemaš ništa protiv, ja bih opet vratio promjenu? :)

Rethymno (razgovordoprinosi)

To je za Bosnu i Hercegovinu i to je ok. Ovo je wiki na bosanskom. Pritom, sam članak Podgorica je toliko kratak da ne bi imalo nikakvog smisla još više ga "fikariti". Na ovo što je urađeno do sada treba dodati ko i kada bude imao vremena razne još spiskove škola, sportskih klubova i još gomilu stvara da bi uopće zaličilo na ozbiljan članak.

Rethymno (razgovordoprinosi)

Ja ne bih da vraćate. Hvala. Ali ako insistirate možete se obratiti nekom od administratora, da ne bi dolazilo do bespotrebnih sukoba na stranici, jer cijenim vaš rad i doprinos na Wiki. Hvala i pozdrav.

Mhare (razgovordoprinosi)

Nije problem, ostavljam kako jeste. Ako ga nekad proširimo, izdvojit ćemo, a sad idemo obrisati Demografija Podgorice. Lijepo pozdrav i vama.

Ivan VA (razgovordoprinosi)

ima li kakve šanse da se ova slika okači na komons ili da je okačim na sr.wiki nekako (a da ne bude plagiranje). Treba mi za ilustriranje članka :) Poz

Mhare (razgovordoprinosi)

Pa vjerujem da je možeš okačiti na sr. wiki bez problema, pošto slika zaista ima dozvolu. Ali, Commons je mnogo strog, i nešto sam skeptičan da bi tamo to prošlo. Posebno kad sam pročitao da i u samoj dozvoli administrator te web stranice napominje da nema autorska prava na sve slike... s te strane je to malo frljavo. Međutim, u toj dozovli se spominje "dozvoljava korištenje slika za porjekat wikipedije" i ne napominje da je samo za bosansku varijantu. Ja bih uploadovo to na sr. i stavio istovjetu dozvolu autora, s njegovim kontakt podacima i to. Mislim da se niko neće ljutiti :)

Discipulus19 (razgovordoprinosi)

U čemu je bio problem sa člankom o bosanskoj srednjovjekovnoj kniževnosti?

Discipulus19 (razgovordoprinosi)

Ne razumijem zašto se članak o Bošnjačkoj književnosti, kojeg svakodnevno dopunjavam briše, tj. ne bude odobren. Možete li mi Vi dati neke smjernice, šta tu ustvari ne valja?

Mhare (razgovordoprinosi)

Problem je u stilu pisanja, a koliko vidim i autorskim pravima. To s autorskim pravima je prilično ozbiljno, i tu se podvlači svaka crta. Wikipedija je projekt koji nalaže pisanje u enciklopedijskom stilu, koji je nekada suhoparan, ali smjernice su takve. Predlažem nekoliko oficijelno dobrih članaka slične tematike na pregled: Wikipedia:Odabrani članci. Što se stila pisanja tiče, trebao bi da ima neutralnu tačku gledišta. Evo nekoliko smjernica koje bih preporučio za čitanje: WP:RNKTOP i Wikipedia:Pisanje boljih članaka. Konačno, vaš tekst nema nijedne reference, čak i da ste poštovali autorska prava, tekst bez pokrića ne može da stoji. Nadam se da sam koliko-toliko pomogao, ako šta još mogu učiniti, slobodno se javite.