Razgovor s korisnikom:Mister.master

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima.
S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Mister.master, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Uvod u Wikipediju

Prilikom ispravljanja podataka u nekom članku ne smije se brisati određeni dio šablona koji Vi uporno brišete! Dakle, liniju:
| stanovništvo općina =
vratite u članak, a liniju:
|stanovništvo teritorija Grada Doboj=68.514|Grad=Doboj}} koju ste dodali (i koja uopće ne postoji u šablonu {{Geokutija naselje u BiH}}) obrišite jer u tom slučaju dolazi do grešaka. Ako nešto ne znate pitajte, a kad Vam neki administrator poništi izmjenu onda (vjerovatno) postoji razlog zašto Vam je izmjena poništena!! --Golden Bosnian Lily (r) 11:41, 31 januar 2018 (CET)Odgovori[odgovori]

Pod broj 2:

Datoteku koju ste postavili na Commons nominirana je za brisanje, provjerite licencu pod kojom ste postavili grb grada Doboj na commons. U slučaju brisanja datoteke vratite stari grb u članak! --Golden Bosnian Lily (r) 11:43, 31 januar 2018 (CET)Odgovori[odgovori]

Gradonačelnik[uredi izvor]

Poštovani, ovo je četvrti put kako pokušavate postaviti članak o gradonačelniku Doboja. Možda niste informisani o stavu koji je zauzela zajednica urednika bs.wikipedije o relevatnosti pojedinih lokalnih političara. Ukratko, ako osoba/političar nije u značajnoj mjeri poznata van okvira lokalne zajednice (znači u RS, BiH i šire) i za nju ne postoje nezavisni izvori (mimo lokalnih medija, štampe i slično) smatramo da ta osoba nije u dovoljnoj mjeri relevantna za enciklopediju, što ne znači da će se u nekoj bliskoj ili daljnjoj budućnosti o njemu/njoj napisati članak. Isti slučaj imali smo i kod trenutnog gradonačelnika Sarajeva, A. Skake, za kojeg je postignut konsenzus da isto tako još uvijek nije u dovoljnoj mjeri značajan političar. Ako smatrate da imate dodati neke korisne informacije, slobodno javite.--- CH3OHCl3Radodaj H2O 11:44, 12 mart 2018 (CET)Odgovori[odgovori]