Idi na sadržaj

Razgovor s korisnikom:Pyramid

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima.
S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Pyramid, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Uvod u Wikipediju

Korisniče Pyramid, ako želite nešto da mijenjate možete promjene predložiti na stranici za diskusiju, a zajednica će o tome odlučiti. Inače, u bosanskom jeziku ne postoji ekavica, informacije radi, pa je pravilno reći "htio" umjesto "hteo", kako Vi pišete (pretpostavljam da ste iz Srbije), a ovdje smo da se naučimo i osnovama našeg jezika, kao i da se međusobno pomažemo. Lijep pozdrav. Emir Kotromanić 20:19, 7 oktobar 2006 (CEST)[odgovori]

Ukoliko postaviš neku sliku na commons (zajedničko skladište) nema potrebe da ga stvaljaš na svaku wikipediju posebnu, jer sve wikipedije imaju pristup tim slikama. Zbog toga će slika biti obrisana. Selam i pozdrav --Kahriman 22:54, 22 juli 2007 (CEST)[odgovori]

Daj Pyramid pogledaj članak Yu-Gi-Oh! GX i vidi kakav je po tvom mišljenju sadrži sve informacije o svim likovima mašinama,igrama i slikama.Postavio sam ga za odabrani članak mjeseca pa molim te ako misliš da je uredu glasaj za njega.NH08 09:59, 6 januar 2008 (CET) tj Nedim Hafizović[odgovori]